Kalandok a konyhában

mert kaland a főzés... és kaland az élet

2016. szeptember 29., csütörtök

Párizsis-telemeás pogácsa

›
Uzsonnára, tízóraira, vagy csak úgy, vendégeknek:  Párizsis-telemeás pogácsa Hozzávalók: 60 dkg liszt, 1 csapott evőkanál só, ...
2016. szeptember 26., hétfő

Szőlős kacsa

›
Kicsit rákattantunk a gyümölcs-hús párosra. :)  Szőlős kacsa Hozzávalók 4 személyre: 1 konyhakész kacsa egészben, só, bors, 1-...
2016. szeptember 21., szerda

Kókuszkrémes óriáskiflik

›
Van a Lidl-ben (és most bocsánat a reklámért) egy péksütemény, ami kókusszal van töltve, és leveles tésztás. Nos, mi azt nagyon szeretjük, ...
2016. szeptember 20., kedd

Báránysült pikáns gyümölcssalátával

›
Nagyon finom az alábbi fogás, a férjem is csak amúgy tolta magába. Még ő maga is csodálkozott azon, hoyg mennyire szereti, hiszen ő még csa...
1 megjegyzés:
2016. szeptember 6., kedd

Körtebefőtt

›
Bár az efféle körtének - zöld héjú, csak télen érő-puhuló fajta - kicsit később van a szezonja, csak valamikor szeptember végén-októberben, ...
2 megjegyzés:
2016. augusztus 31., szerda

Keleties tök rizzsel

›
Húsmentes étel gyanánt nagyszerű és laktató kombináció ez így. Érdekes volt az íze, de aki kedveli a keleties ízvilágot, annak nagyon bejönn...
2016. augusztus 30., kedd

Pácolt, grillezett tarja grillezett zöldségekkel

›
A lényeg igazából a tarja pácán van, a többi, mármint a grillezett zöldségek csak úgy, hirtelen felindulásból készültek melléje. Persze, a k...
2016. augusztus 26., péntek

Sajtos-sonkás rakott kenyér

›
Sajtos-sonkás rakott kenyér Hozzávalók 4 személyre : 10-12 szelet bármilyen szikkadtabb kenyér, 5 tojás, 3 dl tej, 1 csokor petre...
2016. augusztus 20., szombat

Ropogós, fűszeres kiflikorongok (Maretti házilag)

›
Amikor nem pakolunk uzsonnát, vagy beugrunk egy benzinkúthoz tankolni, de a hasunkba is tankolnánk valamit, valljuk be, legtöbbször valami ...
2 megjegyzés:

Kokárdakenyér - Háromszínű kenyér a nemzeti ünnepre

›
Mindennapi eledelünk, a kenyér is lehet különleges és ünnepi. Néha nem kell mást tenni, minthogy különleges formát adunk neki, máskor pedig...
2016. augusztus 19., péntek

Pasztinákragu húsgombóccal

›
Ebben az ételben is a paszternák a sztár, és nagyon is előnyére a fogásnak.... Pasztinákragu húsgombóccal Hozzávalók 4 személyr...
2016. augusztus 18., csütörtök

Paszternákleves petrezselymes olajjal

›
Szeretjük a paszternákot/ pasztinákot - ki ahogy szereti. Most is vettem egy jó nagy adagot, amiből leves és főétel is készült. Ámbár, hoyg...
2016. augusztus 17., szerda

Tessini sajtos pite (Käsekuchen aus dem Tessin)

›
A Svájcban eltöltött 4 hónap emlékére. Már 15 éve, hogy ott voltam. Nemrég még azon siránkoztam és szörnyűlködtem, hogy jaj, mikor telt el ...
2016. augusztus 16., kedd

Paradicsomos babfőzelék

›
A férjem kedvence a szemes babból készült leves vagy főzelék. Minden évben megfogatam, hogy no, majd idén teszek el télire is, üvegbe, és vé...
2016. augusztus 15., hétfő

Cukkinis csirke

›
Tegnap szépen elképzeltem, hogy a bepácolt kicsontozott csirkecombból gyönyörűszép színes nyársak lesznek tökkel, sárga cukkinival, paprikáv...
‹
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése

Magamról

sedith
Marosvásárhely, Romania
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.