Kalandok a konyhában

mert kaland a főzés... és kaland az élet

2013. augusztus 28., szerda

Aszalt paradicsomos rókagombamártás

›
Gyors vacsorának készült két személyre. Aszalt paradicsommal dobtam fel, nagyon finom lett. Aszalt paradicsomos rókagombamártás Hozzá...
2 megjegyzés:
2013. augusztus 25., vasárnap

Avokádókrémes szendvics főtt tojással

›
Amikor hirtelen nem tudjuk mit tegyünk az asztalra vacsorára vagy reggelire, de van egy-két avokádónk és tojásunk elfekvőben... :) Illetve a...
1 megjegyzés:
2013. augusztus 23., péntek

Körte Szép Heléna módra

›
Csak az internetről okosodtam én is e desszert múltját, nevét illetően, és azt írják róla, hogy 1864-ben készítette el először Escoffier pár...
1 megjegyzés:
2013. augusztus 22., csütörtök

Bolgár muszaka (Българска мусака)

›
És ismét egy bolgár klasszikus: a muszaka. Bár ezt mindenki görög hagyományos ételnek ismeri, azért a bolgároknak is van muszakájuk. Csak ...
2 megjegyzés:
2013. augusztus 21., szerda

Kókuszkrémes kosárkák

›
Múlt héten láttam meg Okkinál ezt a receptet , és annyira megtetszett, hogy a vasárnapi szülinapozásra készítettem is egy adagot. Igaz, kevé...
3 megjegyzés:
2013. augusztus 20., kedd

Csirkés kavarma (Пилешка кавърма)

›
Már említettem , hogy belebolondultam a bolgár ízekbe, és rendszeresen készítek egy-egy bolgár ételt, amióta hazajöttünk a nyaralásból. Mú...
1 megjegyzés:
2013. augusztus 19., hétfő

Áfonyás kanadai palacsinta

›
Hogy amerikai vagy kanadai palacsinta ez, lehet vitatkozni, ámbár egyes források szerint teljesen mindegy, hogyan nevezzük, mert mindkettőne...
2 megjegyzés:
2013. augusztus 17., szombat

Juhtúrós pirítós friss zöldségsalátával

›
Egy este készült vacsorára, amikor órákon át (persze, egyéb munkák közben) azon morfondíroztam, mi a búbánatot tegyek megint asztalra. És ak...
1 megjegyzés:
2013. augusztus 15., csütörtök

Sopszka saláta - egy újabb bolgár klasszikus

›
Mielőtt nyaralni mentünk volna, mint mindenki, hát mi is rengeteg értékelést olvastunk össze a szállodáról, ahová készültünk. Hideget-melege...
7 megjegyzés:
2013. augusztus 14., szerda

Desszert Josephine módra

›
Érdekes ez a mód, mert nem azt mondják róla, hogy tejberizs (ami a konzisztenciát adja) főzött gyümölccsel tálalva, cukorral megszórva és má...
1 megjegyzés:
2013. augusztus 13., kedd

Magyaros grillezett csirkecomb

›
A jómúltkori grillezés harmadik fogása (a két előző csirkés és a sertéstarja meg a miccs mellett :D). Mivel tartottam attól, hogy a mustár...
1 megjegyzés:
2013. augusztus 12., hétfő

Majonézes padlizsántorta

›
Avagy a hagyományos majonézes padlizsánkrém kissé újragondolt formában. Nem kell megijedni, nem elrugaszkodott újragondolás, hiszen minden h...
2 megjegyzés:
2013. augusztus 11., vasárnap

Szőlős és meggyes lepény borsodóval

›
Finom, hagyományos süteményt szerettem volna készíteni. Ötlettelen voltam, ezért felütöttem  Szász Mártonné Bene Ilonka: Erdélyi konyha c...
4 megjegyzés:
2013. augusztus 10., szombat

Mustáros-currys grillezett csirkecomb

›
Itt egy ötlet arra, hogyan pácoljuk a húst, ha netán valaki ma vagy ezen a hétvégén kerti partira, esetleg természetbeni túrára készül, és...
2 megjegyzés:
2013. augusztus 9., péntek

Körtés habos pite

›
Már eleve azzal a gondolattal szedtem a körtét a kertből, hogy ebből valami pite lesz. Körtével azt hiszem, még sosem készítettem semmit, úg...
2 megjegyzés:
‹
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése

Magamról

sedith
Marosvásárhely, Romania
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.