2012. május 21., hétfő

Vegyes saláta tárkonyos vinaigrette-tel

Ez tipikusan az a saláta, ami abból készül, amit éppen találunk a hűtőben.



Vegyes saláta tárkonyos vinaigrette-tel

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg friss spenót, 2 csokor friss laboda, 2-3 zsenge sárgarépa, jégcsap- vagy hónapos retek, 2 csokor zöldhagyma, 3-4 paradicsom vagy 10-15 koktélparadicsom, 20 dkg zsíros sajt, 1 doboz leszűrt csemegekukorica, 4 szelet kenyér, só; az öntethez:  ½ teáskanál só, ½ teáskanál bors, 1-2 evőkanál édes mustár, 1 teáskanál barna cukor vagy méz, 3 evőkanál citromlé, 1 evőkanál tárkonyecet, 1 nagy csipetnyi aprított ecetes tárkony, 1 dl olívaolaj, kb. ½ dl víz.

Elkészítése: A spenótot meg a labodát megmossuk, jól lerázzuk, és összetépkedjük. A többi zöldséget megmossuk, szükség szerint meghámozzuk, és tetszés szerint daraboljuk. A sajtot kis kockákra vágjuk, a kenyérszeleteket megpirítjuk, és nagyobb kockákra daraboljuk. A kukoricával együtt mindent tálba teszünk, enyhén megsózzuk és jól összeforgatjuk. Az öntet hozzávalóit csavaros fedelű befőttesüvegbe tesszük, rázárjuk a fedelet, és alaposan összerázzuk. Tálalás előtt meglocsoljuk vele a salátát. Ha megmarad belőle, az sem baj, néhány napig nyugodtan tárolható a hűtőben.

EK - 2015/5

2 megjegyzés:

krinsz írta...

Nincs is jobb, egy jó salátánál:)

Edó írta...

Edith,ez nagyon ott van!!!!

Related Posts with Thumbnails

2012. május 21., hétfő

Vegyes saláta tárkonyos vinaigrette-tel

Ez tipikusan az a saláta, ami abból készül, amit éppen találunk a hűtőben.



Vegyes saláta tárkonyos vinaigrette-tel

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg friss spenót, 2 csokor friss laboda, 2-3 zsenge sárgarépa, jégcsap- vagy hónapos retek, 2 csokor zöldhagyma, 3-4 paradicsom vagy 10-15 koktélparadicsom, 20 dkg zsíros sajt, 1 doboz leszűrt csemegekukorica, 4 szelet kenyér, só; az öntethez:  ½ teáskanál só, ½ teáskanál bors, 1-2 evőkanál édes mustár, 1 teáskanál barna cukor vagy méz, 3 evőkanál citromlé, 1 evőkanál tárkonyecet, 1 nagy csipetnyi aprított ecetes tárkony, 1 dl olívaolaj, kb. ½ dl víz.

Elkészítése: A spenótot meg a labodát megmossuk, jól lerázzuk, és összetépkedjük. A többi zöldséget megmossuk, szükség szerint meghámozzuk, és tetszés szerint daraboljuk. A sajtot kis kockákra vágjuk, a kenyérszeleteket megpirítjuk, és nagyobb kockákra daraboljuk. A kukoricával együtt mindent tálba teszünk, enyhén megsózzuk és jól összeforgatjuk. Az öntet hozzávalóit csavaros fedelű befőttesüvegbe tesszük, rázárjuk a fedelet, és alaposan összerázzuk. Tálalás előtt meglocsoljuk vele a salátát. Ha megmarad belőle, az sem baj, néhány napig nyugodtan tárolható a hűtőben.

EK - 2015/5

2 megjegyzés:

krinsz írta...

Nincs is jobb, egy jó salátánál:)

Edó írta...

Edith,ez nagyon ott van!!!!