Nyers gazpacho
Hozzávalók: ½ kígyóuborka, 1 kicsi lila hagyma, 1-2 leveses paradicsom, 1 evőkanál balzsamecet, 1 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, 1/2 kávéskanál só, 1 teáskanál méz, néhány bazsalikomlevél.
Elkészítése: Az uborkából és a hagymából levágunk néhány karikát, és apró kockákra vágjuk. A paradicsomból kikanyarítunk egy cikket, belsejét kikaparjuk, külső húsát pedig szintén felaprítjuk. A hagymával és az uborkával együtt félretesszük. A maradék zöldséget földaraboljuk, magas falú pohárba tesszük, hozzáadjuk a bazsalikomot, a balzsamecetet, az olívaolajat, a mézet és a sót, és botmixerrel sima péppé zúzzuk. Tányérba öntjük, közepére halmozzuk az aprított zöldséget, és bazsalikombóbitával díszítjük.
Nagyon finom, üdítő, ugyanakkor laktató nyári leves. Szétválasztózók bármelyik napon ehetik, ha nagyon megkívánják, akár gyümölcsnapon is.
EK - 2011/8
BA - 2017/7
4 megjegyzés:
Még sosem készítettem. Ideje, hogy kipróbáljam? :-)
Nagyon megtetszett! Szuper finom. :)
Érdekesnek hangzik.:)
Nagyon jól néz ki
Megjegyzés küldése