Egyik este készítettem ezt a salátát, hirtelen ötlettől vezérelve. Pillanatok alatt megvolt és isteni volt.
Sárgarépasaláta aszalt paradicsommal
Hozzávalók: 3 sárgarépa, 4 db olajban eltett fél aszalt paradicsom, 1 teáskanál balzsamecet, kevés só, fokhagymaízű olívaolaj (a paradicsomról), esetleg fokhagyma és olívaolaj, 1 evőkanálnyi aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk és a nagylyukú reszelőn lereszeljük. A paradicsomokat kivesszük a (fokhagymaízű) olajból, apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a répához, megszórjuk kevés sóval és ízesítjük a balzsamecettel. Meglocsoljuk a paradicsom olajával, megszórjuk a petrezselyemzölddel, összekeverjük, és már ehetjük is. Ha nincs fokhagymaízű olajunk, egy cikk fokhagymát nyomunk szét, elkeverjük 1-2 evőkanál olajjal és azzal locsoljuk meg a salátát.
Szétválasztó diétákban bármelyik napon ehető. Ha nagyon muszáj, még akár gyümölcsnapon is.
EK - 2011/8
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2011. március 9., szerda
Arany saláta - Sárgarépasaláta aszalt paradicsommal
Egyik este készítettem ezt a salátát, hirtelen ötlettől vezérelve. Pillanatok alatt megvolt és isteni volt.
Sárgarépasaláta aszalt paradicsommal
Hozzávalók: 3 sárgarépa, 4 db olajban eltett fél aszalt paradicsom, 1 teáskanál balzsamecet, kevés só, fokhagymaízű olívaolaj (a paradicsomról), esetleg fokhagyma és olívaolaj, 1 evőkanálnyi aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk és a nagylyukú reszelőn lereszeljük. A paradicsomokat kivesszük a (fokhagymaízű) olajból, apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a répához, megszórjuk kevés sóval és ízesítjük a balzsamecettel. Meglocsoljuk a paradicsom olajával, megszórjuk a petrezselyemzölddel, összekeverjük, és már ehetjük is. Ha nincs fokhagymaízű olajunk, egy cikk fokhagymát nyomunk szét, elkeverjük 1-2 evőkanál olajjal és azzal locsoljuk meg a salátát.
Szétválasztó diétákban bármelyik napon ehető. Ha nagyon muszáj, még akár gyümölcsnapon is.
EK - 2011/8
Sárgarépasaláta aszalt paradicsommal
Hozzávalók: 3 sárgarépa, 4 db olajban eltett fél aszalt paradicsom, 1 teáskanál balzsamecet, kevés só, fokhagymaízű olívaolaj (a paradicsomról), esetleg fokhagyma és olívaolaj, 1 evőkanálnyi aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk és a nagylyukú reszelőn lereszeljük. A paradicsomokat kivesszük a (fokhagymaízű) olajból, apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a répához, megszórjuk kevés sóval és ízesítjük a balzsamecettel. Meglocsoljuk a paradicsom olajával, megszórjuk a petrezselyemzölddel, összekeverjük, és már ehetjük is. Ha nincs fokhagymaízű olajunk, egy cikk fokhagymát nyomunk szét, elkeverjük 1-2 evőkanál olajjal és azzal locsoljuk meg a salátát.
Szétválasztó diétákban bármelyik napon ehető. Ha nagyon muszáj, még akár gyümölcsnapon is.
EK - 2011/8
4 megjegyzés:
- Kati írta...
-
Jól hangzik, igaz még sosem ettem szárított paradicsomot, de itt az ideje kipróbálni.
- 2011. március 9. 23:12
- Bianka írta...
-
Isteni
- 2011. március 10. 20:01
- Kati írta...
-
Jó ötlet! :-)
- 2011. március 10. 21:30
- sedith írta...
-
Első Kati :D, igaz, hogy aszalt paradicsom volt, még a nyáron szárítottam a napon, de mivel olajban tároltam, nem száradt ki, hanem friss, ruganyos volt. Következő nyáron próbáld csak ki te is, meglátod, milyen igazi paradicsom íze van!:)
Bianka, Második Kati, köszönöm, próbáljátok ti is ki!:) - 2011. március 11. 17:34
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Jól hangzik, igaz még sosem ettem szárított paradicsomot, de itt az ideje kipróbálni.
Isteni
Jó ötlet! :-)
Első Kati :D, igaz, hogy aszalt paradicsom volt, még a nyáron szárítottam a napon, de mivel olajban tároltam, nem száradt ki, hanem friss, ruganyos volt. Következő nyáron próbáld csak ki te is, meglátod, milyen igazi paradicsom íze van!:)
Bianka, Második Kati, köszönöm, próbáljátok ti is ki!:)
Megjegyzés küldése