Müzlis-túrós minitorták
Hozzávalók (4 darabhoz): 4 tojás, 7 evőkanál cukor, 1 evőkanál vaníliás cukor, 1 teáskanál sütőpor, 4 evőkanál müzli, 6 evőkanál liszt, 1 citrom héja, vaj, liszt a kenéshez; a krémhez: 30 dkg házi krémtúró, 1 citrom héja és leve, 2-3 evőkanál cukor, kb. 0,5 dl tejszín; a díszítéshez: 0,5 l tejszín, 2-3 evőkanál porcukor, 2 csomag habfixáló
Elkészítése:
Egy kézi mixer segítségével a tojásokat a cukrokkal addig kavarjuk, amíg jól kifehéredik és habos massza lesz belőle. Ezután belekeverjük a sütőport, a citromhéjat, a lisztet és a müzlit, majd a kikent-lisztezett tortaformákat megtöltjük vele (képzeletben 4 egyenlő részre osztjuk, én kettőnként sütöttem meg), és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük őket. Végül kiborítjuk a formákból és így, "fejjel lefele" hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalókat habosra keverjük. A citromlevet ízlés szerint adagoljuk, de merjük bátran tenni, mert nagyon finom lesz vele a krém. A tortácskákat lapjában kettévágjuk és jó vastagon megtöltjük krémmel. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, nyomózsákba tesszük és szépen bevonjuk vele a tortát. (Nálam ez az utolsó volt, és mivel az előzőekre kicsit igen bőkezűen nyomtam a habot erre nem jutott rendesen.) Tetszés szerint lehet tovább díszíteni. Én színes írókával tettem.
2 megjegyzés:
Nagyon-nagyon guszta
Helyes kis torta!
Megjegyzés küldése