Kossuth-kifli
Hozzávalók: 6 tojás, 20-25 dkg cukor, 30
dkg vaj, 35 dkg liszt, 1 citrom héja és leve, 1 csipet só, 20 dkg dióbél, kevés
porcukor.
Elkészítése: A tojássárgáját habosra
keverjük a sóval, a cukorral meg a vajjal, majd hozzáadjuk a lereszelt
citromhéjat, a citromlevet, és beledolgozzuk a lisztet. Végül óvatosan
beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A masszát sütőpapírral
bélelt, kb. 25×35 cm-es tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk durvára vagdalt
dióval, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig (vagy tűpróbáig)
sütjük. Miután kihűlt, pohárral holdacskákat vágunk ki belőle, és porcukorral
megszórva kínáljuk.
SÜTI II. - 2017.
2 megjegyzés:
Már sokat hallottam a Kossuth kifliről, de igazán nem tudtam, hogy milyen is :-) Most már tudom, hogy nagyon jól néz ki, és nagyon finom lehet :-)
Érdekes ez a kifli elnevezés, mert tulajdonképpen egy piskótaszerű kevert sütemény az alapja, szerintem csak a holdacskaforma miatt kapta a kifli nevet. Kicsi lányom nagyon örült neki. Ugyanis az ő "tortája" volt. :) A maradékról pedig mind leette a pörkölt diót, merthogy az olyan finooooom. :)
Megjegyzés küldése