2009. április 1., szerda
Gyors piskótatekercs
"étteremalakítás"
Tegnap vendégek jöttek és szerettem volna valamivel megkínálni őket. A kezdeti ötletet (muffin:P) végül elvetettem, mert eszembe jutott Gordon Ramsay előző esti piskótatekercse, és ki szerettem volna próbálni, hogy valóban, úgy is lehet piskótát sütni, ahogy ő csinálta? És sikerült.:) Nagyon olcsó és egyszerű.
3 egész tojást 6 ek. cukorral és 2 cs. vaníliás cukorral kb. 6-7 percig vertem kézi mixerrel közepes fokozaton. Ekkor a massza már teljesen kifehéredett, a cukor pedig felolvadt benne. Eléggé híg volt, nem úgy, mintha külön vertem volna a habot és aztán bele a sárgáját, de azért szép habos és könnyű volt. Ezután fakanállal óvatosan belekavartam 6 ek. lisztet és fél teáskanál sütőport. (G.R. nem tett bele semmit, de féltem, nehoyg ne nőjön fel. Lehet, mégsem kellett volna tennem, mert így jó ujjnyi vastag lett a piskóta.) Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütöttem, kb. 10-12 percig. Ekkor megnedvesített, tiszta konyharuhára borítottam és azon melegében feltekertem. Pár perc múlva kivettem a konyharuhából, kiterítettem, jó vastagon megkentem házi eperlekvárral és – nem túl szorosan - ismét felcsavartam. Szeletelés előtt megszórtam vaníliás porcukorral.
EK - 2011/9
Nem volt valami extra, de hétköznapi gyors desszertnek mégis kiváló. Persze, lekvár helyett vagy mellett elbír egy finom pudingot, gyümölcshabot vagy bármilyen ízű krémet is. De így, lekvárral a leggyorsabb.:)
2009. április 1., szerda
Gyors piskótatekercs
"étteremalakítás"
Tegnap vendégek jöttek és szerettem volna valamivel megkínálni őket. A kezdeti ötletet (muffin:P) végül elvetettem, mert eszembe jutott Gordon Ramsay előző esti piskótatekercse, és ki szerettem volna próbálni, hogy valóban, úgy is lehet piskótát sütni, ahogy ő csinálta? És sikerült.:) Nagyon olcsó és egyszerű.
3 egész tojást 6 ek. cukorral és 2 cs. vaníliás cukorral kb. 6-7 percig vertem kézi mixerrel közepes fokozaton. Ekkor a massza már teljesen kifehéredett, a cukor pedig felolvadt benne. Eléggé híg volt, nem úgy, mintha külön vertem volna a habot és aztán bele a sárgáját, de azért szép habos és könnyű volt. Ezután fakanállal óvatosan belekavartam 6 ek. lisztet és fél teáskanál sütőport. (G.R. nem tett bele semmit, de féltem, nehoyg ne nőjön fel. Lehet, mégsem kellett volna tennem, mert így jó ujjnyi vastag lett a piskóta.) Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütöttem, kb. 10-12 percig. Ekkor megnedvesített, tiszta konyharuhára borítottam és azon melegében feltekertem. Pár perc múlva kivettem a konyharuhából, kiterítettem, jó vastagon megkentem házi eperlekvárral és – nem túl szorosan - ismét felcsavartam. Szeletelés előtt megszórtam vaníliás porcukorral.
EK - 2011/9
Nem volt valami extra, de hétköznapi gyors desszertnek mégis kiváló. Persze, lekvár helyett vagy mellett elbír egy finom pudingot, gyümölcshabot vagy bármilyen ízű krémet is. De így, lekvárral a leggyorsabb.:)
8 megjegyzés:
- Cukroskata írta...
-
Én is pont piskótatekercset tettem fel ma :-)
- 2009. április 1. 14:30
- duende írta...
-
Nagyon szép, látszik hogy pillekönnyű! Ügyes vagy, mint mindig! :)
Lánykádat pedig isten éltesse sokáig! - 2009. április 1. 21:53
- sedith írta...
-
Cukroskata, láttam tegnap még egy piskótatekercset, de végül már nem találtam.
Ha még esetleg benézel, légy szíves, írd meg, hol talállak, mert a profilod nem nyilvános.:)
Üdv, Edith - 2009. április 2. 14:34
- sedith írta...
-
Duende, köszönöm szépen a lányom nevében is.:)
Puszi:) - 2009. április 2. 14:35
- Cukroskata írta...
-
Fura ez a blogspot. A profilom nyilvános, és más helyeken, ahol megjegyzést írtam, a nevemre kattintva oda is lehet jutni. Fogalmam sincs róla, hogy innen miiért nem
- 2009. április 2. 15:41
- sedith írta...
-
Kata, most már innen is műkszik!:) Tegnap tényleg azt írta ki, hogy nem nyilvános! De már amúgyis megtaláltalak azóta!;):)
Üdv:) - 2009. április 2. 16:43
-
-
Szia.hány fokon kell sütni?
- 2013. július 20. 14:22
- sedith írta...
-
Kedves Névtelen!
Akkoriban, amikor ezt a receptet feltettem, fogalmam sem volt, hogy hány fokon sütök: egyszerűen bekapcsoltam a sütőt, és egy idő után betettem a sütni kívánt alapanyagot. Atán meg kivettem. Most van hőállítós sütőm, és amióta van, én a piskótaféléket általában 180 fokon sütöm. Ha a tészta vastagabb, azaz több tojásból készül, akkor egy idő után leveszem még egy kicsit a hőt, hogy tudjon jól átsülni. De ennek a háromtojásosnak a 180 fok bőven elég. és 10-12 perc alatt biztos megsül. - 2013. július 21. 12:24
8 megjegyzés:
Én is pont piskótatekercset tettem fel ma :-)
Nagyon szép, látszik hogy pillekönnyű! Ügyes vagy, mint mindig! :)
Lánykádat pedig isten éltesse sokáig!
Cukroskata, láttam tegnap még egy piskótatekercset, de végül már nem találtam.
Ha még esetleg benézel, légy szíves, írd meg, hol talállak, mert a profilod nem nyilvános.:)
Üdv, Edith
Duende, köszönöm szépen a lányom nevében is.:)
Puszi:)
Fura ez a blogspot. A profilom nyilvános, és más helyeken, ahol megjegyzést írtam, a nevemre kattintva oda is lehet jutni. Fogalmam sincs róla, hogy innen miiért nem
Kata, most már innen is műkszik!:) Tegnap tényleg azt írta ki, hogy nem nyilvános! De már amúgyis megtaláltalak azóta!;):)
Üdv:)
Szia.hány fokon kell sütni?
Kedves Névtelen!
Akkoriban, amikor ezt a receptet feltettem, fogalmam sem volt, hogy hány fokon sütök: egyszerűen bekapcsoltam a sütőt, és egy idő után betettem a sütni kívánt alapanyagot. Atán meg kivettem. Most van hőállítós sütőm, és amióta van, én a piskótaféléket általában 180 fokon sütöm. Ha a tészta vastagabb, azaz több tojásból készül, akkor egy idő után leveszem még egy kicsit a hőt, hogy tudjon jól átsülni. De ennek a háromtojásosnak a 180 fok bőven elég. és 10-12 perc alatt biztos megsül.
Megjegyzés küldése