Emlékszem, tavaly március 10-én mekkora izgalommal vártuk az éjfélt, amikor megjelent a
Kifőztük első száma. Mert mi történt addig? Összeverődött egy csapat "szedett-vedett" gasztroblogger és abszolút amatőr szinten összehozott egy újságot. Kicsit úgy éreztem magam akkor, mint amikor akciófilmekben a főhős felvállal valamilyen akciót, missziót, aztán összegyűjt egy látszólag semmire sem jó csapatot, de a cselekmény során kiderül, hogy bizony, éppen azokra a "semmire sem jó" emberekre volt szüksége a főhősnek célja kivitelezésében. Mert mindenki jó valamiben. A mi esetünkben van, akinek a szervezés az erőssége, aki ezerfelé ágazó tevékenységeiben sosem vesztődik el, nagyon bírja a tempót és mindig előttünk jár vagy két lépéssel, de annyira, hogy szinte le kell lőni:D, van, aki a műszaki területeken jártas, másnak a helyesírás megy főleg, van, aki csodás fotókat készít, van, aki mindig betartja a határidejét vagy előre küldi az anyagát, stb. szóval, mindenki jó valamiben!
Egy évvel ezelőtt szerintem még
Szepyke sem merte remélni, hogy ez az egész kósza ötlet egy hosszú távra szóló és hosszútávon működő dologgá válik majd, és hogy ez a lelkes amatőr csapat egy profi szintű lapot tudjon kihozni hónapról hónapra. De sikerült. Bizonyítja ezt sokminden: az, hogy megértük az első születésnapot, hogy a
Kifőztüköt havonta sokezren letöltik, hogy rengeteg pozitív visszajelzés érkezik mindenünnen, hogy egy külön adományozási akciót is sikerült összehoznunk, aminek bevételével sok rászórulót segítettünk karácsony előtt, és még sorolhatnám.
Egy évvel ezelőtt rengeteget dolgoztunk mindannyian, hogy egy használható újságot tegyünk elétek: kicsit hályogkovács-módon vágtunk bele. De szerencsére, ahogy kezdett "felnyílni a szemünk", nem a visszavonulás lett úrrá rajtunk, hanem az, hogy megoldjuk a kihívásokat, helyt tudjunk állni. Elmondhatom, hogy most talán még többet dolgozunk, hogy a lap, ami a kezünk alól kikerül, minden szempontból megfeleljen a követelményeknek: szerkesztésileg, esztétikailag és főleg helyesírásügyileg. Mert nincs szomorúbb, mint amikor egy gyönyörű fotó kíséretében megjelent remek receptben hemzsegnek a helyesírási és fogalmazási hibák!
Jubileumi lapszámunk különleges: világkörüli gasztroutazásra hívunk vele benneteket, találtok benne mind a szomszédos országokból, mind a világ másik végéről, más kontinensekről származó recepteket, illetve a már elkezdődött nagyböjtre is finom alternatívákat ajánlunk. No, meg persze, szülinapi torta is van benne!
És, hab a tortán, hogy születésnapunk alkalmával "ajándékot" is hoztunk magunkkal: egy megújult, szebb, színesebb Kifőztük újságot, és egy teljesen megújult, tartalmasabb
Kifőztük-honlapot. A meglepetés pedig már csak ráadás: mostantól kezdve a magazin
regisztráció nélkül is letölthető!!!
Jó lapozgatást, jó olvasgatást, jó főzöcskézést kívánok!
A lapszámban megjelent receptjeim:
Salata de icre, avagy ikrasaláta - kenhető ikrakrém - a román konyha egyik jellegzetes fogása:
Hamis ikra - az ikra ikra nélküli változata, akár böjtösen is:
Halgolyócskák:
Jó étvágyat!