Kalandok a konyhában

mert kaland a főzés... és kaland az élet

2011. június 30., csütörtök

Joghurtos saláta füstölt kolbásszal

›
Mint már többször írtam, nagyon sok salátafélét szoktunk enni télen-nyáron. Mindig abból, aminek az adott időpontban éppen szezonja van. Éde...

Citromos, rumos cseresznyedzsem

›
Elakadtam jónéhány percig, mert azon morfondíroztam, hogy akkor ez most dzsem vagy lekvár. Utánanéztem hamarjában a wikipédián, illetve egy-...
3 megjegyzés:

Paradicsomos zöldbab - télire is

›
Mind friss fogyasztásra, mind pedig üvegben való tartósításra kitűnő ez a zöldbabfőzelék. Télen, akár valamilyen  gyors fogásra, akár csupán...
6 megjegyzés:
2011. június 29., szerda

Hogyan főzök?

›
Húgomtól, Szannalinától jött a kérdés már hetekkel ezelőtt, de egyszerűen képtelen voltam eddig eleget tenni neki. Sőt, tudom, hogy más tov...
1 megjegyzés:

Barackos banánkrém

›
Finom reggeli. Nekem.:) De másnak is ajánlom, hogy próbálja ki. Hozzávalók: 1 érett banán, 5-6 szem kajszibarack, 2-3 evőkanál citromfűsz...
2 megjegyzés:
2011. június 28., kedd

Gyömbéres kecskegidasült

›
Még volt két adag "bárányhúsom". Azzal az útravalóval kaptam múltkoriban nénémtől, hogy: itt van két zacskó bárányhús, de aztán le...
7 megjegyzés:
2011. június 25., szombat

Nyári saláta

›
Ez a saláta szintén maradékokból készült. De - valljuk be - az ilyesmi nem ritkaság egyetlen konyhában sem. Azaz, hogy megmarad egy-két ez...
6 megjegyzés:
2011. június 24., péntek

Tárkonyos gombapaprikás puliszkával

›
Nagyon szeretem, szeretjük a tárkonyt. Kísérletezgettem is néha vele, de igazából csak azokba az ételekbe használtam, amiket megszoktunk, am...
6 megjegyzés:
2011. június 23., csütörtök

Túrós-sajtos csirkefasírt

›
Még egy fasírt. Hogy legyenek egyhelyen.:) És nálam szinte mindig csirke, mert ha darált húsról van szó, akkor csakis azt veszek. Disznóvág...
4 megjegyzés:
2011. június 22., szerda

Krumplis csirkefasírt túrómártogatóssal

›
Hozzávalók: 50 dkg darált csirkehús, 2 nagy nyers krumpli, 1 kisebb hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 tojás, só, bors, fél csokor petrezselye...
11 megjegyzés:
2011. június 20., hétfő

Átrendezés miatt zárva

›
Fotó INNEN . Kedves olvasóim, nem zárt be a blogom, de az átalakítási "munkálatok" ideje alatt letiltottam az olvasókat; elnézést...
4 megjegyzés:
2011. június 18., szombat

Tepsis csirkemell sült sárgarépával

›
Nem szeretem a címben leírni a receptet, azaz nem bírom az olyan címeket, mint pl. sajtos-almás-rebarbarás csirkemell karamellizált, mentás ...
4 megjegyzés:
2011. június 17., péntek

Salátaleves juhtúrós puliszkagombóccal

›
Az égvilágon semmi ördöngösség nincs benne, mégis szemtelenül finom. A szokásos s alátaleves túrós puliszkával , csak kissé szebb formában. ...
3 megjegyzés:
2011. június 14., kedd

Rebarbarás banánleves cseresznyével

›
Gyors, finom, egészséges. Az imént laktam jól vele. Gondolom, kitaláltátok: gyümölcsnapom van.:) Hozzávalók: 2 szál rebarbara, 1 kisebb ...
8 megjegyzés:
2011. június 12., vasárnap

III. Erdélyi konyha találkozó - 2. nap

›
A lefekvés időpontjához viszonyított ébredésünk nagyon korán esett, fél 8-kor a társaság 90%-a már talpon volt. Persze, hogy a teraszon ind...
8 megjegyzés:
‹
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése

Magamról

sedith
Marosvásárhely, Romania
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.