Hozzávalók: 75 dkg maradék, szikkadtabb sütemény (mindegy, milyen), 1,5 dl tejszín, 1-2 dl tej, 4 tojás, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál olaj, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál liszt; az öntethez: 5 nagy evőkanál sűrű tejföl, 2 teáskanál porcukor, néhány csepp narancsaroma.
Elkészítése:
A süteményeket kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és egy nagyobb tálba tesszük. Ráöntjük a tejszínt, illetve a tejet (a tej mennyisége attól függ, mennyire volt száraz a süti, illetve mennyire volt eredetileg krémes), jól elkavarjuk, és állni hagyjuk.A tojásokat keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot és néhány perc alatt jó habosra verjük. Ekkor hozzáadjuk az olajat, kb. 1 percig verjük tovább, majd beleforgatjuk a lisztet és a szódabikarbónát is. A tojásos masszát ráöntjük a beáztatott süteményre, alaposan összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntjük, és közepes hőmérsékleten, 30-35 perc alatt megsütjük. Akkor van készen, amikor a közepe is kellőképpen megdermedt. Kivesszük a sütőből, és rácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a tejfölt elkeverjük a porcukorral meg a narancsaromával, a tortaszeleteket pedig leöntjük vele. Gyümölccsel, citromfűvel díszíthetjük.
TORTÁK - 2013.
6 megjegyzés:
Nagyon jó ötlet maradék hasznosításra:) Nagyon jól is néz ki, főleg a fehér öntettel.
A tejföl talán jobb is, hűvösebb, savanykásabb!
Finom lehet..jól jönne egy szeletke :)
Szerintem naranccsal a tejföl nagyon finom. A múltkor a citromos álom desszertet naranccsal hoztam össze, mert nem volt citrom, é nagyon nagyon szerettük. Nagyon guszta ez a sütid, megkóstolnám most, úgy kívánok valami házi sütit :)
Mutatós:) Minden ami narancsos csak finom lehet:)
Köszönöm szépen!
Tényleg finom volt, és szerintem is jobban talált hozzá a savanykás tejföl, mint a tejszínhab.
Szerintem ezt sokszor meg fogom ismételni, és attól függően, hoyg milyen maradékok vannak, mindig más és más ízű desszertet kapok.:)
Megjegyzés küldése