2012. március 23., péntek
Juhtúrós, tojásos lepény
Maradékfelhasználó recept még abból az időből, amikor a tojás nem került egy vagyonba ....
Juhtúrós, tojásos lepény
Hozzávalók: kb. 25 dkg juhtúró vagy más, karakteres túró/sajt, 6 főtt tojás, 3 nyers tojás, 5 dkg olajbogyó, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín vagy tej, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, olaj vagy vaj, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A főtt tojásokat meghámozzuk, és óvatosan négyfelé vágjuk őket. A juhtúrót villával összetörjük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a tejfölt, a tejszínt meg az aprított petrezselyemzöldet, és jól eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük. A pitesütő formát kikenjük vajjal vagy olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, szépen elhelyezzük benne a negyedelt tojásokat sárgájukkal fölfelé, majd óvatosan ráöntjük a túrós-tojásos masszát. Az olajbogyószemeket eloszlatjuk a tetején, majd forró sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. Bármilyen salátával vagy tejföllel tálalhatjuk.
Ha van időnk egy gyors omlós tésztát összegyúrni, akkor akár pitének is megsüthetjük, tartalmasabb, laktatóbb lenne.
KAL - 2014.
Juhtúrós, tojásos lepény
Hozzávalók: kb. 25 dkg juhtúró vagy más, karakteres túró/sajt, 6 főtt tojás, 3 nyers tojás, 5 dkg olajbogyó, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín vagy tej, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, olaj vagy vaj, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A főtt tojásokat meghámozzuk, és óvatosan négyfelé vágjuk őket. A juhtúrót villával összetörjük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a tejfölt, a tejszínt meg az aprított petrezselyemzöldet, és jól eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük. A pitesütő formát kikenjük vajjal vagy olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, szépen elhelyezzük benne a negyedelt tojásokat sárgájukkal fölfelé, majd óvatosan ráöntjük a túrós-tojásos masszát. Az olajbogyószemeket eloszlatjuk a tetején, majd forró sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. Bármilyen salátával vagy tejföllel tálalhatjuk.
Ha van időnk egy gyors omlós tésztát összegyúrni, akkor akár pitének is megsüthetjük, tartalmasabb, laktatóbb lenne.
KAL - 2014.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2012. március 23., péntek
Juhtúrós, tojásos lepény
Maradékfelhasználó recept még abból az időből, amikor a tojás nem került egy vagyonba ....
Juhtúrós, tojásos lepény
Hozzávalók: kb. 25 dkg juhtúró vagy más, karakteres túró/sajt, 6 főtt tojás, 3 nyers tojás, 5 dkg olajbogyó, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín vagy tej, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, olaj vagy vaj, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A főtt tojásokat meghámozzuk, és óvatosan négyfelé vágjuk őket. A juhtúrót villával összetörjük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a tejfölt, a tejszínt meg az aprított petrezselyemzöldet, és jól eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük. A pitesütő formát kikenjük vajjal vagy olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, szépen elhelyezzük benne a negyedelt tojásokat sárgájukkal fölfelé, majd óvatosan ráöntjük a túrós-tojásos masszát. Az olajbogyószemeket eloszlatjuk a tetején, majd forró sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. Bármilyen salátával vagy tejföllel tálalhatjuk.
Ha van időnk egy gyors omlós tésztát összegyúrni, akkor akár pitének is megsüthetjük, tartalmasabb, laktatóbb lenne.
KAL - 2014.
Juhtúrós, tojásos lepény
Hozzávalók: kb. 25 dkg juhtúró vagy más, karakteres túró/sajt, 6 főtt tojás, 3 nyers tojás, 5 dkg olajbogyó, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín vagy tej, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, olaj vagy vaj, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A főtt tojásokat meghámozzuk, és óvatosan négyfelé vágjuk őket. A juhtúrót villával összetörjük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a tejfölt, a tejszínt meg az aprított petrezselyemzöldet, és jól eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük. A pitesütő formát kikenjük vajjal vagy olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, szépen elhelyezzük benne a negyedelt tojásokat sárgájukkal fölfelé, majd óvatosan ráöntjük a túrós-tojásos masszát. Az olajbogyószemeket eloszlatjuk a tetején, majd forró sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. Bármilyen salátával vagy tejföllel tálalhatjuk.
Ha van időnk egy gyors omlós tésztát összegyúrni, akkor akár pitének is megsüthetjük, tartalmasabb, laktatóbb lenne.
KAL - 2014.
8 megjegyzés:
- iri írta...
-
Milyen jol nez ki!
- 2012. március 23. 21:23
- Erika írta...
-
Gusztusos!
- 2012. március 23. 21:52
- sedith írta...
-
Köszönöm!:)
- 2012. március 24. 10:07
- Anazar írta...
-
Remek ízű lehet!!
- 2012. március 24. 11:59
- Foodafok írta...
-
Ez nagyon szuper!! Vasárnap megjövünk a gyerek meccséről, utána készítek egy hatalmas adagot. Köszönöm, hogy tájékozódsz a Fahéj Magazinnal kapcsolatosan, és remélem örömöd lesz benne. Baráti ölelés, Laci
- 2012. március 24. 18:02
- Ottis írta...
-
Nagyon guszta :)
- 2012. március 24. 21:03
- sedith írta...
-
Anazar, finom volt!:)
Foodafok, amióta kommenteltem nálad, változott néhány dolog, és most már nem vagyok biztos benne, hogy megkapom, de hátha mégis. Majd megírom, hogy mi lett végül. :)
Otti, ez az, amiről írtam a te túrós tortádnál:) - 2012. március 25. 14:43
- Czakó Mariann írta...
-
Nagyon guszta ez a lepény :) ...beillene húsvéti ételnek is. Szeretnélek meghívni ebbe a játékba, ha van kedved hozzá :
http://www.mariannkonyha.blogspot.com/2012/03/husveti-ajanlo-jatek.html - 2012. március 30. 23:54
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Milyen jol nez ki!
Gusztusos!
Köszönöm!:)
Remek ízű lehet!!
Ez nagyon szuper!! Vasárnap megjövünk a gyerek meccséről, utána készítek egy hatalmas adagot. Köszönöm, hogy tájékozódsz a Fahéj Magazinnal kapcsolatosan, és remélem örömöd lesz benne. Baráti ölelés, Laci
Nagyon guszta :)
Anazar, finom volt!:)
Foodafok, amióta kommenteltem nálad, változott néhány dolog, és most már nem vagyok biztos benne, hogy megkapom, de hátha mégis. Majd megírom, hogy mi lett végül. :)
Otti, ez az, amiről írtam a te túrós tortádnál:)
Nagyon guszta ez a lepény :) ...beillene húsvéti ételnek is. Szeretnélek meghívni ebbe a játékba, ha van kedved hozzá :
http://www.mariannkonyha.blogspot.com/2012/03/husveti-ajanlo-jatek.html
Megjegyzés küldése