Tudom, hogy nem éppen szezonális fogás ez ilyenkor, de az ősszel lefagyasztott sült paprikából - ha már zakuszkakészítésre nem volt időm - ez lett. Nagyon ízlett mindenkinek. Érdekes, különleges íze volt, üde színfolt nemcsak az asztalon, hanem a megszokott ízek palettáján is.
Majonézes sültpaprikakrém
Hozzávalók: 10 dkg rizs + 4 dl víz vagy 40 dkg főtt rizs, 40 dkg sült paprika, 1 adag félperces majonéz (1 egész tojás, 2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, só, citromlé), só, citromlé; a fűszerezéshez: 1 teáskanál szemes zöldbors, 3 teáskanál mustármag, 1 babérlevél.
Elkészítése: A rizst megfőzzük 4 dl enyhén sós vízben, majd hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a félperces majonézt úgy, hogy a hozzávalóit magas falú pohárba tesszük, és botmixerrel összedolgozzuk. A fűszereket kávédarálón finom lisztté daráljuk. A kihűlt rizst és a lecsepegtetett sült paprikát tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Ezután hozzákeverjük a majonézt, ízlés szerint fűszerezzük az örleménnyel, illetve tetszés szerint ízesítjük sóval meg citromlével. Jól összekeverjük, és kenyérre kenve már fogyasztható is. Friss zöldség, citromos tea nagyon jól illik hozzá. Zöldségnapon, tésztanapon egyaránt ehető.
EK - 2012/6
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2012. május 15., kedd
Majonézes sültpaprikakrém
Tudom, hogy nem éppen szezonális fogás ez ilyenkor, de az ősszel lefagyasztott sült paprikából - ha már zakuszkakészítésre nem volt időm - ez lett. Nagyon ízlett mindenkinek. Érdekes, különleges íze volt, üde színfolt nemcsak az asztalon, hanem a megszokott ízek palettáján is.
Majonézes sültpaprikakrém
Hozzávalók: 10 dkg rizs + 4 dl víz vagy 40 dkg főtt rizs, 40 dkg sült paprika, 1 adag félperces majonéz (1 egész tojás, 2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, só, citromlé), só, citromlé; a fűszerezéshez: 1 teáskanál szemes zöldbors, 3 teáskanál mustármag, 1 babérlevél.
Elkészítése: A rizst megfőzzük 4 dl enyhén sós vízben, majd hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a félperces majonézt úgy, hogy a hozzávalóit magas falú pohárba tesszük, és botmixerrel összedolgozzuk. A fűszereket kávédarálón finom lisztté daráljuk. A kihűlt rizst és a lecsepegtetett sült paprikát tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Ezután hozzákeverjük a majonézt, ízlés szerint fűszerezzük az örleménnyel, illetve tetszés szerint ízesítjük sóval meg citromlével. Jól összekeverjük, és kenyérre kenve már fogyasztható is. Friss zöldség, citromos tea nagyon jól illik hozzá. Zöldségnapon, tésztanapon egyaránt ehető.
EK - 2012/6
Majonézes sültpaprikakrém
Hozzávalók: 10 dkg rizs + 4 dl víz vagy 40 dkg főtt rizs, 40 dkg sült paprika, 1 adag félperces majonéz (1 egész tojás, 2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, só, citromlé), só, citromlé; a fűszerezéshez: 1 teáskanál szemes zöldbors, 3 teáskanál mustármag, 1 babérlevél.
Elkészítése: A rizst megfőzzük 4 dl enyhén sós vízben, majd hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a félperces majonézt úgy, hogy a hozzávalóit magas falú pohárba tesszük, és botmixerrel összedolgozzuk. A fűszereket kávédarálón finom lisztté daráljuk. A kihűlt rizst és a lecsepegtetett sült paprikát tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Ezután hozzákeverjük a majonézt, ízlés szerint fűszerezzük az örleménnyel, illetve tetszés szerint ízesítjük sóval meg citromlével. Jól összekeverjük, és kenyérre kenve már fogyasztható is. Friss zöldség, citromos tea nagyon jól illik hozzá. Zöldségnapon, tésztanapon egyaránt ehető.
EK - 2012/6
2 megjegyzés:
- Panna írta...
-
Nyámi! :)
- 2012. május 15. 21:16
- sedith írta...
-
Panna, bizony!:)
- 2012. május 16. 5:42
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nyámi! :)
Panna, bizony!:)
Megjegyzés küldése