Kalandok a konyhában

mert kaland a főzés... és kaland az élet

2015. szeptember 24., csütörtök

Csomboros tökfőzelék sajtos tojásropogóssal

›
Ez az a tipikus "fogalmamsincsmitfőzzekdevalamitazértösszehozok" étel. Abból, ami éppen a kezem ügyébe kerül. A tökfőzelékkel csak...
2 megjegyzés:
2015. szeptember 23., szerda

Zöldborsóleves húsgaluskával

›
Most ismét egy leves jön, szintén zöldborsóval. Ez frissen készült, a vasárnapi ebédhez. Szerencsére a fagyazstóba jó sok friss, zsenge zöld...
2015. szeptember 22., kedd

Fokhagymás párolt borjúszelet

›
Hagyományos ízvilágú főétel, klasszikus petrezselymes krumplival és különleges káposztasalátával kombinálva Fokhagymás párolt borjúszel...
2015. szeptember 18., péntek

Karalábéleves zöldborsóval

›
Igaz, hogy ez a leves még akkor készült, amikor zsenge volt a nyári karalábé, és frissen fejtett borsót tettem bele, illetve még a hagyma is...
2015. szeptember 17., csütörtök

Fügés-diós lepény

›
Ez a finom sütemény még tavaly ősszel készült, csak valahogy elmaradt akkor a lejegyzése, újabb receptek jöttek, és eln is felejtődött. Mos...
2015. szeptember 16., szerda

Különleges káposztasaláta

›
Alfons Schuhbeck műsorában láttam egy vörös káposztából készült salátát, ami nagyon megtetszett nekem, annak a mintájára készítettem el én a...
2015. szeptember 15., kedd

Padlizsános orzópite

›
Nálunk mostanában nem láttam orzót, azaz azt a rizsszem alakú tésztát, de tudom, hogy régebb lehetett kapni egy időben - még úgy 10-15 évvel...
2015. szeptember 13., vasárnap

Babérleveles-csomboros csirkeragu

›
Gyors vacsora friss csirkehúsból. Én mellet használtam, de akár egész csirkéből is lehetne. Babérleveles-csomboros csirkeragu Hozzáva...
2015. szeptember 10., csütörtök

Sült kacsamell céklás káposztával

›
Nagyon szép, érdekes színű lett a céklás káposztám. És nagyon finom lett. A kacsamellet minimál módra fűszereztem, sóval és borssal, csupán ...
2 megjegyzés:
2015. szeptember 9., szerda

Fűszeres sült camembert

›
Finomságra vágytunk nagylányommal, s mivel imádja a camembert-t, hát ezt találtam ki magunknak. Szuper volt. Ajánlom kipróbálásra. Fűsz...
4 megjegyzés:
2015. szeptember 7., hétfő

Paradicsomos káposzta

›
Én így ettem, magában, egy kicsi tejföllel rajta, de köretként is nagyon finom. A hagyományos dinsztelt káposztánál kímélőbb fogás, hiszen n...
2015. szeptember 6., vasárnap

Házi ketchup - számunkra a legjobb

›
Mindig küszködtem a ketchupkészítéssel. Mármint annyiban, hogy már azt sem tudtam, hogyan csináljam, hogy a családnak, és főleg a férjemnek...
2015. szeptember 3., csütörtök

Sajtos tökfőzelék sült sajtos kolbásszal

›
Férjecském nem szereti a kapros tökfőzeléket, de úgy amúgy maga a tökfőzelék is csak egy megtűrt étel az étlapon.  Sajtos tökfőzelé...
2015. augusztus 31., hétfő

Borjúszűz tárkonyos mártással, pirított rókagombával

›
Az ötletet Lajos Maritól vettem, de csak nagyvonalakban követtem a receptet. Tulajdonképpen inkább csak a fogás alkotóelemei egyeznek nagyj...
2 megjegyzés:

Sonkás fasírt paradicsomos káposztafőzelékkel

›
Nagyon finomak voltak a fasírtban a sonkadarabkák. Különlegessé, enyhén füstös ízűvé tették azt. A sütésnél pedig inkább szezámmagot érdeme...
‹
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése

Magamról

sedith
Marosvásárhely, Romania
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.