2011. április 1., péntek

Gyümölcsreggeli

A pszichowellnessben nem az a lényeg, hogy gyorsan-gyorsan bekapjál valamit, és amikor végeztél, ne is tudd megmondani, hogy mit ettél, hanem éppen az, hogy élvezzük az étkezést, és amikor eszünk, akkor együnk. A gyümölcsreggeli sem kivétel ezalól. Legtöbben úgy képzelik el a dolgokat, hogy miközben bepakolják a mosógépet, elrágcsálnak egy almát vagy elmajszolnak egy banánt... nem, ezt nem így kell: érdemes készíteni valamit a gyümölcsből és leülni, asztalhoz ülni úgy, mintha másféle ételt ennénk, és figyelni az ételre. Az ízekre a harmóniájukra. Egy gyümölcssaláta vagy gyümölcskrém sokkal jobban laktat is, mint egy sima gyümölcs. Én, általában gyümölcskrémeket szoktam készíteni. Mikor milyen kombinációban. Meglepő, micsoda ízeket lehet kihozni belőlük. Ilyen lett a ma reggeli gyümölcskrémem is.


Szezámmagos gyümölcskrém

Hozzávalók: 1 piros grépfrút, 1,5 banán, 2 evőkanál szezámmag

Elkészítése: A gyümölcsöket és a szezámmagot összeturmixoljuk és már fogyasztjuk is. Isteni!

Gyöngyinél szintén találtok ilyen és ehhez hasonló gyümölcsételeket!!!

4 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon finom lehet, en is elfogadnam reggelire.

Éva írta...

Nagyon egészséges reggeli, guszta ! Megnéztem a Gyöngyi blogját is nagyon jó dolgokat láttam ott is.

Bianka írta...

Finom reggel

Kati írta...

Fincsi lehet! :-)
Nekem viszont agyamra megy a plusz kaja készítés. Most, hogy nem ehetem, amit a többiek (vagyis nem mindent), nem érem utol magam. A többiek már befejezik az evést, mire az enyémnek neki tudok látni... mármint a készítésének. :-S

Related Posts with Thumbnails

2011. április 1., péntek

Gyümölcsreggeli

A pszichowellnessben nem az a lényeg, hogy gyorsan-gyorsan bekapjál valamit, és amikor végeztél, ne is tudd megmondani, hogy mit ettél, hanem éppen az, hogy élvezzük az étkezést, és amikor eszünk, akkor együnk. A gyümölcsreggeli sem kivétel ezalól. Legtöbben úgy képzelik el a dolgokat, hogy miközben bepakolják a mosógépet, elrágcsálnak egy almát vagy elmajszolnak egy banánt... nem, ezt nem így kell: érdemes készíteni valamit a gyümölcsből és leülni, asztalhoz ülni úgy, mintha másféle ételt ennénk, és figyelni az ételre. Az ízekre a harmóniájukra. Egy gyümölcssaláta vagy gyümölcskrém sokkal jobban laktat is, mint egy sima gyümölcs. Én, általában gyümölcskrémeket szoktam készíteni. Mikor milyen kombinációban. Meglepő, micsoda ízeket lehet kihozni belőlük. Ilyen lett a ma reggeli gyümölcskrémem is.


Szezámmagos gyümölcskrém

Hozzávalók: 1 piros grépfrút, 1,5 banán, 2 evőkanál szezámmag

Elkészítése: A gyümölcsöket és a szezámmagot összeturmixoljuk és már fogyasztjuk is. Isteni!

Gyöngyinél szintén találtok ilyen és ehhez hasonló gyümölcsételeket!!!

4 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon finom lehet, en is elfogadnam reggelire.

Éva írta...

Nagyon egészséges reggeli, guszta ! Megnéztem a Gyöngyi blogját is nagyon jó dolgokat láttam ott is.

Bianka írta...

Finom reggel

Kati írta...

Fincsi lehet! :-)
Nekem viszont agyamra megy a plusz kaja készítés. Most, hogy nem ehetem, amit a többiek (vagyis nem mindent), nem érem utol magam. A többiek már befejezik az evést, mire az enyémnek neki tudok látni... mármint a készítésének. :-S