2011. március 16., szerda
Még egy leves
Persze, én azért próbálkoztam. Még a "semmi"-s napon főztem neki "zöldséglevest", azaz reszelt sárgarépát darált rizzsel, amiből kb. 2 kiskanálnyit evett meg, és azt is csak a levéből. Viszont sajnáltam eldobni, mégha nem is lett volna érte túl nagy kár, ezért aztán újrahasznosítottam és készült belőle:
Tojásos köménymagleves (vagy köményes tojásleves)
Hozzávalók 2 személyre: 1 sárgarépa, 2-3 evőkanál rizs, 1 evőkanál darált, sós paprika (piros), 1 teáskanál őrölt kömény, 2 evőkanál olaj, 2 cikk fokhagyma, 4 tojás, só, citromlé, petrezselyemzöld, esetleg tejföl
Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk és lereszeljük. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta az őrölt köményt, és rádobjuk a reszelt répát. Néhány percig dinszteljük, rászórjuk a rizst és azzal is elkavarjuk. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, beletesszük az őrölt paprikát és a zúzott fokhagymát, enyhén megsózzuk, és addig főzzük, amíg a rizs és a sárgarépa megpuhul. A levest hagyjuk gyöngyözve forrni, és ekkor beleütjük a tojásokat vigyázva, hogy ne hasadjanak ki. Addig főzzük még, amíg a tojások fehérje megszilárdul. Ízlés szerint sózzuk tovább, citromlével ízesítjük és megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. Opcionálisan lehet tejföllel tálalni.
Egyszerűsége ellenére, nálunk nagy sikert aratott. Már annál, aki ehette. Rizs nélkül húsnapon, tojás nélkül zöldségnapon ehető a szétválasztós étrendekben.
KAL - 2012
2011. március 16., szerda
Még egy leves
Persze, én azért próbálkoztam. Még a "semmi"-s napon főztem neki "zöldséglevest", azaz reszelt sárgarépát darált rizzsel, amiből kb. 2 kiskanálnyit evett meg, és azt is csak a levéből. Viszont sajnáltam eldobni, mégha nem is lett volna érte túl nagy kár, ezért aztán újrahasznosítottam és készült belőle:
Tojásos köménymagleves (vagy köményes tojásleves)
Hozzávalók 2 személyre: 1 sárgarépa, 2-3 evőkanál rizs, 1 evőkanál darált, sós paprika (piros), 1 teáskanál őrölt kömény, 2 evőkanál olaj, 2 cikk fokhagyma, 4 tojás, só, citromlé, petrezselyemzöld, esetleg tejföl
Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk és lereszeljük. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta az őrölt köményt, és rádobjuk a reszelt répát. Néhány percig dinszteljük, rászórjuk a rizst és azzal is elkavarjuk. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, beletesszük az őrölt paprikát és a zúzott fokhagymát, enyhén megsózzuk, és addig főzzük, amíg a rizs és a sárgarépa megpuhul. A levest hagyjuk gyöngyözve forrni, és ekkor beleütjük a tojásokat vigyázva, hogy ne hasadjanak ki. Addig főzzük még, amíg a tojások fehérje megszilárdul. Ízlés szerint sózzuk tovább, citromlével ízesítjük és megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. Opcionálisan lehet tejföllel tálalni.
Egyszerűsége ellenére, nálunk nagy sikert aratott. Már annál, aki ehette. Rizs nélkül húsnapon, tojás nélkül zöldségnapon ehető a szétválasztós étrendekben.
KAL - 2012
13 megjegyzés:
- Edó írta...
-
Szegényke!A vírust mi is elkaptuk,gyomorgrippé,nagyon keménmy volt.Egyébként a napköziben is nagy járvány van.GYógyulást a picidnek!
- 2011. március 16. 22:40
- sedith írta...
