Biztos, hogy furának tűnhet a párosítás, de valamelyik napon a múlt héten ezt ebédeltem. Sőt, végül úgy alakult, hogy másnap is - szintén uborkamártással-, már a lányokkal együtt, és nekik is nagyon ízlett az ebéd.
Az ötletet Ottisnál láttam, első nap az ő receptje szerint készítettem a fasírtot. Másnap picivel másképp csináltam (a csirkefalatok sütésekor maradt meg a felvert tojásból, és sajnáltam volna kidobni), mert nagyon hirtelen kellett döntenem (savanyúságnak besarvalt káposztából tettem hozzá), és így sikerült. Mindkét fajta azonban nagyon ízlett, a férjem is csak akkor jött rá, hogy miből van (a maradékot megkóstolta), amikor megmondtam neki. Én most a második változatot írom le.
Káposztafasírt uborkamártással
Hozzávalók: fél fej káposzta vékony csíkokra vágva, só, bors, 2 tojás, zsemlemorzsa, olaj; a mártáshoz: 1 uborka, só, bors, fokhagymapor, kapor, tejföl vagy joghurt
Elkészítése:
A káposztát lesózzuk, és állni hagyjuk, amíg kissé megereszkedik. Ráütjük a tojást, utánasózunk és megborsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, míg nem túl kemény, de már jól formázható masszát kapunk. Forró olajban szép aranysárgára sütjük őket.
A mártáshoz az uborkát jól megmossuk és aprólyukú reszelőn lereszeljük (nem kell kinyomkodni). Hozzáadjuk a tejfölt vagy joghurtot, elkeverjük, majd ízlés szerint fűszerezzük a fent említettekkel. Az uborka leve épp annyira felhígítja, amennyire kell.:)
KÁP. - 2015.
2011. július 27., szerda
Káposztafasírt uborkamártással
Címkék:
fasírtfélék,
főfogás,
hús nélküli,
húsmentes fasírtok,
mártások szószok,
zöldséges
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2011. július 27., szerda
Káposztafasírt uborkamártással
Biztos, hogy furának tűnhet a párosítás, de valamelyik napon a múlt héten ezt ebédeltem. Sőt, végül úgy alakult, hogy másnap is - szintén uborkamártással-, már a lányokkal együtt, és nekik is nagyon ízlett az ebéd.
Az ötletet Ottisnál láttam, első nap az ő receptje szerint készítettem a fasírtot. Másnap picivel másképp csináltam (a csirkefalatok sütésekor maradt meg a felvert tojásból, és sajnáltam volna kidobni), mert nagyon hirtelen kellett döntenem (savanyúságnak besarvalt káposztából tettem hozzá), és így sikerült. Mindkét fajta azonban nagyon ízlett, a férjem is csak akkor jött rá, hogy miből van (a maradékot megkóstolta), amikor megmondtam neki. Én most a második változatot írom le.
Káposztafasírt uborkamártással
Hozzávalók: fél fej káposzta vékony csíkokra vágva, só, bors, 2 tojás, zsemlemorzsa, olaj; a mártáshoz: 1 uborka, só, bors, fokhagymapor, kapor, tejföl vagy joghurt
Elkészítése:
A káposztát lesózzuk, és állni hagyjuk, amíg kissé megereszkedik. Ráütjük a tojást, utánasózunk és megborsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, míg nem túl kemény, de már jól formázható masszát kapunk. Forró olajban szép aranysárgára sütjük őket.
A mártáshoz az uborkát jól megmossuk és aprólyukú reszelőn lereszeljük (nem kell kinyomkodni). Hozzáadjuk a tejfölt vagy joghurtot, elkeverjük, majd ízlés szerint fűszerezzük a fent említettekkel. Az uborka leve épp annyira felhígítja, amennyire kell.:)
KÁP. - 2015.
Az ötletet Ottisnál láttam, első nap az ő receptje szerint készítettem a fasírtot. Másnap picivel másképp csináltam (a csirkefalatok sütésekor maradt meg a felvert tojásból, és sajnáltam volna kidobni), mert nagyon hirtelen kellett döntenem (savanyúságnak besarvalt káposztából tettem hozzá), és így sikerült. Mindkét fajta azonban nagyon ízlett, a férjem is csak akkor jött rá, hogy miből van (a maradékot megkóstolta), amikor megmondtam neki. Én most a második változatot írom le.
Káposztafasírt uborkamártással
Hozzávalók: fél fej káposzta vékony csíkokra vágva, só, bors, 2 tojás, zsemlemorzsa, olaj; a mártáshoz: 1 uborka, só, bors, fokhagymapor, kapor, tejföl vagy joghurt
Elkészítése:
A káposztát lesózzuk, és állni hagyjuk, amíg kissé megereszkedik. Ráütjük a tojást, utánasózunk és megborsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, míg nem túl kemény, de már jól formázható masszát kapunk. Forró olajban szép aranysárgára sütjük őket.
A mártáshoz az uborkát jól megmossuk és aprólyukú reszelőn lereszeljük (nem kell kinyomkodni). Hozzáadjuk a tejfölt vagy joghurtot, elkeverjük, majd ízlés szerint fűszerezzük a fent említettekkel. Az uborka leve épp annyira felhígítja, amennyire kell.:)
KÁP. - 2015.
Címkék:
fasírtfélék,
főfogás,
hús nélküli,
húsmentes fasírtok,
mártások szószok,
zöldséges
5 megjegyzés:
- Ami írta...
-
Ez a recept nekem is furdalja az oldalamat, nagyon tetszik! Remélem, hamarosan lesz rá mód, hogy kipróbáljam! :) Nagyon guszta!
(képzeld, nekem kétszer jelenik meg az utolsó posztod... ) - 2011. július 27. 13:48
- sedith írta...
-
Ami, próbáld csak ki, tetszeni fog!:)
Sajnos, nálam is duplán mutat mindent. A sablonváltás óta csinálja ezt, és még nem találkoztam olyan szakival, aki orvosolni tudná. Én meg, amit csak gondoltam, kipróbáltam, beljebb nem merek belebújni a sablonba. - 2011. július 27. 13:57
- Bianka írta...
-
Izgalmas még nem is ettem ilyet
- 2011. július 27. 16:40
- Echan írta...
-
Ezt ki kell próbálnom feltétlenül. :)
- 2011. július 28. 10:53
- Biró Anikó írta...
-
Mindenképpen ki kell próbáljam...nagyon jól néz kis a receptet már le is mentettem...:)
- 2011. július 29. 15:26
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Ez a recept nekem is furdalja az oldalamat, nagyon tetszik! Remélem, hamarosan lesz rá mód, hogy kipróbáljam! :) Nagyon guszta!
(képzeld, nekem kétszer jelenik meg az utolsó posztod... )
Ami, próbáld csak ki, tetszeni fog!:)
Sajnos, nálam is duplán mutat mindent. A sablonváltás óta csinálja ezt, és még nem találkoztam olyan szakival, aki orvosolni tudná. Én meg, amit csak gondoltam, kipróbáltam, beljebb nem merek belebújni a sablonba.
Izgalmas még nem is ettem ilyet
Ezt ki kell próbálnom feltétlenül. :)
Mindenképpen ki kell próbáljam...nagyon jól néz kis a receptet már le is mentettem...:)
Megjegyzés küldése