2009. november 12., csütörtök
Sült krumpli "mellényben"
Ez az étel is a nagyon egyszerű és gyors kategóriába tartozik. A megszokott, már unalmas sült krumplinak az egyik legjobb változata, nem kell hozzá semmi más pluszban, mint néhány szelet császárszalonna. Lehet fogyasztani akár önálló ételként, akár köretként is. Nálunk önmagában volt és csak a többiek számára, én sima sült krumplit ettem.
Hozzávalók:
személyenként 2-3 közepes krumpli negyedelve, annyi szelet nagyon vékony szalonna, ahány negyed krumplink van, só, bors, olaj, egy fél citrom felkarikázva és 5-6 cikk fokhagyma;
Elkészítés:
A hámozott és negyedelt krumplikat egy tálban jól megsózzuk és megborsozzuk, majd mindegyiket egy-egy szelet szalonnába göngyöljük. Nem kell megtűzni, csak szorosan egymás mellé helyezni őket egy megfelelő méretű, olajjal vékonyan kikent jénaiban vagy tepsiben. Végül rászórjuk a feldarabolt fokhagymát, ráterítjük a citromkarikákat, öntünk alá egy pohárka vizet és még meglocsoljuk 1-2 ek olajjal. Alufóliával lefedve, forró sütőbe toljuk kb. félórára, majd a fóliát levéve még pirítjuk 5-10 percig.
Mi savanyú uborkával és csalamádéval ettük.
KAL - 2014.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2009. november 12., csütörtök
Sült krumpli "mellényben"
Ez az étel is a nagyon egyszerű és gyors kategóriába tartozik. A megszokott, már unalmas sült krumplinak az egyik legjobb változata, nem kell hozzá semmi más pluszban, mint néhány szelet császárszalonna. Lehet fogyasztani akár önálló ételként, akár köretként is. Nálunk önmagában volt és csak a többiek számára, én sima sült krumplit ettem.
Hozzávalók:
személyenként 2-3 közepes krumpli negyedelve, annyi szelet nagyon vékony szalonna, ahány negyed krumplink van, só, bors, olaj, egy fél citrom felkarikázva és 5-6 cikk fokhagyma;
Elkészítés:
A hámozott és negyedelt krumplikat egy tálban jól megsózzuk és megborsozzuk, majd mindegyiket egy-egy szelet szalonnába göngyöljük. Nem kell megtűzni, csak szorosan egymás mellé helyezni őket egy megfelelő méretű, olajjal vékonyan kikent jénaiban vagy tepsiben. Végül rászórjuk a feldarabolt fokhagymát, ráterítjük a citromkarikákat, öntünk alá egy pohárka vizet és még meglocsoljuk 1-2 ek olajjal. Alufóliával lefedve, forró sütőbe toljuk kb. félórára, majd a fóliát levéve még pirítjuk 5-10 percig.
Mi savanyú uborkával és csalamádéval ettük.
KAL - 2014.
6 megjegyzés:
- Wise Lady írta...
-
Hát ez remek recept, csodaszépen tálaltad. Szép lett a róla készült fotó, ülnék oda az asztalhoz.
- 2009. november 12. 13:43
- sedith írta...
-
Szívesen látlak, Wise Lady!:)
Amikor kipattant az ötlet és már készítettem is, épp azon csodálkoztam és mérgelődtem, hogy eddig miért nem jutott eszembe!:) - 2009. november 12. 14:14
- szepyke írta...
-
Várjatok, akkor jövök én is!
:))) - 2009. november 12. 15:29
- duende írta...
-
Hű de guszta! Én is jövök! :)
- 2009. november 12. 20:19
- Alíz írta...
-
Finom lehetett, de ez az az étel, amit inkább kihagyok az életemből - tudod, miért. :D De ha időd engedi, less be hozzám, vár egy kis meglepi. :)
- 2009. november 12. 22:12
- sedith írta...
-
Szepy, Duende, bármikor!:)
Alíz, én is kihagytam, tudod miért!:P :) (Bár azért bevallom, megkóstoltam. :) :P) - 2009. november 12. 23:08
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Hát ez remek recept, csodaszépen tálaltad. Szép lett a róla készült fotó, ülnék oda az asztalhoz.
Szívesen látlak, Wise Lady!:)
Amikor kipattant az ötlet és már készítettem is, épp azon csodálkoztam és mérgelődtem, hogy eddig miért nem jutott eszembe!:)
Várjatok, akkor jövök én is!
:)))
Hű de guszta! Én is jövök! :)
Finom lehetett, de ez az az étel, amit inkább kihagyok az életemből - tudod, miért. :D De ha időd engedi, less be hozzám, vár egy kis meglepi. :)
Szepy, Duende, bármikor!:)
Alíz, én is kihagytam, tudod miért!:P :) (Bár azért bevallom, megkóstoltam. :) :P)
Megjegyzés küldése