2011. március 13., vasárnap
Gombás zöldségraguleves
Könnyű zöldséglevest kért a férjem ebédre az egyik napon, hát ez lett belőle.
Gombás zöldségraguleves
Hozzávalók: 1 kisebb hagyma, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 2 marék zöldborsó, 20 dkg karfiol, 20 dkg gomba, (vagy kb. 1 kg fagyasztott zöldség a fent említettekből - nekem ebből készült), 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, kevés olaj, só, almaecet, 2 evőkanál aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
Ha friss zöldségből készül, akkor először mindent meghámozunk, megmosunk és feldarabolunk.
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, kicsit dinszteljük, majd mehet rá a sárgarépa, a petrezselyemgyökér, rövid idő után pedig a zöldborsó, a karfiol és a gomba. Megsózzuk, és kevés víz hozzáadásával, illetve állandóan pótolgatva, ha elfő, a zöldségeket puhára pároljuk (max.10-15 perc). Végül zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel, elkavarjuk és felengedjük vízzel, tetszés szerint beállítva a leves sűrűségét. Felforraljuk, hagyjuk forrni néhány percig, ezalatt a tojássárgáját simára keverjük a tejföllel és kevés forró levessel eldolgozva, hozzáöntjük a leveshez. Még hagyjuk egy keveset a lángon, de nem várjuk, hogy fölforrjon. Megszórjuk petrezselyemzölddel, almaecettel savanyítjuk, és sózzuk, ha még kell.
Jó étvágyat! Nekünk megvolt hozzá.:)
KAL - 2018.
2011. március 13., vasárnap
Gombás zöldségraguleves
Könnyű zöldséglevest kért a férjem ebédre az egyik napon, hát ez lett belőle.
Gombás zöldségraguleves
Hozzávalók: 1 kisebb hagyma, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 2 marék zöldborsó, 20 dkg karfiol, 20 dkg gomba, (vagy kb. 1 kg fagyasztott zöldség a fent említettekből - nekem ebből készült), 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, kevés olaj, só, almaecet, 2 evőkanál aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
Ha friss zöldségből készül, akkor először mindent meghámozunk, megmosunk és feldarabolunk.
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, kicsit dinszteljük, majd mehet rá a sárgarépa, a petrezselyemgyökér, rövid idő után pedig a zöldborsó, a karfiol és a gomba. Megsózzuk, és kevés víz hozzáadásával, illetve állandóan pótolgatva, ha elfő, a zöldségeket puhára pároljuk (max.10-15 perc). Végül zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel, elkavarjuk és felengedjük vízzel, tetszés szerint beállítva a leves sűrűségét. Felforraljuk, hagyjuk forrni néhány percig, ezalatt a tojássárgáját simára keverjük a tejföllel és kevés forró levessel eldolgozva, hozzáöntjük a leveshez. Még hagyjuk egy keveset a lángon, de nem várjuk, hogy fölforrjon. Megszórjuk petrezselyemzölddel, almaecettel savanyítjuk, és sózzuk, ha még kell.
Jó étvágyat! Nekünk megvolt hozzá.:)
KAL - 2018.
13 megjegyzés:
- Kreatív konyha írta...
-
Nagyon gusztán néz ki!
- 2011. március 13. 21:56
- egycsipet írta...
-
Jól néz ki nagyon! Mostanában gombamániás lettem, de levest még nem készítettem. Itt az ideje! :))
- 2011. március 13. 21:59
- ChezSandra írta...
-
istenien néz ki!!!!! hmmm...
üdv - 2011. március 13. 22:37
- Bianka írta...
-
Nyammi nagyon finom lehet
- 2011. március 14. 1:11
- sedith írta...
-
Köszi mindenkinek!:)
Mónika, finom is!:)
Sandra, üdv nálam!:)
Csipet, én is az lettem, tegnap is gombásat készítettem.:)
Bianka, hajrá!:) - 2011. március 14. 7:38
- Ami írta...
-
Imádom a gombás leveseket! Nagyon guszta, no meg ez a tálalás... :)
- 2011. március 14. 8:27
- Jutka írta...
-
Nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni!
- 2011. március 14. 8:51
- babette írta...
-
Nálunk is gyakori vendég az ilyen leves.Tökéletes.leves nélkül nem lehet élni:))))
- 2011. március 14. 9:33
- Ditta tortái írta...
-
Én is szívesen elkanalaztam volna,nagyon szeretem az ilyen tartalmas,és mégis könnyű levest,guszta lett nagyon!:-)
- 2011. március 14. 19:23
- Éva írta...
-
Nagyon guszta,szívesen megkostólnám!
- 2011. március 15. 18:31
- Kati írta...
-
Nagyon szeretem ay ilyen leveseket, szépek lettek a képek is!
- 2011. március 15. 20:27
- Foodafok írta...
-
Nagyon leveses vagyok. Te meg, jó vagy levesekben. Köszike a receptért.
- 2011. március 18. 22:43
- Szitya írta...
-
Szia Edith!
Írtam neked e-mailt! ha időd engedi, légyszi olvasd el! Köszi, puszi,
Szilvi - 2011. március 23. 18:11
13 megjegyzés:
Nagyon gusztán néz ki!
Jól néz ki nagyon! Mostanában gombamániás lettem, de levest még nem készítettem. Itt az ideje! :))
istenien néz ki!!!!! hmmm...
üdv
Nyammi nagyon finom lehet
Köszi mindenkinek!:)
Mónika, finom is!:)
Sandra, üdv nálam!:)
Csipet, én is az lettem, tegnap is gombásat készítettem.:)
Bianka, hajrá!:)
Imádom a gombás leveseket! Nagyon guszta, no meg ez a tálalás... :)
Nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni!
Nálunk is gyakori vendég az ilyen leves.Tökéletes.leves nélkül nem lehet élni:))))
Én is szívesen elkanalaztam volna,nagyon szeretem az ilyen tartalmas,és mégis könnyű levest,guszta lett nagyon!:-)
Nagyon guszta,szívesen megkostólnám!
Nagyon szeretem ay ilyen leveseket, szépek lettek a képek is!
Nagyon leveses vagyok. Te meg, jó vagy levesekben. Köszike a receptért.
Szia Edith!
Írtam neked e-mailt! ha időd engedi, légyszi olvasd el! Köszi, puszi,
Szilvi
Megjegyzés küldése