Nem vagyok egy nagy fagyigyártó, de azért minden nyáron készítek jónéhány fajtát. Így idén is próbálkoztam néhányszor! Lassan kezd megérlelődni bennem egy fagyigép vásárlásának a gondolata, de már csak majd jövőben ruházok be rá. Addig marad a kavargatás.:) Ez a fagyi nagyon finom lett, mindenkinek ajánlom, aki szereti a gyümölcsös ízeket.
Az érettebb barackokat meghámozzuk, és villával összetörjük. A keményebb barackokat jól megmossuk, és héjastól kockára vágjuk. A tojássárgáját simára kavarjuk a tejszínnel és a rumesszenciával, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük a cukorral. A barackpürét és -kockákat a tojásos keverékhez adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Dobozba töltjük és a mélyhűtőbe tesszük. Két-háromóránként érdemes a masszát átkavarni, hogy egyenletesen fagyjon.
EK - 2011/8
8 megjegyzés:
Hát most szívesen elnyalogatnék belőle egy gombóccal.
Tojással készítem és is a fagyimasszát,de nyersen még nem próbáltam.Biztos finom.
Kati, sajna, tegnap felfaltuk a maradékot is!:)
Aleda, én is szinte mindig főtt tojáskrémmel készítem (jön majd olyan is), de ez krémesebb lett. Tudom, hogy vannak, akik idegenkednek vagy félnek a nyers tojástól; mi még nem jártuk meg egyszer sem vele, úgyhogy még használom.:)
Isteni és a kép is nagyon tetszik
Csodás recept, nagyon guszták! A fagyigéppel én is hasonlóképpen vagyok :)
Hű, de guszta!!! :-)
Én is azokhoz tartozom viszont, akik nem fogyasztanak nyers tojást. :-S
Kati, és a majonézt akkor hogyan készíted?
:-))) Ha leírom, nálunk mi a majonéz, nem nevetsz ki? 14-16%-os (tehát jó zsíros, krémes) tejfölbe porcukrot, mustárt és sót teszek. Nagyon finom, és "majdnem" kalóriamentes. :-)
Megjegyzés küldése