-
Edó, sajnálom, hogy ti is megjártátok a kálváriát, vagy még járjátok... Kriszta most már helyrejött, nem hányik napok óta, hányingere sincs, csak nagyon rossz az étvágya. Ma volt először oviban múlt szerda óta.
Az én csoportomból is már ketten hiányoznak hányás-hasmenés miatt. :(
Gyógyuljatok meg ti is minél gyorsabban!!! Puszi - 2011. március 16. 23:08
- Kati írta...
-
Fincsinek néz ki a leves, jó gyógyulást a lányodnak!
- 2011. március 16. 23:11
- Ami írta...
-
Milyen guszta! :)
És gyógyipuszit küldök!! - 2011. március 17. 9:55
- Bianka írta...
-
Izgalmas, 100 éve nem ettem
- 2011. március 17. 11:01
- Titi írta...
-
Kedves Edit!
A nagyszerű receptjeidért hála, kérlek fogadd szeretettel azt a kis apróságot, ami a blogomon vár! - 2011. március 17. 23:18
- Jutka írta...
-
Van egy kis meglepim számodra, nézz be hozzám!
- 2011. március 18. 9:39
- Panna írta...
-
Nagyon fincsi lehet, lassan én is kezdek megkedvelni az összes levest! Kérlek nézz be hozzám is, egy kis meglepetéssel várlak!
- 2011. március 18. 17:24
- zsuzsiga írta...
-
Nezz be hozzam, van egy kis meglepetesem:).
- 2011. március 18. 21:30
- Foodafok írta...
-
Egyszerű és jó! Imádom a leveseket. Ezt is! Hányszor mondjam el?
- 2011. március 18. 22:47
- Császár Erus írta...
-
Én is várlak a blogomon egy kis meglepivel!
- 2011. március 19. 21:56
- sedith írta...
-
Köszönöm mindenkinek a díjakat, igyekszem eleget tenni hamarosan a követelményeknek!:)
- 2011. március 21. 16:56
- Életünk és ételeink írta...
-
Gondolom már el is felejtettétek a betegséget! :) a köménymag leves egyik nosztalgia levesem, nagyon szeretem, de a Te változatod tetszik, biztosan nagyon finom és pláne tápláló!
- 2011. március 24. 12:30
13 megjegyzés:
Szegényke!A vírust mi is elkaptuk,gyomorgrippé,nagyon keménmy volt.Egyébként a napköziben is nagy járvány van.GYógyulást a picidnek!
Edó, sajnálom, hogy ti is megjártátok a kálváriát, vagy még járjátok... Kriszta most már helyrejött, nem hányik napok óta, hányingere sincs, csak nagyon rossz az étvágya. Ma volt először oviban múlt szerda óta.
Az én csoportomból is már ketten hiányoznak hányás-hasmenés miatt. :(
Gyógyuljatok meg ti is minél gyorsabban!!! Puszi
Fincsinek néz ki a leves, jó gyógyulást a lányodnak!
Milyen guszta! :)
És gyógyipuszit küldök!!
Izgalmas, 100 éve nem ettem
Kedves Edit!
A nagyszerű receptjeidért hála, kérlek fogadd szeretettel azt a kis apróságot, ami a blogomon vár!
Van egy kis meglepim számodra, nézz be hozzám!
Nagyon fincsi lehet, lassan én is kezdek megkedvelni az összes levest! Kérlek nézz be hozzám is, egy kis meglepetéssel várlak!
Nezz be hozzam, van egy kis meglepetesem:).
Egyszerű és jó! Imádom a leveseket. Ezt is! Hányszor mondjam el?
Én is várlak a blogomon egy kis meglepivel!
Köszönöm mindenkinek a díjakat, igyekszem eleget tenni hamarosan a követelményeknek!:)
Gondolom már el is felejtettétek a betegséget! :) a köménymag leves egyik nosztalgia levesem, nagyon szeretem, de a Te változatod tetszik, biztosan nagyon finom és pláne tápláló!
Megjegyzés küldése