2011. december 28., szerda
Sült camembert diós vörösáfonyával
A 25-ei reggelink volt. Különleges, új, de nagyon egyszerű, és mindenkinek ízlett rendesen. Én kicsit tartottam a párosítástól. No nem magam, hanem a férjem miatt. Ámde ízlett neki, sőt, máskor a dupláját kéri, azt mondta. Az ötletet INNEN vettem.
Sült camembert diós vörösáfonyával
Hozzávalók 4 személyre: 4 db 125 g-os camembert sajtkorong, 4 cikk fokhagyma, 5 dkg dió, 5-10 dkg aszalt vörösáfonya; a tálaláshoz: magvas pirítós.
Elkészítése: Bekapcsoljuk a sütőt. Egy tepsibe terítjük a diót, és a forró sütőben kissé megpörköljük. Meghámozzuk a fokhagymát, és vékony szeletekre vágjuk. A sajtkorongokat óvatosan kicsomagoljuk, forró vízbe mártott késsel levágjuk a tetejüket. Mindegyiket X alakban bemetsszük, és a vágatokba fokhagymaszeleteket tűzdelünk. Visszaillesztjük a tetejüket, ráhelyezzük a csomagolópapírjukra (ha fadobozosat találunk, még jobb), azt kissé összefogjuk, hogy ne nyíljon túlságosan szét, tepsire helyezzük őket, és 10-15 percre forró sütőbe toljuk. Közben megpirítjuk a magvas kenyérszeleteket, illetve késes aprítóban morzsásra dolgozzuk a pörkölt diót az aszalt vörösáfonyával. A megsült, olvadt sajtba belemártjuk a pirítóst, majd sajtos felével a diós-áfonyás morzsába nyomkodjuk, és úgy eszsük. Hihetetlen az ízkombináció. Nálunk először készült, de biztos, hogy nem utoljára!
ADV. - 2012.
Sült camembert diós vörösáfonyával
Hozzávalók 4 személyre: 4 db 125 g-os camembert sajtkorong, 4 cikk fokhagyma, 5 dkg dió, 5-10 dkg aszalt vörösáfonya; a tálaláshoz: magvas pirítós.
Elkészítése: Bekapcsoljuk a sütőt. Egy tepsibe terítjük a diót, és a forró sütőben kissé megpörköljük. Meghámozzuk a fokhagymát, és vékony szeletekre vágjuk. A sajtkorongokat óvatosan kicsomagoljuk, forró vízbe mártott késsel levágjuk a tetejüket. Mindegyiket X alakban bemetsszük, és a vágatokba fokhagymaszeleteket tűzdelünk. Visszaillesztjük a tetejüket, ráhelyezzük a csomagolópapírjukra (ha fadobozosat találunk, még jobb), azt kissé összefogjuk, hogy ne nyíljon túlságosan szét, tepsire helyezzük őket, és 10-15 percre forró sütőbe toljuk. Közben megpirítjuk a magvas kenyérszeleteket, illetve késes aprítóban morzsásra dolgozzuk a pörkölt diót az aszalt vörösáfonyával. A megsült, olvadt sajtba belemártjuk a pirítóst, majd sajtos felével a diós-áfonyás morzsába nyomkodjuk, és úgy eszsük. Hihetetlen az ízkombináció. Nálunk először készült, de biztos, hogy nem utoljára!
ADV. - 2012.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2011. december 28., szerda
Sült camembert diós vörösáfonyával
A 25-ei reggelink volt. Különleges, új, de nagyon egyszerű, és mindenkinek ízlett rendesen. Én kicsit tartottam a párosítástól. No nem magam, hanem a férjem miatt. Ámde ízlett neki, sőt, máskor a dupláját kéri, azt mondta. Az ötletet INNEN vettem.
Sült camembert diós vörösáfonyával
Hozzávalók 4 személyre: 4 db 125 g-os camembert sajtkorong, 4 cikk fokhagyma, 5 dkg dió, 5-10 dkg aszalt vörösáfonya; a tálaláshoz: magvas pirítós.
