2010. szeptember 14., kedd
Morzsás-szilvás lepény
Sok-sok szilvám volt, egy részét lefagyasztottam, egy részéből lekvár készült, de ennyi szilva mellett nem tehettem meg, hogy valami finom sütit ne készítsek. Elkezdtem keresgélni néhány blog szilva-címkéjében és íme, mire találtam: http://mohakonyha.blogspot.com/2009/08/szilvaslepeny-makos-morzsaval.html És mivel tudom, hogy Moha receptjei megbízhatóak, hát bizalommal is láttam hozzá. Az eredmény pedig mindent igazolt...:)
A recepttől eredetileg alig tértem el (pl. barna cukor helyett simát használtam), de egy sajnálatos dolog miatt (amikor elkészült a morzsa, éreztem meg, hogy a mák avas) végül az enyém nem mákos-morzsás, hanem csak sima morzsás lepény lett. Élvezeti értékéből viszont - biztos vagyok benne - nem volnt le semmit.
Tulajdonképpen akár morzsás-lepényes szilvának:D is nevezhetném a süteményt, mert tényleg rengeteg szilvát tettem bele: 85 dekát mag nélkül mérve. Isteni lett, mindannyian csak amúgy nyakaltuk. Langyosan ettük hideg tej kíséretében, hidegen ettük langyos tejjel. Bárhogy finom volt. Köszi, Moha.
2010. szeptember 14., kedd
Morzsás-szilvás lepény
Sok-sok szilvám volt, egy részét lefagyasztottam, egy részéből lekvár készült, de ennyi szilva mellett nem tehettem meg, hogy valami finom sütit ne készítsek. Elkezdtem keresgélni néhány blog szilva-címkéjében és íme, mire találtam: http://mohakonyha.blogspot.com/2009/08/szilvaslepeny-makos-morzsaval.html És mivel tudom, hogy Moha receptjei megbízhatóak, hát bizalommal is láttam hozzá. Az eredmény pedig mindent igazolt...:)
A recepttől eredetileg alig tértem el (pl. barna cukor helyett simát használtam), de egy sajnálatos dolog miatt (amikor elkészült a morzsa, éreztem meg, hogy a mák avas) végül az enyém nem mákos-morzsás, hanem csak sima morzsás lepény lett. Élvezeti értékéből viszont - biztos vagyok benne - nem volnt le semmit.
Tulajdonképpen akár morzsás-lepényes szilvának:D is nevezhetném a süteményt, mert tényleg rengeteg szilvát tettem bele: 85 dekát mag nélkül mérve. Isteni lett, mindannyian csak amúgy nyakaltuk. Langyosan ettük hideg tej kíséretében, hidegen ettük langyos tejjel. Bárhogy finom volt. Köszi, Moha.
9 megjegyzés:
- duende írta...
-
Istenien néz ki Edith!
- 2010. szeptember 14. 19:50
- Ági írta...
-
Holnap megsütöm. Remek!
Köszi, hogy nem kell gondolkodnom a holnapi desszerten!
Ági - 2010. szeptember 14. 21:07
- Moha írta...
-
Edit szívesen, nagyon szép lett!
Milyen szerencse, hogy észrevetted a mákot, alaposan elrontotta volna a sütit! - 2010. szeptember 14. 23:08
- Bianka írta...
-
nagyon szép
- 2010. szeptember 15. 10:16
- kempfcandi írta...
-
Egy kis meglepi neked itt:
http://szandradeekonyha.blogspot.com/2010/09/koszonet.html - 2010. szeptember 15. 10:32
- Sz. Zita írta...
-
Hmm... de finom lehet :) Ilyenkor úgy bánom, hogy nem vagyok otthon :D
De kipróbálom majd én is. Puszi - 2010. szeptember 15. 13:23
- Gál Edith írta...
-
NAGYON NAGYON NAGYON GUSZTA!!!!
- 2010. szeptember 15. 14:02
- sedith írta...
-
Köszönöm szépen mindenkinek!:) Moha, neked különösen, ezt biztos fogom még sütni, főleg, hogy jó sok szilvát lefagyasztottam. :)
- 2010. szeptember 15. 22:03
- trendo írta...
-
A mákban levő illóolajok hamar megavasodnak. Főleg mostanában terjed, hogy már darálva is árulják a mákot, így még gyorsabban tönkre megy. Felbontott zacskóban méginkább. Legyetek óvatosak vele!
- 2010. szeptember 16. 10:57
9 megjegyzés:
Istenien néz ki Edith!
Holnap megsütöm. Remek!
Köszi, hogy nem kell gondolkodnom a holnapi desszerten!
Ági
Edit szívesen, nagyon szép lett!
Milyen szerencse, hogy észrevetted a mákot, alaposan elrontotta volna a sütit!
nagyon szép
Egy kis meglepi neked itt:
http://szandradeekonyha.blogspot.com/2010/09/koszonet.html
Hmm... de finom lehet :) Ilyenkor úgy bánom, hogy nem vagyok otthon :D
De kipróbálom majd én is. Puszi
NAGYON NAGYON NAGYON GUSZTA!!!!
Köszönöm szépen mindenkinek!:) Moha, neked különösen, ezt biztos fogom még sütni, főleg, hogy jó sok szilvát lefagyasztottam. :)
A mákban levő illóolajok hamar megavasodnak. Főleg mostanában terjed, hogy már darálva is árulják a mákot, így még gyorsabban tönkre megy. Felbontott zacskóban méginkább. Legyetek óvatosak vele!
Megjegyzés küldése