Töpörtyűs
pástétom
Hozzávalók 5-6
személyre: 25 dkg töpörtyű, 4 főtt tojás, 1 kisebb hagyma, néhány szál petrezselyemzöld,
8-10 bazsalikomlevél, 1-1 teáskanál pirospaprika és reszelt citromhéj, 1-1
késhegynyi őrölt kömény, gyömbérpor és szerecsendió, só, bors, citromlé.
Elkészítése: A
töpörtyűt átdaráljuk, majd robotgépben pépesre dolgozzuk a meghámozott főtt
tojással és a feldarabolt hagymával együtt. Hozzáadjuk az aprított
petrezselyemzöldet meg a fűszereket, és még néhányszor összeturmixoljuk. Sóval,
borssal és citromlével tetszés szerint ízesítjük. Robotgép híján a hozzávalókat
húsdarálón kétszer ledaráljuk, majd fűszerezzük, és jó habosra kavarjuk. Savanyú
uborkával és főtt tojással díszítjük. További zöldségeket is kínálhatunk mellé.
EK - 2017/3
Ez egy csodás tálalás!!! A töpörtyűhöz mindig szoktam mustárt adni, hogy pikánsabb legyen. Nálad egy sor különleges fűszer kerül még bele, nagyon kíváncsi lettem az ízére. Ki fogom próbálni, köszi!
VálaszTörlésKöszönöm, Vicuska! :)
VálaszTörlésÉn egy könyvből készítettem a receptet, és igyekeztem maximálisan megmaradni a leírtaknál, csak a töpörtyű meg a tojás aránya változott meg egy kicsit. :) Mustárral is finom lenne, itt a citromlé helyettesítette, mert muszáj volt valami savanykás, ami ellensűlyozza a zsírosságát.
Ami pedig a fűszerezést illeti, a szerző a pástétomok elején egy pástétomfűszer-receptet adott meg, abból kellett volna bele ey bizonyos mennyiség, de mivel e recept miatt én nem készítettem azt el, felhasználtam hozzá néhány olyan alapanyagot, amit a fűszerben megadott.