Volt némi maradék csirkeszárnyam (vagy 12 csirkeszárny vége). Abból készült. És mélyhűtött zöldségből. 20 perc alatt kész volt a finom leves.
Galuskás zöldborsóleves
Hozzávalók: 2-3 csirkeszárny, vagy a csirkeszárnyak külső csontosabb vége, 2 marék fagyasztott sárgarépa, 4 marék fagyasztott zöldborsó, házi ételízesítő, só, 2 evőkanál paradicsomlé; a galuskához: 1 tojás, búzadara, só.
Elkészítése:
A csirkeszárnyat hideg vízben főni tesszük, majd amikor fölforrt, a habját leszedjük. 5 percnyi főzés után beledobjuk a sárgarépát és a zöldborsót, ízesítjük házi ételízesítővel és sóval, majd további kb. 10 percig főzzük. Ezalatt a tojást felverjük kevés sóval, majd annnyi búzadarát adunk hozzá, hogy közepesen kemény masszát kapjunk belőle. (Ne kérdezzétek, hogy ez mennyi, életem második jól sikerült galuskája volt ez, és az egészet csak úgy szemre csináltam.) A lobogó levesbe teáskanállal ügyes kis galuskákat szaggatunk, mérsékeljük a tüzet, és kb. 2 percnyi főzés után megfordítjuk őket. Ekkor beletesszük a paradicsomlevet is, és még 2-3 percig főzzük. A lángot elzárjuk, az edényt lefedjük, és 10-15 percig hagyjuk, hogy a galuskák jól megduzzadjanak.
EK - 2012/1
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2011. november 10., csütörtök
Egyszerű, hétköznapi galuskás zöldborsóleves
Volt némi maradék csirkeszárnyam (vagy 12 csirkeszárny vége). Abból készült. És mélyhűtött zöldségből. 20 perc alatt kész volt a finom leves.
Galuskás zöldborsóleves
Hozzávalók: 2-3 csirkeszárny, vagy a csirkeszárnyak külső csontosabb vége, 2 marék fagyasztott sárgarépa, 4 marék fagyasztott zöldborsó, házi ételízesítő, só, 2 evőkanál paradicsomlé; a galuskához: 1 tojás, búzadara, só.
Elkészítése:
A csirkeszárnyat hideg vízben főni tesszük, majd amikor fölforrt, a habját leszedjük. 5 percnyi főzés után beledobjuk a sárgarépát és a zöldborsót, ízesítjük házi ételízesítővel és sóval, majd további kb. 10 percig főzzük. Ezalatt a tojást felverjük kevés sóval, majd annnyi búzadarát adunk hozzá, hogy közepesen kemény masszát kapjunk belőle. (Ne kérdezzétek, hogy ez mennyi, életem második jól sikerült galuskája volt ez, és az egészet csak úgy szemre csináltam.) A lobogó levesbe teáskanállal ügyes kis galuskákat szaggatunk, mérsékeljük a tüzet, és kb. 2 percnyi főzés után megfordítjuk őket. Ekkor beletesszük a paradicsomlevet is, és még 2-3 percig főzzük. A lángot elzárjuk, az edényt lefedjük, és 10-15 percig hagyjuk, hogy a galuskák jól megduzzadjanak.
EK - 2012/1
Galuskás zöldborsóleves
Hozzávalók: 2-3 csirkeszárny, vagy a csirkeszárnyak külső csontosabb vége, 2 marék fagyasztott sárgarépa, 4 marék fagyasztott zöldborsó, házi ételízesítő, só, 2 evőkanál paradicsomlé; a galuskához: 1 tojás, búzadara, só.
Elkészítése:
A csirkeszárnyat hideg vízben főni tesszük, majd amikor fölforrt, a habját leszedjük. 5 percnyi főzés után beledobjuk a sárgarépát és a zöldborsót, ízesítjük házi ételízesítővel és sóval, majd további kb. 10 percig főzzük. Ezalatt a tojást felverjük kevés sóval, majd annnyi búzadarát adunk hozzá, hogy közepesen kemény masszát kapjunk belőle. (Ne kérdezzétek, hogy ez mennyi, életem második jól sikerült galuskája volt ez, és az egészet csak úgy szemre csináltam.) A lobogó levesbe teáskanállal ügyes kis galuskákat szaggatunk, mérsékeljük a tüzet, és kb. 2 percnyi főzés után megfordítjuk őket. Ekkor beletesszük a paradicsomlevet is, és még 2-3 percig főzzük. A lángot elzárjuk, az edényt lefedjük, és 10-15 percig hagyjuk, hogy a galuskák jól megduzzadjanak.
EK - 2012/1
4 megjegyzés:
- Éva írta...
-
Nagyon finom lehetett! Guszta ! Szoktam én is csinálni csak az a baj hogy a férjuram a grizgaluskát annyira nem szereti inkább a nokedlit.
- 2011. november 10. 15:01
- Bianka írta...
-
Hogy én ezt mennyire imádom
- 2011. november 10. 16:39
- trollanyu írta...
-
Leves, leves:) Nem is vágyom másra ebben a hűvös időben:)Egyszerű és nagyszerű, a grízgaluskát meg imádom.
- 2011. november 10. 18:08
- Kati írta...
-
Az ilyeneket szeretem én is, az egyszerű ételeket.
- 2011. november 10. 22:30
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett! Guszta ! Szoktam én is csinálni csak az a baj hogy a férjuram a grizgaluskát annyira nem szereti inkább a nokedlit.
Hogy én ezt mennyire imádom
Leves, leves:) Nem is vágyom másra ebben a hűvös időben:)Egyszerű és nagyszerű, a grízgaluskát meg imádom.
Az ilyeneket szeretem én is, az egyszerű ételeket.
Megjegyzés küldése