Megmondom őszintén, húsvétkor az olyan ételekre fektetem a hangsúlyt, amelyek hidegen is fogyaszthatók, vagy méginkább, csak hidegen ehetők. Főztem húslevest, és csirkesültet is ettünk egyik nap, de az dominálta az ünnepet, ami a húsvét reggeli asztalunkon volt. A szokástól és hagyománytól eltérően idén nem volt bárány az asztalunkon, ami, bevallom a horribilis kilónkénti árának volt köszönhető, és mivel disznóhúst nem ehetek egy ideje, hát a következők készültek:
1. Kétféle töltött tojás
2. Egybensült gombás csirkefasírt
3. "Drob de miel" - csirkéből :P (azaz báránypástétom csirkéből:D)
4. Majonézes zöldségsaláta (ismét másképp)
5. Hagymahéjjal festett, lánykáim által ecettel megrajzolt tojások
6. És persze, friss zöldségek ráadásként
Egybensült gombás csirkefasírt
Hozzávalók: 50 dkg gomba, 3 közepes hagyma, 50 dkg darált csirkehús, 2 tojás, 2 nagy szelet kenyér, 1 csokor újhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál szárított oregánó, kevés zsemlemorzsa, só, bors, olaj, opcionálisan 1-2 levesben főtt sárgarépa; a díszítéshez: salátalevelek, hónapos retek, petrezselyemzöld, koktélparadicsom tetszés szerint.
Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, csíkokra vágjuk, és 4-5 evőkanál olajon megdinszteljük. Ekkor rádobjuk a feldarabolt gombát, és addig pároljuk, amíg a levét szinte teljesen el nem fővi. Miután elkészült, néhány percig hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a jól kifacsart kenyeret és a karikára vágott újhagymát. Lazán összeforgatjuk, majd késes aprítóban vagy húsdarálóval ledaráljuk. A kapott masszát összekeverjük a darált csirkehússal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, a tojással, az oregánóval és az ízlés szerinti sóval meg borssal, és egynemű masszává dolgozzuk. Ha netán igen lágy lenne, dolgozhatunk bele kevés zsemlemorzsát is. Egy kalácssütő- vagy őzgerincformát vékonyan kiolajozunk, a masszát belesimítjuk, tetejét lekenjük olajjal és letakarjuk alufóliával, majd forró sütőben 45-50 percig pároljuk-sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk, és tetszés szerint kidíszítjük. Ha szeretnénk, és van, a massza közepébe levesben főtt sárgarépát is tehetünk, amikor a masszát a sütőformába simítjuk. Én tettem bele, de vágott fotóm nincs róla.
Húsnapon ehető.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2012. április 13., péntek
Egybensült gombás csirkefasírt, és a húsvéti asztalunk
Megmondom őszintén, húsvétkor az olyan ételekre fektetem a hangsúlyt, amelyek hidegen is fogyaszthatók, vagy méginkább, csak hidegen ehetők. Főztem húslevest, és csirkesültet is ettünk egyik nap, de az dominálta az ünnepet, ami a húsvét reggeli asztalunkon volt. A szokástól és hagyománytól eltérően idén nem volt bárány az asztalunkon, ami, bevallom a horribilis kilónkénti árának volt köszönhető, és mivel disznóhúst nem ehetek egy ideje, hát a következők készültek:
1. Kétféle töltött tojás
2. Egybensült gombás csirkefasírt
3. "Drob de miel" - csirkéből :P (azaz báránypástétom csirkéből:D)
4. Majonézes zöldségsaláta (ismét másképp)
5. Hagymahéjjal festett, lánykáim által ecettel megrajzolt tojások
6. És persze, friss zöldségek ráadásként
Egybensült gombás csirkefasírt
Hozzávalók: 50 dkg gomba, 3 közepes hagyma, 50 dkg darált csirkehús, 2 tojás, 2 nagy szelet kenyér, 1 csokor újhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál szárított oregánó, kevés zsemlemorzsa, só, bors, olaj, opcionálisan 1-2 levesben főtt sárgarépa; a díszítéshez: salátalevelek, hónapos retek, petrezselyemzöld, koktélparadicsom tetszés szerint.
Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, csíkokra vágjuk, és 4-5 evőkanál olajon megdinszteljük. Ekkor rádobjuk a feldarabolt gombát, és addig pároljuk, amíg a levét szinte teljesen el nem fővi. Miután elkészült, néhány percig hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a jól kifacsart kenyeret és a karikára vágott újhagymát. Lazán összeforgatjuk, majd késes aprítóban vagy húsdarálóval ledaráljuk. A kapott masszát összekeverjük a darált csirkehússal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, a tojással, az oregánóval és az ízlés szerinti sóval meg borssal, és egynemű masszává dolgozzuk. Ha netán igen lágy lenne, dolgozhatunk bele kevés zsemlemorzsát is. Egy kalácssütő- vagy őzgerincformát vékonyan kiolajozunk, a masszát belesimítjuk, tetejét lekenjük olajjal és letakarjuk alufóliával, majd forró sütőben 45-50 percig pároljuk-sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk, és tetszés szerint kidíszítjük. Ha szeretnénk, és van, a massza közepébe levesben főtt sárgarépát is tehetünk, amikor a masszát a sütőformába simítjuk. Én tettem bele, de vágott fotóm nincs róla.
Húsnapon ehető.
1. Kétféle töltött tojás
2. Egybensült gombás csirkefasírt
3. "Drob de miel" - csirkéből :P (azaz báránypástétom csirkéből:D)
4. Majonézes zöldségsaláta (ismét másképp)
5. Hagymahéjjal festett, lánykáim által ecettel megrajzolt tojások
6. És persze, friss zöldségek ráadásként
Egybensült gombás csirkefasírt
Hozzávalók: 50 dkg gomba, 3 közepes hagyma, 50 dkg darált csirkehús, 2 tojás, 2 nagy szelet kenyér, 1 csokor újhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál szárított oregánó, kevés zsemlemorzsa, só, bors, olaj, opcionálisan 1-2 levesben főtt sárgarépa; a díszítéshez: salátalevelek, hónapos retek, petrezselyemzöld, koktélparadicsom tetszés szerint.
Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, csíkokra vágjuk, és 4-5 evőkanál olajon megdinszteljük. Ekkor rádobjuk a feldarabolt gombát, és addig pároljuk, amíg a levét szinte teljesen el nem fővi. Miután elkészült, néhány percig hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a jól kifacsart kenyeret és a karikára vágott újhagymát. Lazán összeforgatjuk, majd késes aprítóban vagy húsdarálóval ledaráljuk. A kapott masszát összekeverjük a darált csirkehússal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, a tojással, az oregánóval és az ízlés szerinti sóval meg borssal, és egynemű masszává dolgozzuk. Ha netán igen lágy lenne, dolgozhatunk bele kevés zsemlemorzsát is. Egy kalácssütő- vagy őzgerincformát vékonyan kiolajozunk, a masszát belesimítjuk, tetejét lekenjük olajjal és letakarjuk alufóliával, majd forró sütőben 45-50 percig pároljuk-sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk, és tetszés szerint kidíszítjük. Ha szeretnénk, és van, a massza közepébe levesben főtt sárgarépát is tehetünk, amikor a masszát a sütőformába simítjuk. Én tettem bele, de vágott fotóm nincs róla.
Húsnapon ehető.
4 megjegyzés:
- Katalin írta...
-
Gyönyörű tálalás, csupa finomság!
- 2012. április 13. 12:45
- Adél írta...
-
Szép húsvéti asztalotok volt.A zöld tojások gyönyörűek.
- 2012. április 13. 13:42
- Anazar írta...
-
Milyen szép vidám, színes asztal!
- 2012. április 13. 15:29
- sedith írta...
-
Köszönöm mindenkinek!:)
- 2012. április 14. 0:03
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Gyönyörű tálalás, csupa finomság!
Szép húsvéti asztalotok volt.A zöld tojások gyönyörűek.
Milyen szép vidám, színes asztal!
Köszönöm mindenkinek!:)
Megjegyzés küldése