Múltkor a strandon megkívántam a lángost. Guszták voltak, jól néztek ki, és hatalmasok is voltak, de bevallom, az 5 lejt mindenképpen sajnáltam kiadni rájuk. Így aztán, miután hazaérkeztünk, hiába volt még mindig vagy 35 fok a konyhában, én lángost sütöttem.
Most azt mondhatom, hogy tökéletesre sikeredett. Még sütöttem finom lángost, de ennyire puha, laza szerkezetű sosem lett. Tulajdonképpen a szokásos kenyértésztát indítottam, csak ezúttal tiszta fehér lisztből, és több folyadékot használtam hozzá. És mivel előző naprólt megmeradt némi paradicsomos dinsztelt káposztám, egy részét azzal töltöttem meg. Mindkettő nagyon finom volt. A káposztásat sima tejföllel ettük, a sima lángost pedig fokhagymás-petrezselymes tejföllel. (A képen kissé csalóka a lángosok színe, mert nem voltak ennyire sötétek, de sajnos, a fotók villanyfénynél készültek, és ennél jobban nem sikerültek.:()
Lángos
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 g szárított élesztő, 1 csapott evőkanál só, 1 evőkanál cukor, 1 kávéskanál ecet, 2 evőkanál olaj, 3,8 dl víz; bő olaj, esetleg dinsztelt káposzta vagy túró; a tálaláshoz: tejföl, fokhagymás tejföl.
Elkészítése: A hozzávalókat a fenti sorrendben a kenyérsütőgépbe pakoljuk, és puha, lágy tésztát dagasztatunk belőle. Hagyjuk megkelni (1 szűk óra), majd enyhén olajozott tálba borítjuk. Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk. Előveszünk egy nagy lapos tányért, jól megolajozzuk a tányért és a kezünket is, majd 8-10 dkg-os darabokat szaggatunk ki a tésztából. A tányérra helyezzük, és ujjainkkal finoman kihúzogatjuk tányér nagyságúra. Ezután óvatosan felemeljük egyik felénél fogva (nem baj, ha kissé elnyúlik), néhányszor kézben is megforgatjuk, hogy visszanyerje nagyjából kerek formáját, majd a forró olajba engedjük. SZép aranysárgára sütjük, és papírtörlőre szedjük.
Ha tölteni akarjuk, akkor a tányéron kinyújtott tészta felére ráterítjük a tölteléket, majd ráborítjuk a másik felét, a széleit pedig jól lenyomkodjuk, és ezután teszsük a forró olajba. Tetszés szerint tejföllel, fokhagymás tejföllel tálaljuk.
KT - 2014/1
2012. augusztus 29., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2012. augusztus 29., szerda
Lángos - sima és káposztás
Múltkor a strandon megkívántam a lángost. Guszták voltak, jól néztek ki, és hatalmasok is voltak, de bevallom, az 5 lejt mindenképpen sajnáltam kiadni rájuk. Így aztán, miután hazaérkeztünk, hiába volt még mindig vagy 35 fok a konyhában, én lángost sütöttem.
Most azt mondhatom, hogy tökéletesre sikeredett. Még sütöttem finom lángost, de ennyire puha, laza szerkezetű sosem lett. Tulajdonképpen a szokásos kenyértésztát indítottam, csak ezúttal tiszta fehér lisztből, és több folyadékot használtam hozzá. És mivel előző naprólt megmeradt némi paradicsomos dinsztelt káposztám, egy részét azzal töltöttem meg. Mindkettő nagyon finom volt. A káposztásat sima tejföllel ettük, a sima lángost pedig fokhagymás-petrezselymes tejföllel. (A képen kissé csalóka a lángosok színe, mert nem voltak ennyire sötétek, de sajnos, a fotók villanyfénynél készültek, és ennél jobban nem sikerültek.:()
Lángos
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 g szárított élesztő, 1 csapott evőkanál só, 1 evőkanál cukor, 1 kávéskanál ecet, 2 evőkanál olaj, 3,8 dl víz; bő olaj, esetleg dinsztelt káposzta vagy túró; a tálaláshoz: tejföl, fokhagymás tejföl.
Elkészítése: A hozzávalókat a fenti sorrendben a kenyérsütőgépbe pakoljuk, és puha, lágy tésztát dagasztatunk belőle. Hagyjuk megkelni (1 szűk óra), majd enyhén olajozott tálba borítjuk. Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk. Előveszünk egy nagy lapos tányért, jól megolajozzuk a tányért és a kezünket is, majd 8-10 dkg-os darabokat szaggatunk ki a tésztából. A tányérra helyezzük, és ujjainkkal finoman kihúzogatjuk tányér nagyságúra. Ezután óvatosan felemeljük egyik felénél fogva (nem baj, ha kissé elnyúlik), néhányszor kézben is megforgatjuk, hogy visszanyerje nagyjából kerek formáját, majd a forró olajba engedjük. SZép aranysárgára sütjük, és papírtörlőre szedjük.
