A recept a Házi cukrászat című könyvből származik. Igaz, hogy narancsos-mandulásnak volt írva, de mivel éppen egyik sem leledzett itthon, hát citromos-kókuszos lett. És nem bántuk meg. Nagyon finom, puha kekszfélék lettek a tésztából, nem keményedett meg még másnapra sem. A tésztával nehezen lehet dolgozni, ha nyújtjuk, a recept nem is úgy írta, de a lányok kedvéért muszáj volt kinyújtani és kiszúrni is néhányat, hogy felavassuk az új kiszúróinkat. (Mert kiszúrókból, ugyebár, sosincs elég.:D)
A recept vajat írt, de mivel laktózmentes vajam éppen nem volt (nagyobbik lányomról kiderült, hogy laktózérzékeny), és a sarki boltban sem vehettem, hát ezúttal margarinnal sütöttem.
Citromos, kókuszos keksz
Hozzávalók: 25 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg gyümölcscukor vagy 25 dkg cukor, 2 tojás, 32,5 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék, 1 csapott teáskanál szódabikarbóna, késhegynyi só, 1 citrom reszelt héja, 1-2 evőkanál citromlé.
Elkészítése: A vajat habosra keverjük a cukorral meg a rendre hozzáadott tojásokkal. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összegyúrjuk. A tésztát 2-3 részre osztjuk, és hengerré formázzuk, majd fóliába tekerjük, és hűtőben pihentetjük néhány órát. (A recept 24 órát ír, de nem tudom, hogy miért. Én este begyúrtam, és reggel sütöttem.) A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A hengereket kb. 1/2 cm vastagra szeleteljük, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Légkeverésen (a végén felső pirítással) 8-10 percig sütjük.
Ha kinyújtjuk, és kiszúrjuk, akkor mindig csak kisebb adag tésztával dolgozzunk, hogy ne melegedjen és ne puhuljon túlságosan el.
Szemfüles - 2012/12
2012. szeptember 27., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2012. szeptember 27., csütörtök
Citromos, kókuszos keksz
A recept a Házi cukrászat című könyvből származik. Igaz, hogy narancsos-mandulásnak volt írva, de mivel éppen egyik sem leledzett itthon, hát citromos-kókuszos lett. És nem bántuk meg. Nagyon finom, puha kekszfélék lettek a tésztából, nem keményedett meg még másnapra sem. A tésztával nehezen lehet dolgozni, ha nyújtjuk, a recept nem is úgy írta, de a lányok kedvéért muszáj volt kinyújtani és kiszúrni is néhányat, hogy felavassuk az új kiszúróinkat. (Mert kiszúrókból, ugyebár, sosincs elég.:D)
A recept vajat írt, de mivel laktózmentes vajam éppen nem volt (nagyobbik lányomról kiderült, hogy laktózérzékeny), és a sarki boltban sem vehettem, hát ezúttal margarinnal sütöttem.
Citromos, kókuszos keksz
Hozzávalók: 25 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg gyümölcscukor vagy 25 dkg cukor, 2 tojás, 32,5 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék, 1 csapott teáskanál szódabikarbóna, késhegynyi só, 1 citrom reszelt héja, 1-2 evőkanál citromlé.
Elkészítése: A vajat habosra keverjük a cukorral meg a rendre hozzáadott tojásokkal. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összegyúrjuk. A tésztát 2-3 részre osztjuk, és hengerré formázzuk, majd fóliába tekerjük, és hűtőben pihentetjük néhány órát. (A recept 24 órát ír, de nem tudom, hogy miért. Én este begyúrtam, és reggel sütöttem.) A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A hengereket kb. 1/2 cm vastagra szeleteljük, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Légkeverésen (a végén felső pirítással) 8-10 percig sütjük.
Ha kinyújtjuk, és kiszúrjuk, akkor mindig csak kisebb adag tésztával dolgozzunk, hogy ne melegedjen és ne puhuljon túlságosan el.
Szemfüles - 2012/12
A recept vajat írt, de mivel laktózmentes vajam éppen nem volt (nagyobbik lányomról kiderült, hogy laktózérzékeny), és a sarki boltban sem vehettem, hát ezúttal margarinnal sütöttem.
Citromos, kókuszos keksz
Hozzávalók: 25 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg gyümölcscukor vagy 25 dkg cukor, 2 tojás, 32,5 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék, 1 csapott teáskanál szódabikarbóna, késhegynyi só, 1 citrom reszelt héja, 1-2 evőkanál citromlé.
Elkészítése: A vajat habosra keverjük a cukorral meg a rendre hozzáadott tojásokkal. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összegyúrjuk. A tésztát 2-3 részre osztjuk, és hengerré formázzuk, majd fóliába tekerjük, és hűtőben pihentetjük néhány órát. (A recept 24 órát ír, de nem tudom, hogy miért. Én este begyúrtam, és reggel sütöttem.) A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A hengereket kb. 1/2 cm vastagra szeleteljük, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Légkeverésen (a végén felső pirítással) 8-10 percig sütjük.
Ha kinyújtjuk, és kiszúrjuk, akkor mindig csak kisebb adag tésztával dolgozzunk, hogy ne melegedjen és ne puhuljon túlságosan el.
Szemfüles - 2012/12
1 megjegyzés:
- Kati írta...
-
Kókusz, cirtom, csakis jó lehet:) És kiszurókból tényleg sosem elég:)
- 2012. szeptember 27. 20:01
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Kókusz, cirtom, csakis jó lehet:) És kiszurókból tényleg sosem elég:)
Megjegyzés küldése