Az előző bejegyzés egyik fotóján hús látható a krumplis rakottas mellet. Ennek a húsnak hozom most a receptjét. Érdekes ízű édeskés sertéssült lett a végeredmény. Ízlett a családnak.
Mézes-mázas
sertésszelet
Hozzávalók 4-6
személyre: kb. 1,5 kg bőrős sertéscomb vagy hasaalja, 2 teáskanál só, 1
teáskanál bors, ½ - ½ teáskanál csilipehely és őrölt kömény, 1 dl méz, kevés
olaj.
Elkészítése: A
húst jól megmossuk, megszárítgatjuk, majd bőrös felét rácsosan beirdaljuk.
Alaposan megszórjuk a fűszerek keverékével, majd kevés olajjal megkent hőálló
tálba tesszük, és teljes felületére rácsorgatjuk a mézet. Lefedjük, 170 fokos
sütőben 1,5-2 órán át sütjük, majd a hőt 200 fokra emelve, a bőrét szép pirosra
sütjük. Néha meglocsoljuk a szaftjával. Tetszés szerinti körettel kínáljuk.
KT - 2016/12
KT - 2016/12
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése