2012. április 17., kedd

Borzas Kati

Volt nyárádszeredai osztálytársam, Timi édesanyjától van a recept, nagyon finom lett. 




Borzas Kati 

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 15 dkg sertészsír vagy vaj, 2 tojás, 4-5 evőkanál cukor, 2 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor, csipetnyi só, 1-1,5 dl tej; a töltelékhez: 35 dkg baracklekvár, 30 dkg darált dióbél, cukor: továbbá: 3-4 evőkanál liszt, porcukor.

Elkészítése: A tészta hozzávalóit nem túl lágy tésztává gyúrjuk. A dióbelet elkeverjük a lekvárral és ízlés szerinti cukorral. A tésztának levágjuk kb. ¼-ét, hozzágyúrunk 3-4 evőkanál lisztet, és fóliába csomagolva a fagyasztóba tesszük. A maradék tésztát kb. kisujjnyi vastagra nyújtjuk, beleigazítjuk egy sütőpapírral bélelt kb. 25x35 cm-es tepsibe, majd rásimítjuk a diós tölteléket. A félretett tésztát kivesszük a mélyhűtőből, és nagylyukú reszelőn a töltelékre reszeljük. Végül kézzel kissé megigazítjuk a reszelt tésztát, hogy mindenhol egyenletesen fedje a süteményt. Forró sütőben, közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, kockára vágjuk, és porcukorral megszórva kínáljuk.

EK - 2012/5

7 megjegyzés:

Kati írta...

Kati is, meg nyárádszeredai is:) Csak finom lehet:) Amúgy mi volt a családneve az osztálytársadnak?

sedith írta...

Ugye, Kati?;):)
Fehér volt.

Angi Angéla írta...

Az egyik kedven sütim,csak az a kár hogy a párom nem szereti a diót, ezért nagyon ritkán sütöm!

sedith írta...

Angéla, szerintem megpróbálhatnád mákkal vagy mogyoróval is. Esetleg mandulával, de az már kicsit drága...

4Gyerek írta...

jééé, ez az én reszelt sütim.
nem is olyan rég volt, de most is el tudnék venni egy kockával arról a tányérról.

Kati írta...

Azt hiszem ismerem Timit, az édesanyját Rózsi néninek hívják, munkatárs volt anyukámmal:)

sedith írta...

Éva, nincs új a nap alatt!:)

És Kati, bizony, kicsi a világ. Én is meséltem rólad Timinek, de nem tudtam rendesen megmagyarázni ki vagy.:P De biztos vagyok benne, hoyg ő is ismer.

Related Posts with Thumbnails

2012. április 17., kedd

Borzas Kati

Volt nyárádszeredai osztálytársam, Timi édesanyjától van a recept, nagyon finom lett. 




Borzas Kati 

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 15 dkg sertészsír vagy vaj, 2 tojás, 4-5 evőkanál cukor, 2 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor, csipetnyi só, 1-1,5 dl tej; a töltelékhez: 35 dkg baracklekvár, 30 dkg darált dióbél, cukor: továbbá: 3-4 evőkanál liszt, porcukor.

Elkészítése: A tészta hozzávalóit nem túl lágy tésztává gyúrjuk. A dióbelet elkeverjük a lekvárral és ízlés szerinti cukorral. A tésztának levágjuk kb. ¼-ét, hozzágyúrunk 3-4 evőkanál lisztet, és fóliába csomagolva a fagyasztóba tesszük. A maradék tésztát kb. kisujjnyi vastagra nyújtjuk, beleigazítjuk egy sütőpapírral bélelt kb. 25x35 cm-es tepsibe, majd rásimítjuk a diós tölteléket. A félretett tésztát kivesszük a mélyhűtőből, és nagylyukú reszelőn a töltelékre reszeljük. Végül kézzel kissé megigazítjuk a reszelt tésztát, hogy mindenhol egyenletesen fedje a süteményt. Forró sütőben, közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, kockára vágjuk, és porcukorral megszórva kínáljuk.

EK - 2012/5

7 megjegyzés:

Kati írta...

Kati is, meg nyárádszeredai is:) Csak finom lehet:) Amúgy mi volt a családneve az osztálytársadnak?

sedith írta...

Ugye, Kati?;):)
Fehér volt.

Angi Angéla írta...

Az egyik kedven sütim,csak az a kár hogy a párom nem szereti a diót, ezért nagyon ritkán sütöm!

sedith írta...

Angéla, szerintem megpróbálhatnád mákkal vagy mogyoróval is. Esetleg mandulával, de az már kicsit drága...

4Gyerek írta...

jééé, ez az én reszelt sütim.
nem is olyan rég volt, de most is el tudnék venni egy kockával arról a tányérról.

Kati írta...

Azt hiszem ismerem Timit, az édesanyját Rózsi néninek hívják, munkatárs volt anyukámmal:)

sedith írta...

Éva, nincs új a nap alatt!:)

És Kati, bizony, kicsi a világ. Én is meséltem rólad Timinek, de nem tudtam rendesen megmagyarázni ki vagy.:P De biztos vagyok benne, hoyg ő is ismer.