2010. január 10., vasárnap
Húskuglóf ... egyenesen
Biztos furcsálljátok a címet, ha a képet veszitek alapul. Az eredeti receptben valóban kuglófról volt szó, csak nekem nem volt kuglófformám. Így aztán megtette a mamától "örökölt" régi kalácssütő tepsi is, amit jól kibéleltem alufóliával és sütőpapírral, mert Trinity figyelmeztetett, hogy a tojás nagyon bele tud sülni a nem szilikonos formákba, és ez rögtön eszembe juttatta egy hasonló kísérletemet, ami miatt már kidobtam egy muffinsütő tepsit!:P
A receptet teljes mértékben követtem, annyiban módosult pl. hogy csak 5 tojást tudtam felhasználni a tepsi nagysága miatt a 6 helyett, vagy pl. az első réteg bacont sonkával helyettesítettem, mert azt már el kellett használni. Paprikás szalámi gyanánt chorízót használtam és isteni volt. Vajban párolt sárgarépa-hasábokkal és párolt brokkolirózsákkal körítve tálaltam. Mindenesetre, olyan étel volt ez, ami gyakran lesz még nálunk az ünnepi asztalon, mert kevés a munka vele, mert hamar elkészül, mert melegen és hidegen is fogyasztható, mert szemet gyönyörködtető a kinézete és nem utolsó sorban, mert NAGYON FINOM!!! Köszönöm, Trinity! (És persze, köszönöm, Ágnes, mert ha nálad nem láttam volna meg, bizony elfeledkeztem volna róla.:))
NÚ - 2019/jún.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2010. január 10., vasárnap
Húskuglóf ... egyenesen
Biztos furcsálljátok a címet, ha a képet veszitek alapul. Az eredeti receptben valóban kuglófról volt szó, csak nekem nem volt kuglófformám. Így aztán megtette a mamától "örökölt" régi kalácssütő tepsi is, amit jól kibéleltem alufóliával és sütőpapírral, mert Trinity figyelmeztetett, hogy a tojás nagyon bele tud sülni a nem szilikonos formákba, és ez rögtön eszembe juttatta egy hasonló kísérletemet, ami miatt már kidobtam egy muffinsütő tepsit!:P
A receptet teljes mértékben követtem, annyiban módosult pl. hogy csak 5 tojást tudtam felhasználni a tepsi nagysága miatt a 6 helyett, vagy pl. az első réteg bacont sonkával helyettesítettem, mert azt már el kellett használni. Paprikás szalámi gyanánt chorízót használtam és isteni volt. Vajban párolt sárgarépa-hasábokkal és párolt brokkolirózsákkal körítve tálaltam. Mindenesetre, olyan étel volt ez, ami gyakran lesz még nálunk az ünnepi asztalon, mert kevés a munka vele, mert hamar elkészül, mert melegen és hidegen is fogyasztható, mert szemet gyönyörködtető a kinézete és nem utolsó sorban, mert NAGYON FINOM!!! Köszönöm, Trinity! (És persze, köszönöm, Ágnes, mert ha nálad nem láttam volna meg, bizony elfeledkeztem volna róla.:))
NÚ - 2019/jún.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése