2012. március 23., péntek

Juhtúrós, tojásos lepény

Maradékfelhasználó recept még abból az időből, amikor a tojás nem került egy vagyonba ....




Juhtúrós, tojásos lepény

Hozzávalók: kb. 25 dkg juhtúró vagy más, karakteres túró/sajt, 6 főtt tojás, 3 nyers tojás, 5 dkg olajbogyó, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín vagy tej, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, olaj vagy vaj, zsemlemorzsa.

Elkészítése:
A főtt tojásokat meghámozzuk, és óvatosan négyfelé vágjuk őket. A juhtúrót villával összetörjük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a tejfölt, a tejszínt meg az aprított petrezselyemzöldet, és jól eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük. A pitesütő formát kikenjük vajjal vagy olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, szépen elhelyezzük benne a negyedelt tojásokat sárgájukkal fölfelé, majd óvatosan ráöntjük a túrós-tojásos masszát. Az olajbogyószemeket eloszlatjuk a tetején, majd forró sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. Bármilyen salátával vagy tejföllel tálalhatjuk.
Ha van időnk egy gyors omlós tésztát összegyúrni, akkor akár pitének is megsüthetjük, tartalmasabb, laktatóbb lenne.

KAL - 2014.

8 megjegyzés:

iri írta...

Milyen jol nez ki!

Erika írta...

Gusztusos!

sedith írta...

Köszönöm!:)

Anazar írta...

Remek ízű lehet!!

Foodafok írta...

Ez nagyon szuper!! Vasárnap megjövünk a gyerek meccséről, utána készítek egy hatalmas adagot. Köszönöm, hogy tájékozódsz a Fahéj Magazinnal kapcsolatosan, és remélem örömöd lesz benne. Baráti ölelés, Laci

Ottis írta...

Nagyon guszta :)

sedith írta...

Anazar, finom volt!:)

Foodafok, amióta kommenteltem nálad, változott néhány dolog, és most már nem vagyok biztos benne, hogy megkapom, de hátha mégis. Majd megírom, hogy mi lett végül. :)

Otti, ez az, amiről írtam a te túrós tortádnál:)

Czakó Mariann írta...

Nagyon guszta ez a lepény :) ...beillene húsvéti ételnek is. Szeretnélek meghívni ebbe a játékba, ha van kedved hozzá :
http://www.mariannkonyha.blogspot.com/2012/03/husveti-ajanlo-jatek.html

Related Posts with Thumbnails

2012. március 23., péntek

Juhtúrós, tojásos lepény

Maradékfelhasználó recept még abból az időből, amikor a tojás nem került egy vagyonba ....




Juhtúrós, tojásos lepény

Hozzávalók: kb. 25 dkg juhtúró vagy más, karakteres túró/sajt, 6 főtt tojás, 3 nyers tojás, 5 dkg olajbogyó, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín vagy tej, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, olaj vagy vaj, zsemlemorzsa.

Elkészítése:
A főtt tojásokat meghámozzuk, és óvatosan négyfelé vágjuk őket. A juhtúrót villával összetörjük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a tejfölt, a tejszínt meg az aprított petrezselyemzöldet, és jól eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük. A pitesütő formát kikenjük vajjal vagy olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, szépen elhelyezzük benne a negyedelt tojásokat sárgájukkal fölfelé, majd óvatosan ráöntjük a túrós-tojásos masszát. Az olajbogyószemeket eloszlatjuk a tetején, majd forró sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. Bármilyen salátával vagy tejföllel tálalhatjuk.
Ha van időnk egy gyors omlós tésztát összegyúrni, akkor akár pitének is megsüthetjük, tartalmasabb, laktatóbb lenne.

KAL - 2014.

8 megjegyzés:

iri írta...

Milyen jol nez ki!

Erika írta...

Gusztusos!

sedith írta...

Köszönöm!:)

Anazar írta...

Remek ízű lehet!!

Foodafok írta...

Ez nagyon szuper!! Vasárnap megjövünk a gyerek meccséről, utána készítek egy hatalmas adagot. Köszönöm, hogy tájékozódsz a Fahéj Magazinnal kapcsolatosan, és remélem örömöd lesz benne. Baráti ölelés, Laci

Ottis írta...

Nagyon guszta :)

sedith írta...

Anazar, finom volt!:)

Foodafok, amióta kommenteltem nálad, változott néhány dolog, és most már nem vagyok biztos benne, hogy megkapom, de hátha mégis. Majd megírom, hogy mi lett végül. :)

Otti, ez az, amiről írtam a te túrós tortádnál:)

Czakó Mariann írta...

Nagyon guszta ez a lepény :) ...beillene húsvéti ételnek is. Szeretnélek meghívni ebbe a játékba, ha van kedved hozzá :
http://www.mariannkonyha.blogspot.com/2012/03/husveti-ajanlo-jatek.html