2011. szeptember 23., péntek

Tojásos, krumplis padlizsánkrém

A férjem mindig imádta a padlizsánkrémet. Amikor egyetemista volt, anyósom ipari mennyiségű fagyasztott padlizsánt pakolt neki, és irdatlan mennyiségben tömték magukba a szobatársakkal. Aztán egyszercsak húzni kezdte az orrát neki. Hogy nem kívánja, hogy nem szereti, és végül kibökte: bántja a gyomrát, mert nagyon savas. Azóta valóban csak módjával eszi, épp egy-egy szeletnyi kenyérrel, hogy éhen ne haljon, amikor padlizsán a reggeli vagy vacsora.

Tegnap is ezt terveztem estére. Kiolvasztottam a már lesütött padlizsánt, és szűrőbe tettem, hogy lecsepegjen. Közben tettem-vettem a konyhában, és kezem ügyébe került néhány szem krumpli. Rögtön tettem is oda főni, és még egy hirtelent gondolva, két tojást is "odadobtam" mellé. Így született meg ez a padlizsánkrém, amire a férjem azt mondta: ez igen! És két hatalmas szelet kenyeret kent meg vele.:)



Tojásos, krumplis padlizsánkrém

Hozzávalók: 50-60 dkg padlizsánhús, 5-6 szem apró krumpli, 2 tojás, 1 adag félperces majonéz (1 tojás, 2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, só, citromlé), 1 kicsi fej hagyma, só, citromlé ízlés szerint

Elkészítése: A krumplit és a tojást megfőzzük, a hagymát meghámozzuk. Elkészítjük a félperces majonézt. A padlizsánhúst, a krumplit és a hagymát tálba tesszük és botmixerrel pürésítjük. Összekeverjük a majonézzel, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt tojást, majd ízlés szerint sózzuk és ízesítjük citromlével. Paprikával, paradicsommal, langyos teával egyaránt kitűnő kenyérrevaló.

NÚ - 2018/NOV.

1 megjegyzés:

Marti M írta...

Kedves Edith!
Ezen a recepten nagyot néztem, azért mert nálam is első helyen áll a majonézes padlizsán a kedvencek közt, de ugyanakkor bántja az epémet a magok miatt. Ilyet még nem próbáltam, de beütemezem. Ha a férjednek jó, akor biztos én sem fogok belehalni. Köszönöm a receptet.
Ajánlom a férjednek a majonézes tököt és cukkinit.

Related Posts with Thumbnails

2011. szeptember 23., péntek

Tojásos, krumplis padlizsánkrém

A férjem mindig imádta a padlizsánkrémet. Amikor egyetemista volt, anyósom ipari mennyiségű fagyasztott padlizsánt pakolt neki, és irdatlan mennyiségben tömték magukba a szobatársakkal. Aztán egyszercsak húzni kezdte az orrát neki. Hogy nem kívánja, hogy nem szereti, és végül kibökte: bántja a gyomrát, mert nagyon savas. Azóta valóban csak módjával eszi, épp egy-egy szeletnyi kenyérrel, hogy éhen ne haljon, amikor padlizsán a reggeli vagy vacsora.

Tegnap is ezt terveztem estére. Kiolvasztottam a már lesütött padlizsánt, és szűrőbe tettem, hogy lecsepegjen. Közben tettem-vettem a konyhában, és kezem ügyébe került néhány szem krumpli. Rögtön tettem is oda főni, és még egy hirtelent gondolva, két tojást is "odadobtam" mellé. Így született meg ez a padlizsánkrém, amire a férjem azt mondta: ez igen! És két hatalmas szelet kenyeret kent meg vele.:)



Tojásos, krumplis padlizsánkrém

Hozzávalók: 50-60 dkg padlizsánhús, 5-6 szem apró krumpli, 2 tojás, 1 adag félperces majonéz (1 tojás, 2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, só, citromlé), 1 kicsi fej hagyma, só, citromlé ízlés szerint

Elkészítése: A krumplit és a tojást megfőzzük, a hagymát meghámozzuk. Elkészítjük a félperces majonézt. A padlizsánhúst, a krumplit és a hagymát tálba tesszük és botmixerrel pürésítjük. Összekeverjük a majonézzel, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt tojást, majd ízlés szerint sózzuk és ízesítjük citromlével. Paprikával, paradicsommal, langyos teával egyaránt kitűnő kenyérrevaló.

NÚ - 2018/NOV.

1 megjegyzés:

Marti M írta...

Kedves Edith!
Ezen a recepten nagyot néztem, azért mert nálam is első helyen áll a majonézes padlizsán a kedvencek közt, de ugyanakkor bántja az epémet a magok miatt. Ilyet még nem próbáltam, de beütemezem. Ha a férjednek jó, akor biztos én sem fogok belehalni. Köszönöm a receptet.
Ajánlom a férjednek a majonézes tököt és cukkinit.