Kalandok a konyhában

mert kaland a főzés... és kaland az élet

2016. október 25., kedd

Rizses töltött padlizsán

›
Mondhatnám úgy is, hogy az utolsó friss "rúgásai" a kertnek. Gyorsan összedobtam, kb. 40 perc alatt már ettünk is. :) Hárman ettük...
2016. október 24., hétfő

Csirkemájas tekercs fűszeres édesburgonyával

›
Finom, különleges, akár ünnepi is.  Csirkemájas tekercs fűszeres édesburgonyával Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg kicsontozott cs...
2016. október 23., vasárnap

Krumplis paradicsomleves

›
Egy másik paradicsomleves-változat. Krumplis paradicsomleves Hozzávalók 6-8 személyre: 40 dkg sertéscomb, 5-6 közepes krumpli, ...
2016. október 22., szombat

Fahéjas krumplinudli befőttel

›
Ez a krumplis tészta készítése továbbra sem igazán kenyerem, pedig igazán finom végeredmények szoktak születni. Mégha túl lágynak, ragacsos...
2 megjegyzés:
2016. október 21., péntek

Zöldséges párolt sertéstekercs

›
Amikor már unjuk a sima párolt szeletet, jó alternatíva, ha megtöltjük valamivel. Én musttal készítettem, és a keletkezett finom, savanykás...
2016. október 20., csütörtök

Sváb töltött paprika, és 8 év

›
Tegnap betöltötte a blogom a 8 évet. Amikor elkezdtem, még álmomban sem mertem volna gondolni, hogy ilyen kitartó leszek, és évek múltán is ...
2 megjegyzés:
2016. október 18., kedd

Fokhagymás céklaleves

›
Hogy, hogy nem, de olyan levest sikerült rittyenteni a vasárnapi ebédhez, hogy még a főttzöldségutáló lányom is jól belakmározott belőle, mo...
2016. október 15., szombat

Pulykaszelet magvas bundában, kuszkusszal

›
Amikor előveszel egy több, mint kétkilós pulykamellet - olyan pulykáét, ami édesanyádnál nőtt, és három-4 embernek egy egész napjába telt, m...
2016. október 9., vasárnap

Sertéstarja szőlőmártással

›
Mert ősz van, szüret ideje, és mert kezdjük szeretni a gyümölcs-hús kombinációt. :)  Sertéstarja szőlőmártással Hozzávalók 4 sz...
2016. október 8., szombat

Pulykaszárny vele sült fűszeres krumplival

›
Bevallom, ezt az ételt nem én készítettem, hanem kedves férjem és a lányok érdeme. Elkezdtem dolgozni, az időm nem úgy jut, mint eddig, és ...
2016. október 5., szerda

Túrós-vörösáfonyás csigák

›
Az utóbbi időben többször sütöttem valamilyen kelt tésztát,hol sósan, hol édesen. Most ismét egy édes változat.  Túrós-vörösáfonyás...
2 megjegyzés:
2016. október 2., vasárnap

Prézlis-tojásos karfiol

›
A sima prézlis karfiol kissé továbbfejlesztett változata. Különös módon minden családtagnak ízlik, még annak is, aki amúgy a főtt zöldségek...
2016. szeptember 29., csütörtök

Párizsis-telemeás pogácsa

›
Uzsonnára, tízóraira, vagy csak úgy, vendégeknek:  Párizsis-telemeás pogácsa Hozzávalók: 60 dkg liszt, 1 csapott evőkanál só, ...
2016. szeptember 26., hétfő

Szőlős kacsa

›
Kicsit rákattantunk a gyümölcs-hús párosra. :)  Szőlős kacsa Hozzávalók 4 személyre: 1 konyhakész kacsa egészben, só, bors, 1-...
2016. szeptember 21., szerda

Kókuszkrémes óriáskiflik

›
Van a Lidl-ben (és most bocsánat a reklámért) egy péksütemény, ami kókusszal van töltve, és leveles tésztás. Nos, mi azt nagyon szeretjük, ...
‹
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése

Magamról

sedith
Marosvásárhely, Romania
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.