Kavart almás sütemény
Hozzávalók 1 nagy tepsihez: 8 tojás, 20-25
dkg cukor, 8 evőkanál olaj, kb. 15 evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1
evőkanál citromlé, 1,5 kg alma, 2 teáskanál fahéj.
Elkészítése: Az almát meghámozzuk,
negyedeljük, csumáját eltávolítjuk, majd kb. 2 mm vastag szeletekre vágjuk.
Megszórjuk a fahéjjal, és jól összeforgatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A
tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, a tojássárgáját pedig elkeverjük
az olajjal. A tojásfehérjéhez adjuk a sárgáját, a citromlével felfuttatott
sütőport meg a lisztet, jól összekeverjük, majd beleforgatjuk az almát is. 180
fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
SÜTI I. - 2016.
SÜTI I. - 2016.
1 megjegyzés:
Én is készítettem már hasonlót, csak reszelt almával. http://korsocska.blogspot.hu/2014/12/almapogacsa.html
Biztos finom a tied is. Szép a tálalás.
Megjegyzés küldése