Kalandok a konyhában

mert kaland a főzés... és kaland az élet

2017. október 31., kedd

Zöldborsófőzelék kukoricával és csirkezúzával

›
Egy kicsit megszaporítottam az egyszerú zöldborsófőzeléket. :)  Zöldborsófőzelék kukoricával és csirkezúzával    Hozzávalók 4 s...
2017. október 29., vasárnap

Préselt csülök

›
Bár nem  gyakran eszünk disznót, az utóbbi időben többször készítettem ilyen préselt csülköt, mert.... nagyon szeretjük. Nagyon jó alternat...
2 megjegyzés:
2017. október 28., szombat

Hagyományos lekváros palacsinta

›
Ez az abszolút alap-alap palacsinta. Mindenki egy kicsit másképp csinálja, nekem leginkább ez a tejes-vizes változat vált be. És bár akárcs...
2017. október 27., péntek

Tüdős spagetti

›
„Mivel én húst hónapszámra nem vehetek magamnak, a vasárnapi ebédem fénypontja a körömpörkölt. (...) Ezt eszem egyik vasárnap, a következőn...
2017. október 26., csütörtök

Gyümölcsös-magvas tejbegríz

›
Nem is annyira recept, mint amennyire csak egy klassz ötlet, hogy mit adjunk reggelire az iskolába induló gyerekeknek. Egy adag iylenből el...
2017. október 25., szerda

Karalábéleves

›
Ez a leves Turós Lukács Lányok, asszonyok szakácskönyve című könyvéből van. Egyszerűsége ellenére is nagyon finom.  Karalábéleves ...
2017. október 23., hétfő

Rácsos, pudingos-almás sütemény

›
Apósom egyik kedvence ez a süti, és anyósom specialitása. Már sokféle pudinggal próbálta, az epressel ízlett a legjobban apósomnak is és a ...
2017. október 22., vasárnap

Gundel-palacsinta

›
Az utolsó "darab" a Gundel Károly receptjeiből, amelyeket születésére emlékezve készítettem a Finom Falatok folyóiratunk szeptemb...
2017. október 20., péntek

Pikáns zöldséges csirke

›
Eszembe nem jutna zellerrel együtt készíteni a csirkét. De a román háziasszonyoknak igen. Egy régi folyóiratban találtam a receptet, és azé...
2017. október 12., csütörtök

Kínai csirkeleves

›
Finom a húsleves, mese nincs, de néha megkívánunk egy kicsit másabb ízeket is. :)  Kínai csirkeleves Hozzávalók 4 személyre: 1...
2017. október 8., vasárnap

Santelli-rántotta

›
Italo Santelli olasz származású, sokáig Magyarországon élő vívómester volt. Kedvenc helye a Gellért szálloda volt, amelynek éttermét Gundel...
2017. október 7., szombat

Lazacos palacsintafalatok

›
Ideális partifalatka születésnapra, szilveszterre vagy bármilyen más alkalomra, de nem elvetendő sem reggelire-vacsorára, sem pedig tízórai...
2017. október 5., csütörtök

Parasztos krumpli füstölt szalonnával

›
Gyors, egyszerű és olcsó fogás ebédre vagy vacsorára. A román konyha egyik remeke, hiszen a mai háziasszonyok épp az ilyen gyors és egyzsreű...
2017. október 4., szerda

Zöld szószos paradicsomsaláta grillezett sajttal

›
Ez a saláta nem most készült, de nekünk még mindig rengeteg a paradicsom a kertben, épp a napokban foglalatoskodtam azzal, hogy a nagy táln...
2017. október 2., hétfő

Céklakrémleves

›
Még egy leves, de jócskán más, mint az előző. :)  Céklakrémleves Hozzávalók 4 személyre: 2 cékla, 50 dkg krumpli, 2 hagyma, 1 ...
1 megjegyzés:
‹
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése

Magamról

sedith
Marosvásárhely, Romania
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.