Kalandok a konyhában

mert kaland a főzés... és kaland az élet

2018. november 28., szerda

Csodálatos sütemény

›
Még van egy hasonló süti a blogomon, de ez most nem ostyalapos, és egy kicsit egyszerűbb megcsinálni. Csodálatos  Hozzávalók a...
2 megjegyzés:
2018. november 25., vasárnap

Zöldségekkel sült csirkecomb

›
Banális, de mindig más tud lenni... Zöldségekkel sült csirkecomb Hozzávalók (4 személyre):   8-10 csirkealsócomb, 3 sárgarépa...
2018. november 24., szombat

Narancsos-kakaós kuglóf

›
Nagyon finom lett. Legközelebb azért megpróbálom átitatni narancsos sziruppal, hogy lássuk, úgy milyen :)  Narancsos-kakaós kuglóf...
2018. november 22., csütörtök

Sült csirkecomb zöldséges kölessalátával

›
A csirkecombos varációk végeérhetetlenek... Sült csirkecomb zöldséges kölessalátával Hozzávalók (4 személyre): 4-6 egész csirk...
2018. november 20., kedd

Almás-túrós sült torta

›
Kicsit megviccel ez a torta, nem pont olyan lett a végeredmény kinézete, ahogy azt én eredetileg elképzeltem, mert az alma felemelkedett a...
2018. november 15., csütörtök

Csirkestefánia zelleres krumplipürével

›
Komplett főfogás. Aki nem szeretné, nem muszáj zöldbabot készítsen mellé. Én viszont a krumplit nem hiányolom, és hússal nem is igazán esz...
2018. november 11., vasárnap

Fűszeres almakompót

›
Csak úgy, nassolni, vagy egy töményebb ebéd után bizonyára jólesik ez a könnyed, ízgazdag almakompót. Nálunk mindenki nagyon szereti, nem ...
1 megjegyzés:
2018. november 10., szombat

Csirkecomb dinsztelt káposztával

›
Egy másik csirkés recept. Ez oylan finom, és oylan jól néz ki, hoyg akár a karácsonyi asztalon is el tudnám képzelni. Miután összeállítottuk...
2018. november 9., péntek

Tárkonyos leves

›
Nálunk a tárkonyos levesbe krumpli is járt. Járt és kész. Nagy volt a csodálkozásom, amikor anyósomnál tárkonyos leves címén nem volt krump...
2018. november 8., csütörtök

Blue angel

›
Sha már a koktéloknál tartunk, álljon itt egy másik így, egy ilyen szép, különlegesen exotikus koktél. Déván, az Erdélyi Konyhás találkozóin...
2018. november 7., szerda

Lounge lizard

›
Néha ki is kell rúgni a hámból! ;) Egy-egy finom koktél pedig igazán remek kísérője a "kirúgásnak". :) A koktélok elkészítéséhez s...
2018. november 6., kedd

Aszalt szilvás csirke görög módra

›
Vagy inkább tesszaloniki módra, legalábbis ha hinni lehet Rick Stein-nak - és miért ne? Épp "elkaptam" a Tesszalonikiben forgato...
2018. november 4., vasárnap

Kolozsvári káposzta

›
Ha elfogynak a már megírt tartalékreceptjeim, nem tudom, hogyan lesz, mert nehezen jut az időm, hogy csak úgy a blogra írjak egy-egy recepte...
2018. október 25., csütörtök

Köményes zellerkrémleves

›
Lassan eljön az ideje az ilyen melengető leveseknek. Hogy ez milyen finom volt! A kömény annyira különlegessé is tette az ízét, hogy csak ...
2 megjegyzés:
2018. október 17., szerda

Babos padlizsánkrém

›
Padlizsánkrémet mindig is csináltunk, már gyerekkorom óta. Majonézes paszulyt viszont egyetemista koromban ettem először, amikor Bencze Me...
2 megjegyzés:
‹
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése

Magamról

sedith
Marosvásárhely, Romania
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.