Nagyon régen készítettem már ezt a finomságot. Olyan alkalommal készült, amikor semmi kedvem nem volt túlzott erőbedobásra, de enni mégis kellett valamit. Megegyeztünk, hogy rántottát vacsorázunk, ám hirtelen beugrott Ágnes tekercse, és a sima rántotta helyett máris annak láttam hozzá. Talán 5 perccel, ha több időbe kerül, mint a hagyományos omlett, az íze és a dicséretek azonban messzemenően kárpótolnak érte. Két felnőtt-két gyerek telejsen jóllakott ebből az adagból, ami nálam így alakult.
Sajtos tojástekercs
Hozzávalók: 10 tojás, 1 dl tejszín, 3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg sonka, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál szárított tárkony, só, bors; továbbá: 15 dkg sajt, 1/2 dl olaj.
Elkészítése: A tojást felverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt meg a tejszínt, és habverővel simára keverjük. Beleforgatjuk a kis kockákra vágott sonkát, az aprított petrezselyemzöldet és a szárított tárkonyt is. Az olajat sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben felforrósítjuk, majd kivesszük, és beleöntjük a tojásos masszát. Hagyjuk szétfolyni a tepsi alján, amjd visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a tojás meg nem dermed. Fel fog púposodni, de ez nem baj. Ha megsült, kiveszsük a sütőből, a tojáslapot a sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből, deszkára helyezzük, megszórjuk reszelt sajttal, és a papír segítségével a lehető legszorosabban feltekerjük. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. Télen savanyúsággal és friss kenyérrel, nyáron kenyérrel és friss salátával tálaljuk. Húsnapon ehető.
EK - 2012/11
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2012. március 17., szombat
Sajtos tojástekercs
Nagyon régen készítettem már ezt a finomságot. Olyan alkalommal készült, amikor semmi kedvem nem volt túlzott erőbedobásra, de enni mégis kellett valamit. Megegyeztünk, hogy rántottát vacsorázunk, ám hirtelen beugrott Ágnes tekercse, és a sima rántotta helyett máris annak láttam hozzá. Talán 5 perccel, ha több időbe kerül, mint a hagyományos omlett, az íze és a dicséretek azonban messzemenően kárpótolnak érte. Két felnőtt-két gyerek telejsen jóllakott ebből az adagból, ami nálam így alakult.
Sajtos tojástekercs
Hozzávalók: 10 tojás, 1 dl tejszín, 3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg sonka, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál szárított tárkony, só, bors; továbbá: 15 dkg sajt, 1/2 dl olaj.
Elkészítése: A tojást felverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt meg a tejszínt, és habverővel simára keverjük. Beleforgatjuk a kis kockákra vágott sonkát, az aprított petrezselyemzöldet és a szárított tárkonyt is. Az olajat sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben felforrósítjuk, majd kivesszük, és beleöntjük a tojásos masszát. Hagyjuk szétfolyni a tepsi alján, amjd visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a tojás meg nem dermed. Fel fog púposodni, de ez nem baj. Ha megsült, kiveszsük a sütőből, a tojáslapot a sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből, deszkára helyezzük, megszórjuk reszelt sajttal, és a papír segítségével a lehető legszorosabban feltekerjük. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. Télen savanyúsággal és friss kenyérrel, nyáron kenyérrel és friss salátával tálaljuk. Húsnapon ehető.
EK - 2012/11
Sajtos tojástekercs
Hozzávalók: 10 tojás, 1 dl tejszín, 3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg sonka, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál szárított tárkony, só, bors; továbbá: 15 dkg sajt, 1/2 dl olaj.
Elkészítése: A tojást felverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt meg a tejszínt, és habverővel simára keverjük. Beleforgatjuk a kis kockákra vágott sonkát, az aprított petrezselyemzöldet és a szárított tárkonyt is. Az olajat sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben felforrósítjuk, majd kivesszük, és beleöntjük a tojásos masszát. Hagyjuk szétfolyni a tepsi alján, amjd visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a tojás meg nem dermed. Fel fog púposodni, de ez nem baj. Ha megsült, kiveszsük a sütőből, a tojáslapot a sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből, deszkára helyezzük, megszórjuk reszelt sajttal, és a papír segítségével a lehető legszorosabban feltekerjük. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. Télen savanyúsággal és friss kenyérrel, nyáron kenyérrel és friss salátával tálaljuk. Húsnapon ehető.
EK - 2012/11
5 megjegyzés:
- Kósa Márta írta...
-
És egy kis zsenge újhagymával -is finom lehet!
- 2012. március 18. 6:41
- Kisildi írta...
-
Nagyon finom étel, előételes tálra is szoktam helyezni tekercsszeletkéket más finomságok mellé.
- 2012. március 18. 7:19
- Vicuska írta...
-
Olyan tavaszias színfolt az asztalon :)
- 2012. március 18. 11:22
- Kati írta...
-
De jó ötlet:)
- 2012. március 18. 11:26
- sedith írta...
-
Márta, bizony, sőt a retek miatt sem haragudna meg!:)
Kisildi, Örülök,hogy ismered. Érdekes, különleges tálalása a "parlagi" rántottának. Ágnes is írta, hogy így sokkal jobban csúszik mindenkinek. :)
Vicuska, bizony, és valamilyen tavaszi salátával, igazán feldobja az egyhangú étkezéseket!:)
Kati, rajta, vasárnapi vacsorának tökéletesen megfelel. :) Nálam is vasárnap volt akkor. :) - 2012. március 18. 11:43
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
És egy kis zsenge újhagymával -is finom lehet!
Nagyon finom étel, előételes tálra is szoktam helyezni tekercsszeletkéket más finomságok mellé.
Olyan tavaszias színfolt az asztalon :)
De jó ötlet:)
Márta, bizony, sőt a retek miatt sem haragudna meg!:)
Kisildi, Örülök,hogy ismered. Érdekes, különleges tálalása a "parlagi" rántottának. Ágnes is írta, hogy így sokkal jobban csúszik mindenkinek. :)
Vicuska, bizony, és valamilyen tavaszi salátával, igazán feldobja az egyhangú étkezéseket!:)
Kati, rajta, vasárnapi vacsorának tökéletesen megfelel. :) Nálam is vasárnap volt akkor. :)
Megjegyzés küldése