2009. december 1., kedd
Nokedlis, franciasalátás omlett
Igen, igen, jól olvassátok, nem kell újabb rend pápaszemet elővenni! :) Magam sem tudtam - máig -, hogy létezik ilyen étel. Nokedlit ettünk valamikor az elmúlt napokban és megmaradt belőle. Kidobni sajnáltam. Az este salade de boeuf-öt, azaz franciasalátát készítettem a húslevesben főtt zöldségekből és házi tyúkmellből. Ami megmaradt, már nem igazán kellett senkinek sem. Volt 4 tojás a hűtőben, de ez egy férfinak és két gyereknek semmiképpen sem lett volna elég reggelire. És ekkor kezdett szárnyalni a fantáziám: zöldséges rántotta, hiszen a zöldségeken kívül a böffben, ahogy mi hívjuk, amúgyis csak tojás és olaj van (majonéz) meg 2-3 kanálnyi tejföl, minden passzol a rántottához. Amint ki akartam venni a tojásokat a hűtőből, viszont, megakadt a szemem - nem, nem, nem egy barna lányon, hanem a maradék nokedlin. Megszeppentem még én is a gondolattól, amikor átsuhant a fejemen. Aztán felszegett állal, határozottan azt "mondtam": miért ne? Legalább nem kell kenyérrel enni!
Nokedlis, franciasalátás omlett
Hozzávalók: kb. 3 maréknyi kifőtt nokedli (galuska), maradék franciasaláta, 4 tojás, 1 nagy cikk fokhagyma, só, bors, olaj, zsemlemorzsa, illetve még bármi, ami van és ízlik.
Elkészítése: Egy tálban a nokedlit elkevertem a franciasalátával, hozzáütöttem a tojásokat, beletettem az áttört fokhagymát, sóztam és borsoztam, majd az egészet jól elkevertem. Egy kisebb tepsit kikentem olajjal és megszórtam zsemlemorzsával, beletöltöttem és elegyengettem a zöldséges masszát, majd fedetlenül a forró sütőbe toltam. Közepes lángon kb. 20 percig sütöttem, addig, amíg a teteje is jól megszilárdult.
Hogyan fogadták? Mind elfogyott. :D
EK - 2010/1
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2009. december 1., kedd
Nokedlis, franciasalátás omlett
Igen, igen, jól olvassátok, nem kell újabb rend pápaszemet elővenni! :) Magam sem tudtam - máig -, hogy létezik ilyen étel. Nokedlit ettünk valamikor az elmúlt napokban és megmaradt belőle. Kidobni sajnáltam. Az este salade de boeuf-öt, azaz franciasalátát készítettem a húslevesben főtt zöldségekből és házi tyúkmellből. Ami megmaradt, már nem igazán kellett senkinek sem. Volt 4 tojás a hűtőben, de ez egy férfinak és két gyereknek semmiképpen sem lett volna elég reggelire. És ekkor kezdett szárnyalni a fantáziám: zöldséges rántotta, hiszen a zöldségeken kívül a böffben, ahogy mi hívjuk, amúgyis csak tojás és olaj van (majonéz) meg 2-3 kanálnyi tejföl, minden passzol a rántottához. Amint ki akartam venni a tojásokat a hűtőből, viszont, megakadt a szemem - nem, nem, nem egy barna lányon, hanem a maradék nokedlin. Megszeppentem még én is a gondolattól, amikor átsuhant a fejemen. Aztán felszegett állal, határozottan azt "mondtam": miért ne? Legalább nem kell kenyérrel enni!
Nokedlis, franciasalátás omlett
Hozzávalók: kb. 3 maréknyi kifőtt nokedli (galuska), maradék franciasaláta, 4 tojás, 1 nagy cikk fokhagyma, só, bors, olaj, zsemlemorzsa, illetve még bármi, ami van és ízlik.
Elkészítése: Egy tálban a nokedlit elkevertem a franciasalátával, hozzáütöttem a tojásokat, beletettem az áttört fokhagymát, sóztam és borsoztam, majd az egészet jól elkevertem. Egy kisebb tepsit kikentem olajjal és megszórtam zsemlemorzsával, beletöltöttem és elegyengettem a zöldséges masszát, majd fedetlenül a forró sütőbe toltam. Közepes lángon kb. 20 percig sütöttem, addig, amíg a teteje is jól megszilárdult.
Hogyan fogadták? Mind elfogyott. :D
EK - 2010/1
2 megjegyzés:
- Wise Lady írta...
-
Sztárrá avattalak:D Gyere olvasd!
- 2009. december 1. 23:56
- Wise Lady írta...
-
Hát ez az étel merész szárnyalása a kreativitásnak! De nem rossz :D
- 2009. december 2. 18:26
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Sztárrá avattalak:D Gyere olvasd!
Hát ez az étel merész szárnyalása a kreativitásnak! De nem rossz :D
Megjegyzés küldése