Kalandok a konyhában

mert kaland a főzés... és kaland az élet

2013. január 29., kedd

Citromos süllőszeletek

›
Finom és gyors. :) S bár a halat nagyon szeretjük fokhagymásan, néha nem árt anélkül is készíteni. :) (Különben meg a férjem készítette...) ...
3 megjegyzés:
2013. január 27., vasárnap

Gombás csicseriborsó-saláta

›
Nincs sok hozzáfűznivalóm. Szeretjük a csicseriborsót minden formában. Kipróbáltam salátában is.... Gombás csicseriborsó-saláta ...
2013. január 26., szombat

Spenótos tekercsek kétféleképpen

›
Spenótos tekercsek kétféleképpen Hozzávalók 2 személyre: 4 szelet borjúkaraj, egyenként 12-15 dkg-osak, só, bors, 4 nagy spenótlevé...
2 megjegyzés:
2013. január 25., péntek

Túrós csicseriborsó-pástétom

›
Tegnap vajas-kapros túrókrémet készítettem a kislányom szendvicsébe. Megkért, hogy ma is olyat csináljak, mert nnnnnnnyami volt. :) De ott...
1 megjegyzés:
2013. január 24., csütörtök

Tésztás-zöldséges pite és omlós minipizzák

›
Piteehetnékem támadt, és már ki is találtam, hogy valami zöldségeset, krumplisat készítek. Aztán megtaláltam a hűtőben a maradék főtt tész...
1 megjegyzés:
2013. január 23., szerda

Grillezett csirkecomb Holstein módra

›
A Holstein módra készülő ételek talán a legismertebb ételek közé tartoznak (azaz úgy értem, hogy mindenki tudja, mit jelent az, ha valami Ho...
2 megjegyzés:
2013. január 21., hétfő

Céklafasírt

›
A véletlen szülte ezt a receptet. Telemea(feta)bundás, magkérges rántott húst készítettem, és megmaradt egy csomó ízletes masszám, amit sajn...
2013. január 20., vasárnap

Szójababos zöldségsaláta tárkonyos szósszal

›
Szeretem a hüvelyeseket. És persze, szeretek kipróbálni újdonságokat, különlegességeket. A szójabab, valljuk be, nem elterjedt alapanyag az ...
2 megjegyzés:
2013. január 19., szombat

Csokoládés gránátalmakoktél

›
Az ihletadó receptet itt találtam , de végül teljesen más koktél lett belőle. Én a már nagyon aszalódó gránátalmámat használtam fel hozzá. I...
3 megjegyzés:
2013. január 17., csütörtök

Szójaszószos csirkeszeletek

›
Első este ettünk valami hasonlót Olaszországban (még nem írtam róla, de hátha majd, egyszer ...).  Bevallom, sokáig töprengtünk, hogy mi leh...
4 megjegyzés:
2013. január 16., szerda

Tahinis babkrém

›
Házilag készített tahinival ízesítettem. Eddig mindig friss szezámmagból készíettem, most viszont egy részét megpirítottam. Szerintem nem ke...
2013. január 15., kedd

Borjúkaraj gyömbéres narancsmártással

›
Változnak az ízlések. Úgy 10 évvel ezelőtt - sőt, talán még úgy 4-5-tel ezelőtt is - még szinte kiköptem a gyümölcs-hús párosítást, ma meg m...
1 megjegyzés:
2013. január 13., vasárnap

Pulykasült almás vöröskáposztával

›
Most készítettem először egészben sült pulykát. Nem volt túl nagy, de azért volt akkora, hogy sejtsem: nem elég a felületi fűszerezés ahhoz,...
2013. január 12., szombat

Piña colada bonbon és rumos, mandulás bonbon

›
Bonbont még sosem készítettem, hacsak nem tekintem (sikeres) kísérletnek azt, amikor szaloncukrot gyártottam majdnem ehhez hasonlóan . Azóta...
1 megjegyzés:
2013. január 10., csütörtök

Almás marhafasírt narancsos paradicsomszósszal

›
Azt hittem, felfedeztem a spanyolviaszt ezzel az almás fasírttal. De miután jóllaktunk vele, és beírtam a keresőbe a szavakat, elámultam, ho...
2 megjegyzés:
‹
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése

Magamról

sedith
Marosvásárhely, Romania
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.