În lb. română - mai jos...
Nagyon rákattantam az édesköményre, mostanában gyakran vettem. A lányok nagyon szeretik nyersen, de az ételekben is megeszik. Ez a gombás finomság is nagyon jóra sikerült, szalmakrumplival ettük.
Nagyon rákattantam az édesköményre, mostanában gyakran vettem. A lányok nagyon szeretik nyersen, de az ételekben is megeszik. Ez a gombás finomság is nagyon jóra sikerült, szalmakrumplival ettük.
Édesköményes
gombaragu
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg édesköménygumó, 2 vöröshagyma, 1 kg közepes méretű csiperkegomba, 1
kápia paprika, só, bors, 3-4 evőkanál olaj; a tálaláshoz: szalmakrumpli.
Elkészítése: A
hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk, az édesköményt jól megmossuk, ha
szükséges, eltávolítjuk külső rétegét, kettéhasítjuk, kivágjuk belső torzsáját,
majd vékonyan felszeleteljük. A gombát folyó víz alatt megmossuk, majd négybe
vágjuk. Fölforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát, majd rádobjuk az
édesköményt, és kavargatva félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombát meg a
csíkokra vágott paprikát, és nagy lángon, hogy inkább piruljon, mint főjön,
folytonosan kevergetjük. Mikor már kezd levet engedni, a lángot kisebbre
vesszük, és fedő alatt hagyjuk teljesen elkészülni. Végül sózzuk, borsozzuk, és
zsírjára sütjük. Szalmakrumplival kínáljuk.
EK - 2015/3
Mâncare de ciuperci cu fenicul
Ingrediente pentru 4 persoane: 500 g fenicul, 2 cepe, 1 kg ciuperci nu prea
mari, 1 ardei kapia, sare, piper, 3-4 linguri ulei; pentru servire: cartofi
pai.
Prepararea: Se curăţă ceapa, şi se taie mărunt.
Feniculul bine spălat se taie în două, după care se feliază subţire. Ciupercile
se spală sub jet de apă şi se taie în patru. Se căleşte ceapa în uleiul încins,
se adaugă feniculul şi amestecând din când în când se lasă să se călească. Când
este pe jumătate gata, se adaugă ciupercile şi ardeiul tăiat fâşii subţiri, şi
se prăjesc la foc mare. După ce ciupercile încep să lase apă, focul se
micşorează, vasul se acoperă şi se lasă câteva minute ca toate să se întrepătrundă
bine. La sfârşit se sărează şi se piperează după care se lasă să se evapore
toată zeama lăsată. Se serveşte cu cartofi pai prăjiţi între timp.
Observaţie: Dacă ciupercile sunt mai mărişoare,
întâi se taie în două, după care se taie felii subţiri.