2011. július 28., csütörtök

Rumos barackfagylalt


Nem vagyok egy nagy fagyigyártó, de azért minden nyáron készítek jónéhány fajtát. Így idén is próbálkoztam néhányszor! Lassan kezd megérlelődni bennem egy fagyigép vásárlásának a gondolata, de már csak majd jövőben ruházok be rá. Addig marad a kavargatás.:) Ez a fagyi nagyon finom lett, mindenkinek ajánlom, aki szereti a gyümölcsös ízeket.

Rumos barackfagylalt

Hozzávalók: 3 tojás, 5 evőkanál tejszín, 5 evőkanál cukor, 2 ml rumesszencia, 2 érettebb és 2 keményebb barack

Elkészítése
Az érettebb barackokat meghámozzuk, és villával összetörjük. A keményebb barackokat jól megmossuk, és héjastól kockára vágjuk. A tojássárgáját simára kavarjuk a tejszínnel és a rumesszenciával, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük a cukorral. A barackpürét és -kockákat a tojásos keverékhez adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Dobozba töltjük és a mélyhűtőbe tesszük. Két-háromóránként érdemes a masszát átkavarni, hogy egyenletesen fagyjon.

EK - 2011/8


8 megjegyzés:

Kati írta...

Hát most szívesen elnyalogatnék belőle egy gombóccal.

Adél írta...

Tojással készítem és is a fagyimasszát,de nyersen még nem próbáltam.Biztos finom.

sedith írta...

Kati, sajna, tegnap felfaltuk a maradékot is!:)

Aleda, én is szinte mindig főtt tojáskrémmel készítem (jön majd olyan is), de ez krémesebb lett. Tudom, hogy vannak, akik idegenkednek vagy félnek a nyers tojástól; mi még nem jártuk meg egyszer sem vele, úgyhogy még használom.:)

Bianka írta...

Isteni és a kép is nagyon tetszik

Petra írta...

Csodás recept, nagyon guszták! A fagyigéppel én is hasonlóképpen vagyok :)

Kati írta...

Hű, de guszta!!! :-)
Én is azokhoz tartozom viszont, akik nem fogyasztanak nyers tojást. :-S

sedith írta...

Kati, és a majonézt akkor hogyan készíted?

Kati írta...

:-))) Ha leírom, nálunk mi a majonéz, nem nevetsz ki? 14-16%-os (tehát jó zsíros, krémes) tejfölbe porcukrot, mustárt és sót teszek. Nagyon finom, és "majdnem" kalóriamentes. :-)

Related Posts with Thumbnails

2011. július 28., csütörtök

Rumos barackfagylalt


Nem vagyok egy nagy fagyigyártó, de azért minden nyáron készítek jónéhány fajtát. Így idén is próbálkoztam néhányszor! Lassan kezd megérlelődni bennem egy fagyigép vásárlásának a gondolata, de már csak majd jövőben ruházok be rá. Addig marad a kavargatás.:) Ez a fagyi nagyon finom lett, mindenkinek ajánlom, aki szereti a gyümölcsös ízeket.

Rumos barackfagylalt

Hozzávalók: 3 tojás, 5 evőkanál tejszín, 5 evőkanál cukor, 2 ml rumesszencia, 2 érettebb és 2 keményebb barack

Elkészítése
Az érettebb barackokat meghámozzuk, és villával összetörjük. A keményebb barackokat jól megmossuk, és héjastól kockára vágjuk. A tojássárgáját simára kavarjuk a tejszínnel és a rumesszenciával, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük a cukorral. A barackpürét és -kockákat a tojásos keverékhez adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Dobozba töltjük és a mélyhűtőbe tesszük. Két-háromóránként érdemes a masszát átkavarni, hogy egyenletesen fagyjon.

EK - 2011/8


8 megjegyzés:

Kati írta...

Hát most szívesen elnyalogatnék belőle egy gombóccal.

Adél írta...

Tojással készítem és is a fagyimasszát,de nyersen még nem próbáltam.Biztos finom.

sedith írta...

Kati, sajna, tegnap felfaltuk a maradékot is!:)

Aleda, én is szinte mindig főtt tojáskrémmel készítem (jön majd olyan is), de ez krémesebb lett. Tudom, hogy vannak, akik idegenkednek vagy félnek a nyers tojástól; mi még nem jártuk meg egyszer sem vele, úgyhogy még használom.:)

Bianka írta...

Isteni és a kép is nagyon tetszik

Petra írta...

Csodás recept, nagyon guszták! A fagyigéppel én is hasonlóképpen vagyok :)

Kati írta...

Hű, de guszta!!! :-)
Én is azokhoz tartozom viszont, akik nem fogyasztanak nyers tojást. :-S

sedith írta...

Kati, és a majonézt akkor hogyan készíted?

Kati írta...

:-))) Ha leírom, nálunk mi a majonéz, nem nevetsz ki? 14-16%-os (tehát jó zsíros, krémes) tejfölbe porcukrot, mustárt és sót teszek. Nagyon finom, és "majdnem" kalóriamentes. :-)