2016. december 10., szombat

Mézes-mázas sertésszelet

Az előző bejegyzés egyik fotóján hús látható a krumplis rakottas mellet. Ennek a húsnak hozom most a receptjét. Érdekes ízű édeskés sertéssült lett a végeredmény. Ízlett a családnak.


Mézes-mázas sertésszelet

Hozzávalók 4-6 személyre: kb. 1,5 kg bőrős sertéscomb vagy hasaalja, 2 teáskanál só, 1 teáskanál bors, ½ - ½ teáskanál csilipehely és őrölt kömény, 1 dl méz, kevés olaj.


Elkészítése: A húst jól megmossuk, megszárítgatjuk, majd bőrös felét rácsosan beirdaljuk. Alaposan megszórjuk a fűszerek keverékével, majd kevés olajjal megkent hőálló tálba tesszük, és teljes felületére rácsorgatjuk a mézet. Lefedjük, 170 fokos sütőben 1,5-2 órán át sütjük, majd a hőt 200 fokra emelve, a bőrét szép pirosra sütjük. Néha meglocsoljuk a szaftjával. Tetszés szerinti körettel kínáljuk. 

KT - 2016/12

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. december 10., szombat

Mézes-mázas sertésszelet

Az előző bejegyzés egyik fotóján hús látható a krumplis rakottas mellet. Ennek a húsnak hozom most a receptjét. Érdekes ízű édeskés sertéssült lett a végeredmény. Ízlett a családnak.


Mézes-mázas sertésszelet

Hozzávalók 4-6 személyre: kb. 1,5 kg bőrős sertéscomb vagy hasaalja, 2 teáskanál só, 1 teáskanál bors, ½ - ½ teáskanál csilipehely és őrölt kömény, 1 dl méz, kevés olaj.


Elkészítése: A húst jól megmossuk, megszárítgatjuk, majd bőrös felét rácsosan beirdaljuk. Alaposan megszórjuk a fűszerek keverékével, majd kevés olajjal megkent hőálló tálba tesszük, és teljes felületére rácsorgatjuk a mézet. Lefedjük, 170 fokos sütőben 1,5-2 órán át sütjük, majd a hőt 200 fokra emelve, a bőrét szép pirosra sütjük. Néha meglocsoljuk a szaftjával. Tetszés szerinti körettel kínáljuk. 

KT - 2016/12

Nincsenek megjegyzések: