2011. március 9., szerda

Arany saláta - Sárgarépasaláta aszalt paradicsommal

Egyik este készítettem ezt a salátát, hirtelen ötlettől vezérelve. Pillanatok alatt megvolt és isteni volt.


Sárgarépasaláta aszalt paradicsommal

Hozzávalók: 3 sárgarépa, 4 db olajban eltett fél aszalt paradicsom, 1 teáskanál balzsamecet, kevés só, fokhagymaízű olívaolaj (a paradicsomról), esetleg fokhagyma és olívaolaj, 1 evőkanálnyi aprított petrezselyemzöld

Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk és a nagylyukú reszelőn lereszeljük. A paradicsomokat kivesszük a (fokhagymaízű) olajból, apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a répához, megszórjuk kevés sóval és ízesítjük a balzsamecettel. Meglocsoljuk a paradicsom olajával, megszórjuk a petrezselyemzölddel, összekeverjük, és már ehetjük is. Ha nincs fokhagymaízű olajunk, egy cikk fokhagymát nyomunk szét, elkeverjük 1-2 evőkanál olajjal és azzal locsoljuk meg a salátát.

Szétválasztó diétákban bármelyik napon ehető. Ha nagyon muszáj, még akár gyümölcsnapon is.

EK - 2011/8

4 megjegyzés:

Kati írta...

Jól hangzik, igaz még sosem ettem szárított paradicsomot, de itt az ideje kipróbálni.

Bianka írta...

Isteni

Kati írta...

Jó ötlet! :-)

sedith írta...

Első Kati :D, igaz, hogy aszalt paradicsom volt, még a nyáron szárítottam a napon, de mivel olajban tároltam, nem száradt ki, hanem friss, ruganyos volt. Következő nyáron próbáld csak ki te is, meglátod, milyen igazi paradicsom íze van!:)

Bianka, Második Kati, köszönöm, próbáljátok ti is ki!:)

Related Posts with Thumbnails

2011. március 9., szerda

Arany saláta - Sárgarépasaláta aszalt paradicsommal

Egyik este készítettem ezt a salátát, hirtelen ötlettől vezérelve. Pillanatok alatt megvolt és isteni volt.


Sárgarépasaláta aszalt paradicsommal

Hozzávalók: 3 sárgarépa, 4 db olajban eltett fél aszalt paradicsom, 1 teáskanál balzsamecet, kevés só, fokhagymaízű olívaolaj (a paradicsomról), esetleg fokhagyma és olívaolaj, 1 evőkanálnyi aprított petrezselyemzöld

Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk és a nagylyukú reszelőn lereszeljük. A paradicsomokat kivesszük a (fokhagymaízű) olajból, apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a répához, megszórjuk kevés sóval és ízesítjük a balzsamecettel. Meglocsoljuk a paradicsom olajával, megszórjuk a petrezselyemzölddel, összekeverjük, és már ehetjük is. Ha nincs fokhagymaízű olajunk, egy cikk fokhagymát nyomunk szét, elkeverjük 1-2 evőkanál olajjal és azzal locsoljuk meg a salátát.

Szétválasztó diétákban bármelyik napon ehető. Ha nagyon muszáj, még akár gyümölcsnapon is.

EK - 2011/8

4 megjegyzés:

Kati írta...

Jól hangzik, igaz még sosem ettem szárított paradicsomot, de itt az ideje kipróbálni.

Bianka írta...

Isteni

Kati írta...

Jó ötlet! :-)

sedith írta...

Első Kati :D, igaz, hogy aszalt paradicsom volt, még a nyáron szárítottam a napon, de mivel olajban tároltam, nem száradt ki, hanem friss, ruganyos volt. Következő nyáron próbáld csak ki te is, meglátod, milyen igazi paradicsom íze van!:)

Bianka, Második Kati, köszönöm, próbáljátok ti is ki!:)