2011. november 18., péntek

Rakott csirke birsalmával

A régi gyümölcsös csirkereceptem enyhén egyszerűsítve, és enyhén ... szebben tálalva.:P:P:P (Bár tény, hogy ez az étel nem a legszebben fotózható.)



Rakott csirke birsalmával

Hozzávalók: 8-10 szelet császárszalonna, 1 csirkemell, 20 dkg birsalma - befőttből, 25 dkg füstölt sajt, 4 dl tejföl, 2-3 evőkanál olaj, só, őrölt bors, 1 teáskanál egész rózsabors.

Elkészítése: A csirkemellett felszeleteljük, enyhén kiveregetjük, majd megszórjuk sóval és borssal. A birsalmát falatnyi darabokra vágjuk, a tejfölt elkeverjük az olajjal, és enyhén megsózzuk, illetve borsozzuk. A szalonnaszeleteket egy tűzálló tál aljára fektetjük, befedjük csirkemellszeletekkel, megszórjuk reszelt sajttal, megkenjük a fűszeres tejföl felével, és szétterítjük rajta a birsalmakockákat. Ráhelyezzük a maradék húst, rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot, és elkenjük rajta a maradék tejfölt is. A rózsaborsot durvára törjük, megszórjuk vele a rakottast, majd 35-40 percre forró sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük. Tálalás előtt hagyjuk 10-15 percig hűlni, utána szépen szeletelhető. Hidegen is nagyon finom. Húsnapon ehető.

10 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Ah, de baromi jó! Imádjuk a gyümölcs-hús párosítást!

Fagyal Hajnalka írta...

Én valamiért vonakodom a birsalmától, de ez nagyon jó receptnek tűnik, most nagyon megkóstolnám:-)

Kati írta...

Ez finom lehet, jöhet a párosítás:)

trollanyu írta...

Birsalmával még nem próbáltam, de amúgy nekem is nagyon bejönnek az ilyen párosítások:)

Reka írta...

Az izvilaga nagyon jo, mit szamita afoto :-)))).

sedith írta...

Viki, én csak egy ideje kedveltem meg a gyümölcsö-hús párost, a férjem pedig még csak megeszi anélkül, hogy odáig lenne érte. A lányok viszont igazi ínyencek, náluk nagy sikere van bármilyen gyümölcs-húsnak.:)

Hajnalka, a gyümölcsre nincs törvény, nekem most éppen csak birsbefőttem volt otthon. De alma, körte, narancs, mandarin, bőármi jó hozzá.:)

Köszi a többieknek is, örülök, hoyg egy hullámhosszon van az ízlésünk.:)

ChezSandra írta...

Szia, szuper a recept!

De sajnos ezt más is így gondolta, és indult vele egy receptversenyen :(

http://www.delimanochefs.hu/recept/recept/4734/csirkemell-maskepp

üdv S.

sedith írta...

Hú, Szandra, amíg nem néztem meg a linket, azt hittem, hogy én vagyok az, aki "lopott" valakitől. Mert tényleg, ha mástól veszek át valamit, mégha csak az ötletet is, azt is linkelem, nemhogy receptet ne linkeljek. Köszönöm, hogy szóltál, meglátom, mit tehetek az ügyben, és mennyire lesznek kooperatívak a verseny szervezői.
Köszönöm, még egyszer.

sedith írta...

Na, megtettem, amit egyelőre megtehettem. Kíváncsi vagyok, mi lesz az eredmény!:(

ChezSandra írta...

Szia! jajj bocsánat, hogy megijesztettelek dehogy Te. inkább a Tiédet lopták :(

Szívből sajnálom, azért is szóltam, mert Én sem szeretem ezeket a gyomorforgató dolgokat :(

Remélem sikerrel jársz!!!

üdv Szandra

Related Posts with Thumbnails

2011. november 18., péntek

Rakott csirke birsalmával

A régi gyümölcsös csirkereceptem enyhén egyszerűsítve, és enyhén ... szebben tálalva.:P:P:P (Bár tény, hogy ez az étel nem a legszebben fotózható.)



Rakott csirke birsalmával

Hozzávalók: 8-10 szelet császárszalonna, 1 csirkemell, 20 dkg birsalma - befőttből, 25 dkg füstölt sajt, 4 dl tejföl, 2-3 evőkanál olaj, só, őrölt bors, 1 teáskanál egész rózsabors.

Elkészítése: A csirkemellett felszeleteljük, enyhén kiveregetjük, majd megszórjuk sóval és borssal. A birsalmát falatnyi darabokra vágjuk, a tejfölt elkeverjük az olajjal, és enyhén megsózzuk, illetve borsozzuk. A szalonnaszeleteket egy tűzálló tál aljára fektetjük, befedjük csirkemellszeletekkel, megszórjuk reszelt sajttal, megkenjük a fűszeres tejföl felével, és szétterítjük rajta a birsalmakockákat. Ráhelyezzük a maradék húst, rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot, és elkenjük rajta a maradék tejfölt is. A rózsaborsot durvára törjük, megszórjuk vele a rakottast, majd 35-40 percre forró sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük. Tálalás előtt hagyjuk 10-15 percig hűlni, utána szépen szeletelhető. Hidegen is nagyon finom. Húsnapon ehető.

10 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Ah, de baromi jó! Imádjuk a gyümölcs-hús párosítást!

Fagyal Hajnalka írta...

Én valamiért vonakodom a birsalmától, de ez nagyon jó receptnek tűnik, most nagyon megkóstolnám:-)

Kati írta...

Ez finom lehet, jöhet a párosítás:)

trollanyu írta...

Birsalmával még nem próbáltam, de amúgy nekem is nagyon bejönnek az ilyen párosítások:)

Reka írta...

Az izvilaga nagyon jo, mit szamita afoto :-)))).

sedith írta...

Viki, én csak egy ideje kedveltem meg a gyümölcsö-hús párost, a férjem pedig még csak megeszi anélkül, hogy odáig lenne érte. A lányok viszont igazi ínyencek, náluk nagy sikere van bármilyen gyümölcs-húsnak.:)

Hajnalka, a gyümölcsre nincs törvény, nekem most éppen csak birsbefőttem volt otthon. De alma, körte, narancs, mandarin, bőármi jó hozzá.:)

Köszi a többieknek is, örülök, hoyg egy hullámhosszon van az ízlésünk.:)

ChezSandra írta...

Szia, szuper a recept!

De sajnos ezt más is így gondolta, és indult vele egy receptversenyen :(

http://www.delimanochefs.hu/recept/recept/4734/csirkemell-maskepp

üdv S.

sedith írta...

Hú, Szandra, amíg nem néztem meg a linket, azt hittem, hogy én vagyok az, aki "lopott" valakitől. Mert tényleg, ha mástól veszek át valamit, mégha csak az ötletet is, azt is linkelem, nemhogy receptet ne linkeljek. Köszönöm, hogy szóltál, meglátom, mit tehetek az ügyben, és mennyire lesznek kooperatívak a verseny szervezői.
Köszönöm, még egyszer.

sedith írta...

Na, megtettem, amit egyelőre megtehettem. Kíváncsi vagyok, mi lesz az eredmény!:(

ChezSandra írta...

Szia! jajj bocsánat, hogy megijesztettelek dehogy Te. inkább a Tiédet lopták :(

Szívből sajnálom, azért is szóltam, mert Én sem szeretem ezeket a gyomorforgató dolgokat :(

Remélem sikerrel jársz!!!

üdv Szandra