Elkészítése: Bekapcsoljuk a sütőt. Egy tepsibe terítjük a diót, és a forró sütőben kissé megpörköljük. Meghámozzuk a fokhagymát, és vékony szeletekre vágjuk. A sajtkorongokat óvatosan kicsomagoljuk, forró vízbe mártott késsel levágjuk a tetejüket. Mindegyiket X alakban bemetsszük, és a vágatokba fokhagymaszeleteket tűzdelünk. Visszaillesztjük a tetejüket, ráhelyezzük a csomagolópapírjukra (ha fadobozosat találunk, még jobb), azt kissé összefogjuk, hogy ne nyíljon túlságosan szét, tepsire helyezzük őket, és 10-15 percre forró sütőbe toljuk. Közben megpirítjuk a magvas kenyérszeleteket, illetve késes aprítóban morzsásra dolgozzuk a pörkölt diót az aszalt vörösáfonyával. A megsült, olvadt sajtba belemártjuk a pirítóst, majd sajtos felével a diós-áfonyás morzsába nyomkodjuk, és úgy eszsük. Hihetetlen az ízkombináció. Nálunk először készült, de biztos, hogy nem utoljára!
ADV. - 2012.
Sült camembert diós vörösáfonyával
Hozzávalók 4 személyre: 4 db 125 g-os camembert sajtkorong, 4 cikk fokhagyma, 5 dkg dió, 5-10 dkg aszalt vörösáfonya; a tálaláshoz: magvas pirítós.
Elkészítése: Bekapcsoljuk a sütőt. Egy tepsibe terítjük a diót, és a forró sütőben kissé megpörköljük. Meghámozzuk a fokhagymát, és vékony szeletekre vágjuk. A sajtkorongokat óvatosan kicsomagoljuk, forró vízbe mártott késsel levágjuk a tetejüket. Mindegyiket X alakban bemetsszük, és a vágatokba fokhagymaszeleteket tűzdelünk. Visszaillesztjük a tetejüket, ráhelyezzük a csomagolópapírjukra (ha fadobozosat találunk, még jobb), azt kissé összefogjuk, hogy ne nyíljon túlságosan szét, tepsire helyezzük őket, és 10-15 percre forró sütőbe toljuk. Közben megpirítjuk a magvas kenyérszeleteket, illetve késes aprítóban morzsásra dolgozzuk a pörkölt diót az aszalt vörösáfonyával. A megsült, olvadt sajtba belemártjuk a pirítóst, majd sajtos felével a diós-áfonyás morzsába nyomkodjuk, és úgy eszsük. Hihetetlen az ízkombináció. Nálunk először készült, de biztos, hogy nem utoljára!
ADV. - 2012.
6 megjegyzés:
- iri írta...
-
Megoldodott szamomra a rejtely!Az eelobbi bejegyzesednel, nem tudtam mit kanalazgatnak, csomagbol.... :)
- 2011. december 28. 22:37
- sedith írta...
-
Igen, Iri, éppen ezt esszük azon a fotón. :)
Köszönöm, és hálás vagyok érte, hogy ennyire figyelmes vagy, és hogy ilyen lelkesen követsz!:) - 2011. december 28. 22:40
- trollanyu írta...
-
Nagyon finom lehet:) Minden összetevőjét szeretem, így egyben pedig mennyei lehet. Ki fogom próbálni valamelyik este vacsira, köszi:)
- 2011. december 28. 22:54
- iri írta...
-
Most rajtam a sor , hogy halas legyek, hogy ezt ertekelted,en eszre sem vettem , hogy lehet maskent is!
- 2011. december 29. 18:54
- sedith írta...
-
Iri, ilyet csakis te írhatsz. :) Köszönöm.:)
Tudod, azért is veszem ezt észre, mert kevés az olyan olvasóm, aki mindkét blogot rendszeresen figyelemmel követi.:) - 2011. december 29. 20:07
-
-
Én nagyon szeretem az Ön számára a vendégek kiküldetés a edithreceptjei.blogspot.com
- 2012. január 3. 22:41
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Megoldodott szamomra a rejtely!Az eelobbi bejegyzesednel, nem tudtam mit kanalazgatnak, csomagbol.... :)
Igen, Iri, éppen ezt esszük azon a fotón. :)
Köszönöm, és hálás vagyok érte, hogy ennyire figyelmes vagy, és hogy ilyen lelkesen követsz!:)
Nagyon finom lehet:) Minden összetevőjét szeretem, így egyben pedig mennyei lehet. Ki fogom próbálni valamelyik este vacsira, köszi:)
Most rajtam a sor , hogy halas legyek, hogy ezt ertekelted,en eszre sem vettem , hogy lehet maskent is!
Iri, ilyet csakis te írhatsz. :) Köszönöm.:)
Tudod, azért is veszem ezt észre, mert kevés az olyan olvasóm, aki mindkét blogot rendszeresen figyelemmel követi.:)
Én nagyon szeretem az Ön számára a vendégek kiküldetés a edithreceptjei.blogspot.com
Megjegyzés küldése