2011. december 29., csütörtök

Fokhagymás csirkecomb

Klasszikus forma és klasszikus íz, de azért nagyon finom. A mellészánt petrezselymes krumplipüré végül elmaradt, mert a vendégek lebeszéltek a köretről. Hordós savanyúsággal ettük.




Fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók: 10 egész csirkecomb, só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, 1 fej fokhagyma, 2-3 evőkanál olaj, 1-2 dl fehérbor.

Elkészítése:
A combot megtisztítjuk, jól megmossuk, és szárazra törölgetjük. A porfűszereket összekeverjük, és alaposan beszórjuk-dörzsöljük vele a combokat. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, majd a combokra kenjük. Hideg helyen, lefedve, kb. fél napig érleljük, majd hőálló edénybe tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal, aláöntünk 1-2 dl bort vagy vizet, lefedjük, és 35-40 percig pároljuk. Végül levesszük az edény fedelét, és további 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Bármilyen körettel vagy anélkül tálalható.

KAL - 2015.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta ! Szoktam sült csirkecombot csinálni de nem sütőben! Kifogom próbálni ilyen módon biztosan nagyon finom !

Hankka írta...

Szeretjük a csirkecombot is, a fokhagymás ételeket is, nem is tudom, a kettőt eddig így miért nem párosítottam! Nagyon guszta! :)

sedith írta...

Éva, nem sütőben? Én meg láng fölött készítem ritkán, mert amellé oda kell állni. Így csak annyi a dolgom, hogy odateszem, a sütő meg végzi a dolgát. Nem ragad le, nem ég meg, teljesen átpuhul, szóval, én szeretem ezt a módszert.:)

Hankka, ismerek olyat, aki nem szereti a csirkecombot fokhagymásan, pedig külön-külön megy minden. Hátha nektek be fog jönni.:)

Related Posts with Thumbnails

2011. december 29., csütörtök

Fokhagymás csirkecomb

Klasszikus forma és klasszikus íz, de azért nagyon finom. A mellészánt petrezselymes krumplipüré végül elmaradt, mert a vendégek lebeszéltek a köretről. Hordós savanyúsággal ettük.




Fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók: 10 egész csirkecomb, só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, 1 fej fokhagyma, 2-3 evőkanál olaj, 1-2 dl fehérbor.

Elkészítése:
A combot megtisztítjuk, jól megmossuk, és szárazra törölgetjük. A porfűszereket összekeverjük, és alaposan beszórjuk-dörzsöljük vele a combokat. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, majd a combokra kenjük. Hideg helyen, lefedve, kb. fél napig érleljük, majd hőálló edénybe tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal, aláöntünk 1-2 dl bort vagy vizet, lefedjük, és 35-40 percig pároljuk. Végül levesszük az edény fedelét, és további 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Bármilyen körettel vagy anélkül tálalható.

KAL - 2015.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta ! Szoktam sült csirkecombot csinálni de nem sütőben! Kifogom próbálni ilyen módon biztosan nagyon finom !

Hankka írta...

Szeretjük a csirkecombot is, a fokhagymás ételeket is, nem is tudom, a kettőt eddig így miért nem párosítottam! Nagyon guszta! :)

sedith írta...

Éva, nem sütőben? Én meg láng fölött készítem ritkán, mert amellé oda kell állni. Így csak annyi a dolgom, hogy odateszem, a sütő meg végzi a dolgát. Nem ragad le, nem ég meg, teljesen átpuhul, szóval, én szeretem ezt a módszert.:)

Hankka, ismerek olyat, aki nem szereti a csirkecombot fokhagymásan, pedig külön-külön megy minden. Hátha nektek be fog jönni.:)