2011. március 26., szombat
Köményes-rizses padlizsán
Ezen a télen rengeteg padlizsánt ettem. Nemcsak én, hanem a többiek is a családból, de én még többet. Nem frisset, persze, hanem még bőven van abból a 40 kilóból, amit az ősszel anyuval lesütöttünk, de biztos, hogy finomabb is, mint amit most lehet venni.
És akkor egyszer ott álltam a kiolvasztott padlizsánnal és nem tudtam, mi legyen belőle. Krémnek már nagyon unom, mégha imádom is. De éppen megjelent a Kifőztük 3. száma, lapozgattam, és a szemembe szökött Renáta Padlizsán köményes rizzsel című receptje. Gyorsan elolvastam, és már indultam is a konyhába. Történetesen volt valami maradék főtt rizsem, friss paradicsom helyett aszalt paradicsomot és házi paradicsomlevet használtam, és a végeredmény egy nagyon finom, bár nem igazán fotogén étel lett. Kissé vacilláltam, hogy beletegyem-e az őrölt köményt vagy sem, de végül kipróbáltam kicsiben és nagyon ízlett, ezért az egészbe tettem. Mivel kicsit másabbak voltak az alapanyagaim, mint ahogy a receptben írta (ugye, fagyasztott padlizsán, főtt rizs, aszalt paradicsom), menjetek nyugodtan a Kifőztük oldalára, töltsétek le az újságot ingyenesen regisztráció nélkül, és olvassátok el benne a receptet. Aki nem riad vissza a hústalan fogásoktól, biztos értékelni fogja. Zöldség- és tésztanapon ehető az ételek társításán alapuló diétákban.
NÚ - 2019/AUG.27.
2011. március 26., szombat
Köményes-rizses padlizsán
Ezen a télen rengeteg padlizsánt ettem. Nemcsak én, hanem a többiek is a családból, de én még többet. Nem frisset, persze, hanem még bőven van abból a 40 kilóból, amit az ősszel anyuval lesütöttünk, de biztos, hogy finomabb is, mint amit most lehet venni.
És akkor egyszer ott álltam a kiolvasztott padlizsánnal és nem tudtam, mi legyen belőle. Krémnek már nagyon unom, mégha imádom is. De éppen megjelent a Kifőztük 3. száma, lapozgattam, és a szemembe szökött Renáta Padlizsán köményes rizzsel című receptje. Gyorsan elolvastam, és már indultam is a konyhába. Történetesen volt valami maradék főtt rizsem, friss paradicsom helyett aszalt paradicsomot és házi paradicsomlevet használtam, és a végeredmény egy nagyon finom, bár nem igazán fotogén étel lett. Kissé vacilláltam, hogy beletegyem-e az őrölt köményt vagy sem, de végül kipróbáltam kicsiben és nagyon ízlett, ezért az egészbe tettem. Mivel kicsit másabbak voltak az alapanyagaim, mint ahogy a receptben írta (ugye, fagyasztott padlizsán, főtt rizs, aszalt paradicsom), menjetek nyugodtan a Kifőztük oldalára, töltsétek le az újságot ingyenesen regisztráció nélkül, és olvassátok el benne a receptet. Aki nem riad vissza a hústalan fogásoktól, biztos értékelni fogja. Zöldség- és tésztanapon ehető az ételek társításán alapuló diétákban.
NÚ - 2019/AUG.27.
9 megjegyzés:
- Könyvlelő Kritta írta...
-
A blogomon vár egy kis meglepetés, ha benézel hozzám, valamint Eszter játékának keretében szeretnék küldeni „Egy jó szót”, mivel nagyon szeretem a blogodat, és sokat olvasgatom, tanulok Tőled.
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html
Krisztina - 2011. március 26. 19:22
- Ircsike írta...
-
Koszonom az otletet! Padlizsan es rizs.... en is osszerakom, de komeny helyett valami mast hsznalok. Valamiert a komeny nem a kedvenc fuszerem, de a padlizsant es a rizst is nagyon szeretem! :-)
- 2011. március 27. 8:41
- Bianka írta...
-
Izgalmas,finom lehet
- 2011. március 27. 10:32
- Ceffa írta...
-
Sedith gratulálok!!
Te lettél játékom 2. helyezettje.
Kérlek nézz be hozzám, hogy átadhassam neked az 1000.- ft-os vásárlási utalványt:)
Ceffa - 2011. március 27. 14:02
- Császár Erus írta...
-
Milyen jó, hogy vagytok! A holnapi napon szerettem volna padlizsán krémet keverni, lefagyasztott padlizsánból. Ugyanúgy vagyok, mint te imádom, de már unom:) Biztosan holnap nálunk is ez lesz az ebéd:) Köszi:)
Részemről is megérdemled az "egy jó szót", fogadd sok szeretettel. - 2011. március 28. 14:08
- Renata Kalman írta...
-
Örülök, hogy kipróbáltad :)
A fotózása nekem is egy feladvány volt... - 2011. március 28. 19:58
- Éva írta...
-
Sokszor betévedek hozzád nézelődni,ötletet nyerni ezért szeretnék neked küldeni "egy jó szót.
- 2011. március 28. 22:07
- M írta...
-
A padlizsán nekem is nagy kedvencem. De nekem nincs eltéve. Várok nyárig, aztán okulok belőle, hogy milyen az, ha nincs eltéve télire. :)
- 2011. március 30. 22:34
- sedith írta...
-
Gyöngyi, mifelénk ez nyárvégi hagyomány a családok min. 70 %-ánál, hogy elteszik a lesütött padlizsánt. Újabban lefagyasztva, régebb viszont üvegben tették el, már szinte kész krémként. Az is nagyon finom. Néhány üveggel szoktam eltenni én is minden évben.:)
- 2011. március 30. 22:44
9 megjegyzés:
A blogomon vár egy kis meglepetés, ha benézel hozzám, valamint Eszter játékának keretében szeretnék küldeni „Egy jó szót”, mivel nagyon szeretem a blogodat, és sokat olvasgatom, tanulok Tőled.
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html
Krisztina
Koszonom az otletet! Padlizsan es rizs.... en is osszerakom, de komeny helyett valami mast hsznalok. Valamiert a komeny nem a kedvenc fuszerem, de a padlizsant es a rizst is nagyon szeretem! :-)
Izgalmas,finom lehet
Sedith gratulálok!!
Te lettél játékom 2. helyezettje.
Kérlek nézz be hozzám, hogy átadhassam neked az 1000.- ft-os vásárlási utalványt:)
Ceffa
Milyen jó, hogy vagytok! A holnapi napon szerettem volna padlizsán krémet keverni, lefagyasztott padlizsánból. Ugyanúgy vagyok, mint te imádom, de már unom:) Biztosan holnap nálunk is ez lesz az ebéd:) Köszi:)
Részemről is megérdemled az "egy jó szót", fogadd sok szeretettel.
Örülök, hogy kipróbáltad :)
A fotózása nekem is egy feladvány volt...
Sokszor betévedek hozzád nézelődni,ötletet nyerni ezért szeretnék neked küldeni "egy jó szót.
A padlizsán nekem is nagy kedvencem. De nekem nincs eltéve. Várok nyárig, aztán okulok belőle, hogy milyen az, ha nincs eltéve télire. :)
Gyöngyi, mifelénk ez nyárvégi hagyomány a családok min. 70 %-ánál, hogy elteszik a lesütött padlizsánt. Újabban lefagyasztva, régebb viszont üvegben tették el, már szinte kész krémként. Az is nagyon finom. Néhány üveggel szoktam eltenni én is minden évben.:)
Megjegyzés küldése