Ha tölteni akarjuk, akkor a tányéron kinyújtott tészta felére ráterítjük a tölteléket, majd ráborítjuk a másik felét, a széleit pedig jól lenyomkodjuk, és ezután teszsük a forró olajba. Tetszés szerint tejföllel, fokhagymás tejföllel tálaljuk.
KT - 2014/1
Most azt mondhatom, hogy tökéletesre sikeredett. Még sütöttem finom lángost, de ennyire puha, laza szerkezetű sosem lett. Tulajdonképpen a szokásos kenyértésztát indítottam, csak ezúttal tiszta fehér lisztből, és több folyadékot használtam hozzá. És mivel előző naprólt megmeradt némi paradicsomos dinsztelt káposztám, egy részét azzal töltöttem meg. Mindkettő nagyon finom volt. A káposztásat sima tejföllel ettük, a sima lángost pedig fokhagymás-petrezselymes tejföllel. (A képen kissé csalóka a lángosok színe, mert nem voltak ennyire sötétek, de sajnos, a fotók villanyfénynél készültek, és ennél jobban nem sikerültek.:()
Lángos
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 g szárított élesztő, 1 csapott evőkanál só, 1 evőkanál cukor, 1 kávéskanál ecet, 2 evőkanál olaj, 3,8 dl víz; bő olaj, esetleg dinsztelt káposzta vagy túró; a tálaláshoz: tejföl, fokhagymás tejföl.
Elkészítése: A hozzávalókat a fenti sorrendben a kenyérsütőgépbe pakoljuk, és puha, lágy tésztát dagasztatunk belőle. Hagyjuk megkelni (1 szűk óra), majd enyhén olajozott tálba borítjuk. Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk. Előveszünk egy nagy lapos tányért, jól megolajozzuk a tányért és a kezünket is, majd 8-10 dkg-os darabokat szaggatunk ki a tésztából. A tányérra helyezzük, és ujjainkkal finoman kihúzogatjuk tányér nagyságúra. Ezután óvatosan felemeljük egyik felénél fogva (nem baj, ha kissé elnyúlik), néhányszor kézben is megforgatjuk, hogy visszanyerje nagyjából kerek formáját, majd a forró olajba engedjük. SZép aranysárgára sütjük, és papírtörlőre szedjük.
Ha tölteni akarjuk, akkor a tányéron kinyújtott tészta felére ráterítjük a tölteléket, majd ráborítjuk a másik felét, a széleit pedig jól lenyomkodjuk, és ezután teszsük a forró olajba. Tetszés szerint tejföllel, fokhagymás tejföllel tálaljuk.
KT - 2014/1
5 megjegyzés:
- Adél írta...
-
Nagyon szépek a lángosaid!Férjem nagy kedvence a káposztás, én is sütöttem a hétvégén. :)
- 2012. augusztus 29. 9:38
- María írta...
-
Hú, ez nagyon finom lehetett!!!! Főleg a káposztás! Azt nagyon imádom!!
- 2012. augusztus 29. 11:07
- Top Cuisine avec Lavi írta...
-
Langos..........delicious! Great recipe! Love your blog!
- 2012. augusztus 29. 15:11
- Edó írta...
-
Jajj Edith..én így is olyan éhes vagyok,nemhogy ezek után!!!
- 2012. augusztus 29. 22:27
- sedith írta...
-
Adél, köszönöm. A fotók sajnos nem adják vissza a finomságukat!:)
María, legközelebb meghívlak!:D:D:D
Lavi, multumesc frumos! Incearca si tu reteta, n-o sa-ti para rau!:) Si iti multumesc si pentru vizita!:)
Edó, megint böjtölsz? Mert rám nagyon rámférne. Látnád hogy nézek ki július óta.:( - 2012. augusztus 30. 0:13
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Nagyon szépek a lángosaid!Férjem nagy kedvence a káposztás, én is sütöttem a hétvégén. :)
Hú, ez nagyon finom lehetett!!!! Főleg a káposztás! Azt nagyon imádom!!
Langos..........delicious! Great recipe! Love your blog!
Jajj Edith..én így is olyan éhes vagyok,nemhogy ezek után!!!
Adél, köszönöm. A fotók sajnos nem adják vissza a finomságukat!:)
María, legközelebb meghívlak!:D:D:D
Lavi, multumesc frumos! Incearca si tu reteta, n-o sa-ti para rau!:) Si iti multumesc si pentru vizita!:)
Edó, megint böjtölsz? Mert rám nagyon rámférne. Látnád hogy nézek ki július óta.:(
Megjegyzés küldése