2018. december 25., kedd

Mázas csülök sült édesburgonyával és almával

Már valószínű, elkéstem ezzel a recepttel, de mázas csülköt nemcsak karácsonbykor lehet készíteni. :) 


Mázas csülök sült édesburgonyával és almával 

Hozzávalók (4 személyre): 1 kb. 1,5 kg-os csontos csülök, só, 2 evőkanál szemes bors, 5-6 babérlevél, 4-5 cikk fokhagyma;
a páchoz: 1 evőkanál méz, 2 evőkanál alma- vagy baracklekvár, 1 evőkanál ketchup, 1 teáskanál mustár, 2 evőkanál szójaszósz, 2-3 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olívaolaj;
továbbá: 60 dkg édesburgonya, 4 alma, olaj, 2-3 hagyma, kevés liszt, olaj, só, bors.

Elkészítése: A megmosott csülköt a fűszerekkel együtt kuktában puhára főzzük, melegen kicsontozzuk, majd hagyjuk kissé hűlni. A pác hozzávalóit összekeverjük, és háromnegyedével alaposan bekenjük a hőálló tálba helyezett csülköt. Mellétesszük a meghámozott, karikára vágott édesburgonyát, illetve a héjastol felkarikázott almát, meglocsoljuk kevés olajjal, majd az egészet a 200 fokos sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg a csülök bőre szépen meg nem pirul, illetve a köretnek valók el nem készülnek. Közben a megmaradt páccal, illetve a pecsenyelével is gyakran megkenegetjük. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd vékony karikákra szedjük. A karikákat megforgatjuk sóval és borssal ízesített lisztben, majd forró bő olajban szép pirosra sütjük. papírtörlőre szedjük, hogy jól lecsepegjen. Mire kihűl, jó ropogós lesz. 

KAL - 2019.

1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Köszi, hogy felraktad a receptet, valami hasonló csülök megoldásra gondoltam szilveszterre.

Related Posts with Thumbnails

2018. december 25., kedd

Mázas csülök sült édesburgonyával és almával

Már valószínű, elkéstem ezzel a recepttel, de mázas csülköt nemcsak karácsonbykor lehet készíteni. :) 


Mázas csülök sült édesburgonyával és almával 

Hozzávalók (4 személyre): 1 kb. 1,5 kg-os csontos csülök, só, 2 evőkanál szemes bors, 5-6 babérlevél, 4-5 cikk fokhagyma;
a páchoz: 1 evőkanál méz, 2 evőkanál alma- vagy baracklekvár, 1 evőkanál ketchup, 1 teáskanál mustár, 2 evőkanál szójaszósz, 2-3 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olívaolaj;
továbbá: 60 dkg édesburgonya, 4 alma, olaj, 2-3 hagyma, kevés liszt, olaj, só, bors.

Elkészítése: A megmosott csülköt a fűszerekkel együtt kuktában puhára főzzük, melegen kicsontozzuk, majd hagyjuk kissé hűlni. A pác hozzávalóit összekeverjük, és háromnegyedével alaposan bekenjük a hőálló tálba helyezett csülköt. Mellétesszük a meghámozott, karikára vágott édesburgonyát, illetve a héjastol felkarikázott almát, meglocsoljuk kevés olajjal, majd az egészet a 200 fokos sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg a csülök bőre szépen meg nem pirul, illetve a köretnek valók el nem készülnek. Közben a megmaradt páccal, illetve a pecsenyelével is gyakran megkenegetjük. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd vékony karikákra szedjük. A karikákat megforgatjuk sóval és borssal ízesített lisztben, majd forró bő olajban szép pirosra sütjük. papírtörlőre szedjük, hogy jól lecsepegjen. Mire kihűl, jó ropogós lesz. 

KAL - 2019.

1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Köszi, hogy felraktad a receptet, valami hasonló csülök megoldásra gondoltam szilveszterre.