Nem lesz fotó. Egyszerűen nem jutott kézre, olyan hamar elfogyott. Előtte meg szó sem lehetett fotózásról, olyan éhes volt a "banda". :) De kár lenne, hogy elfelejtsem az ötletet, úgyhogy inkább lejegyzem. Az ötlet onnan jött, hogy volt némi hagymás csirkemájmaradékom, amit kár lett volna kidobni, és vajam túl kevés volt ahhoz, hogy finom krémet keverhessek belőle a májjal együtt. Tejszínem viszont volt, és bár az állaga nem olyan volt, mint a tejszínhabnak, lényegesen különbözött a vajjal készült társáétól: könnyedebb, szellősebb ... habosabb volt.:)
Csirkemájhab
Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj, 1 hagyma, kevés olaj, 1 dl fehérbor, 2,5 dl édesítetlen habtejszín, só, bors, szerecsendió, esetleg szegfűbors.
Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott csirkemájat, felöntjük a borral, és fedő nélkül kb. 10 percig pároljuk. Végül zsírjára sütjük, és megszórjuk sóval meg borssal. A csirkemájat a visszamaradt szafttal és kevés tejszínnel sima péppé dolgozzuk (pl. aprítógépben, vagy le lehet darálni). A maradék tejszínt kemény habbá verjük csipetnyi sóval, majd óvatosan hozzákeverjük a májpéphez. Végül további sóval és borssal, illetve őrölt szerecsendióval és csipetnyi szegfűborssal ízesítjük. Friss vagy pirított kenyérrel egyaránt finom.Citromos tea is jól illik mellé.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2011. november 28., hétfő
Csirkemájhab - fotó nélkül
Nem lesz fotó. Egyszerűen nem jutott kézre, olyan hamar elfogyott. Előtte meg szó sem lehetett fotózásról, olyan éhes volt a "banda". :) De kár lenne, hogy elfelejtsem az ötletet, úgyhogy inkább lejegyzem. Az ötlet onnan jött, hogy volt némi hagymás csirkemájmaradékom, amit kár lett volna kidobni, és vajam túl kevés volt ahhoz, hogy finom krémet keverhessek belőle a májjal együtt. Tejszínem viszont volt, és bár az állaga nem olyan volt, mint a tejszínhabnak, lényegesen különbözött a vajjal készült társáétól: könnyedebb, szellősebb ... habosabb volt.:)
Csirkemájhab
Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj, 1 hagyma, kevés olaj, 1 dl fehérbor, 2,5 dl édesítetlen habtejszín, só, bors, szerecsendió, esetleg szegfűbors.
Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott csirkemájat, felöntjük a borral, és fedő nélkül kb. 10 percig pároljuk. Végül zsírjára sütjük, és megszórjuk sóval meg borssal. A csirkemájat a visszamaradt szafttal és kevés tejszínnel sima péppé dolgozzuk (pl. aprítógépben, vagy le lehet darálni). A maradék tejszínt kemény habbá verjük csipetnyi sóval, majd óvatosan hozzákeverjük a májpéphez. Végül további sóval és borssal, illetve őrölt szerecsendióval és csipetnyi szegfűborssal ízesítjük. Friss vagy pirított kenyérrel egyaránt finom.Citromos tea is jól illik mellé.
Csirkemájhab
Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj, 1 hagyma, kevés olaj, 1 dl fehérbor, 2,5 dl édesítetlen habtejszín, só, bors, szerecsendió, esetleg szegfűbors.
Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott csirkemájat, felöntjük a borral, és fedő nélkül kb. 10 percig pároljuk. Végül zsírjára sütjük, és megszórjuk sóval meg borssal. A csirkemájat a visszamaradt szafttal és kevés tejszínnel sima péppé dolgozzuk (pl. aprítógépben, vagy le lehet darálni). A maradék tejszínt kemény habbá verjük csipetnyi sóval, majd óvatosan hozzákeverjük a májpéphez. Végül további sóval és borssal, illetve őrölt szerecsendióval és csipetnyi szegfűborssal ízesítjük. Friss vagy pirított kenyérrel egyaránt finom.Citromos tea is jól illik mellé.
6 megjegyzés:
- Kata írta...
-
Hmmmmm...milyen ügyes vagy!:)
- 2011. november 29. 10:09
- Bianka írta...
-
Izgalmas
- 2011. november 29. 17:28
- Sz. Zita írta...
-
Hú, ez nagyon fura lehet, szerintem egyedül maradnék vele, senki meg nem kóstolná :(
- 2011. november 29. 18:48
- sedith írta...
-
Kata, Bianka, Köszönöm. :)
Zita, ha nem szeretitek a májat és főleg a májast, akkor biztos, hogy egyedül maradnál vele. :D Amúgy meg habos állagú májpástétom. :) - 2011. november 29. 20:12
-
-
Ez isteni! Ha 2 cl Tokaji Aszut is rakunk hozzá vetekedni fog a libamájjal :-)
- 2023. december 17. 16:36
- sedith írta...
-
Kedves Névtelen! Örülök, hogy tetszik. Én benne vagyok a tokaji aszúban is, semmi jónak elrontója nem vagyok! ;) :) Áldott ünnepet, boldog új évet kívánok! :)
- 2023. december 27. 12:18
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Hmmmmm...milyen ügyes vagy!:)
Izgalmas
Hú, ez nagyon fura lehet, szerintem egyedül maradnék vele, senki meg nem kóstolná :(
Kata, Bianka, Köszönöm. :)
Zita, ha nem szeretitek a májat és főleg a májast, akkor biztos, hogy egyedül maradnál vele. :D Amúgy meg habos állagú májpástétom. :)
Ez isteni! Ha 2 cl Tokaji Aszut is rakunk hozzá vetekedni fog a libamájjal :-)
Kedves Névtelen! Örülök, hogy tetszik. Én benne vagyok a tokaji aszúban is, semmi jónak elrontója nem vagyok! ;) :) Áldott ünnepet, boldog új évet kívánok! :)
Megjegyzés küldése