Szebbeket, profibbakat is lehetett volna csinálni, de idő és valamivel több türelem kellett volna ahhoz. Ellenben az ízük mindenért kárpótolt. Bizton állíthatom, hogy eddig ez volt életem legfinomabb muffinja. Krém nélkül is isteni: puha, szaftos, gyümölcsös... Nyamm... Kár, hogy elfogyott.
Mókás muffinok - tejszínhabbal és csokoládékrémmel
Hozzávalók 12 darabhoz: 15 dkg vaj vagy zsír, 10 dkg cukor, 2 tojás, 20 dkg liszt, 15 dkg kimagozott meggy (fagyasztott vagy cukorban eltett), 5 dkg tejföl, kb. 1 dl tej, 1 kávéskanál sütőpor, csipetnyi só; a díszítéshez: 4 dl habtejszín, 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé, 2 evőkanál porcukor, 1 tasak habfixáló, különféle szórócukorkák, gumicukrok, színes írókák, esetleg ételfesték.
Elkészítése: Kimérünk 2 dl habtejszínt, beletördeljük a csokoládét, illetve belekeverünk 1 evőkanál porcukrot, és lassú tűzön vagy mikrohullámú sütőben addig melegítjük, amíg a csokoládé elolvad. Eztán jól összekeverjük, és hideg helyen hagyjuk kihűlni, dermedni. (Akár előző nap is elkészíthetjük.)
A muffinhoz a vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. Hozzáadjuk a sót, a sütőport, a lisztet és a meggyet, összekavarjuk, majd beledolgozzuk a tejfölt és a tejet is. A masszát kikent-lisztezett, vagy papírkapszlival bélelt muffinformákba adagoljuk, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Amíg a muffinok hűlnek, kézi mixerrel kemény habbá verjük a maradék habtejszínt 1 evőkanál porcukorral és a habfixálóval, illetve, szintén mixerrel, habosra kavarjuk a csokoládés tejszínt. A muffinokat tetszés szerint bevonjuk a krémek valamelyikével, majd mókás állatokat, mintákat alakítunk ki a díszítőelemek segítségével. A tejszínhabot akár meg is színezhetjük ételfestékkel.
NAPTÁR - 2012?
NAPTÁR - 2012?
3 megjegyzés:
Mókásak, jól néznek ki! Nem is csodálom hogy elfogytak, biztosan nagyon finomak voltak!
A kedvenceim, finomak lehettek:)
Nagyon aranyosak
Megjegyzés küldése