Kalandok a konyhában

mert kaland a főzés... és kaland az élet

2009. november 1., vasárnap

Csokis diógolyók - VKF! XXIX.

›
Amint egy másik étel leírását keresgéltem a dévai Corvin Kiadó ( http://www.corvinkiado.ro ) egyik régi Olvasói receptgyűjteményében, mega...
8 megjegyzés:
2009. október 31., szombat

Grízgombóc vagy grízgaluska - VKF! XXIX.

›
Nem tudom, hogy beleillik-e a VKF! témakörébe , de Max majd eldönti. Mindenesetre, mivel nálunk vannak helyek, ahol a grízgaluskát gombócna...
2009. október 30., péntek

Kiugrott a gombóc ... - VKF! XXIX.

›
Tizenévvel ezelőtt két tizenéves lány - de már közelebb a 20-hoz, mint a tízhez - összeült trécselni. Miről is beszélhettek volna másról, ...
2 megjegyzés:

Mézesmázas csirke sütőtöksalátával

›
Gondolom, más is úgy van vele, hogy amikor egy receptet elolvas tudja, hogy ízlene vagy meg sem kóstolná. Esetleg birizgálja a fantáziájá...
14 megjegyzés:
2009. október 29., csütörtök

Falusi krumpliétel

›
Még lánykoromban, egyik este anyósoméknál vacsoráztam és Anyu kissé röstellkedve mondta, amikor kitette az ételt az asztalra: ma este csak...
3 megjegyzés:

Muzsdéj

›
Régen írtam meg ezt a muzsdéjos összefoglalót, egy bejegyzés részeként . Most inkább kiemelem külön bejegyzésként, hogy könnyebben lehessen ...
1 megjegyzés:
2009. október 28., szerda

Díj

›
Andi aszongya, hogy szereti a naplómat:), ezért meg is díjazza! Nagyon köszönöm, Andi! És mivel ezúttal nincs semmiféle számbeli korlátozás...
9 megjegyzés:
2009. október 27., kedd

Gyerekkori ízek 6. - Törttej puliszkával

›
A törttejet mamám nagyon gyakran készítette régen. Nagyon finom volt és nekünk olcsó, hisz mindig tartottak tehenet a háznál. Ma már, ha meg...
14 megjegyzés:
2009. október 26., hétfő

Zöldparadicsomkrém

›
Ottis, szívesen!:) Az úgy volt, hogy kedvenc román receptes lapomban (Practic in bucatarie) a második oldalról egy gyönyörűszép, halványzöld...
8 megjegyzés:

Amire nincs idő

›
Legalábbis egyelőre nem látom, mikor juthatok oda, hogy mindent leírjak. Leírom a címüket és teszek egy-egy képet, hátha valakinek így is b...
5 megjegyzés:
2009. október 22., csütörtök

Báránysült hercegnőburgonyával

›
Ezt is régen ettük már. Egy vasárnapra készítettem egy keleties ízesítésű bableves utáni főfogásnak. (A levesről ezután.) A fagyasztóban még...
6 megjegyzés:
2009. október 21., szerda

Törtpaszuly

›
Ezt az ételt még akkoriban ettük, amikor a babos zakuszkát készítettem. Sajnos eléggé ritkán kerül asztalra nálunk, pedig finom és szeretjük...
15 megjegyzés:
2009. október 20., kedd

Miért jó fiatalnak lenni?

›
„- Hölgyem, megmondaná, hány éves?” „- Természetesen. Annyi vagyok, amennyinek kinézek. Vagy még pontosabban, amennyinek érzem magam.” Valam...
13 megjegyzés:

Zöld vásárló vagyok-e?

›
Hiába kaptam meg a körkérdést még az elsők között, sajnos nem volt alkalmam eddig írni róla. Köszönöm Gabojszának a kérdést, amiben arról é...
3 megjegyzés:
2009. október 19., hétfő

Zöldséges rétes

›
Avagy maradékhasznosítás Egy csomag réteslapot szobahőmérsékleten hagytam felolvadni. Krumplit főztem héjában, kb. 60 dekát. Megmaradt a hús...
4 megjegyzés:
‹
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése

Magamról

sedith
Marosvásárhely, Romania
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.