Ez tipikusan az a saláta, ami abból készül, amit éppen találunk a hűtőben.
Vegyes saláta tárkonyos vinaigrette-tel
Hozzávalók 4
személyre: 20 dkg friss spenót, 2 csokor friss laboda, 2-3 zsenge sárgarépa,
jégcsap- vagy hónapos retek, 2 csokor zöldhagyma, 3-4 paradicsom vagy 10-15
koktélparadicsom, 20 dkg zsíros sajt, 1 doboz leszűrt csemegekukorica, 4 szelet
kenyér, só; az öntethez: ½ teáskanál só,
½ teáskanál bors, 1-2 evőkanál édes mustár, 1 teáskanál barna cukor vagy méz, 3
evőkanál citromlé, 1 evőkanál tárkonyecet, 1 nagy csipetnyi aprított ecetes
tárkony, 1 dl olívaolaj, kb. ½ dl víz.
Elkészítése: A spenótot meg a labodát megmossuk,
jól lerázzuk, és összetépkedjük. A többi zöldséget megmossuk, szükség szerint
meghámozzuk, és tetszés szerint daraboljuk. A sajtot kis kockákra vágjuk, a
kenyérszeleteket megpirítjuk, és nagyobb kockákra daraboljuk. A kukoricával
együtt mindent tálba teszünk, enyhén megsózzuk és jól összeforgatjuk. Az öntet
hozzávalóit csavaros fedelű befőttesüvegbe tesszük, rázárjuk a fedelet, és
alaposan összerázzuk. Tálalás előtt meglocsoljuk vele a salátát. Ha megmarad
belőle, az sem baj, néhány napig nyugodtan tárolható a hűtőben.
EK - 2015/5
2 megjegyzés:
Nincs is jobb, egy jó salátánál:)
Edith,ez nagyon ott van!!!!
Megjegyzés küldése