Szendvics helyett kitűnő ötlet ez a töltött bagett. Akkor is jó, ha már kissé szikkadtabb is a bagett.
Töltött
bagettcsónakok
Hozzávalók 3-4
személyre: 2 darab 40 cm-es bagett, 5-6 tojás, 20 dkg reszelt sajt, 20 dkg
sonka, 10 dkg tejföl, 3 cikk fokhagyma, 1 marék bazsalikomlevél vagy 1-2
teáskanál szárított bazsalikom, só, bors, 1-2 evőkanál olaj.
Elkészítése: A
bagetteket csónakszerűen kivájjuk úgy, hogy a két végét kb. 2 ujjnyi, a
széleket pedig 1 ujjnyi vastagságban meghagyjuk. Vigyázunk, hogy az alján se
vágjuk át teljesen. Egy edényben felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a sajtot, a
kis kockákra vágott sonkát, a tejfölt, 2 cikk zúzott fokhagymát meg a finomra
aprított bazsalikomot, és sóval meg borssal ízesítjük tetszés szerint. A
keveréket a kivájt bagettcsónakokba kanalazzuk egyenlően szétosztva, és a
csónakokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Az olajat elkeverjük a
maradék 1 cikk zúzott fokhagymával, lekenjük vele a bagett megmaradt részeit,
és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt, vagy amíg a töltelék kocsonyásra nem
dermed, megsütjük. Ha a bagett túlságosan pirulna, letakarjuk egy
sütőpapírdarabbal.
EK - 2018/2
3 megjegyzés:
Csupa finomság van benne, úgyhogy nagyon jó lehet! És guszta is 😊
Kívül ropogós, belül puha. Sok,sok finomsággal. Kell ennél több?
Köszönöm, próbáljátok ki, lehet sok más mindent is beletenni. :) Jó étvágyat! :)
Megjegyzés küldése